Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
IBM ili FS
STRANA 1 OD 1
casper IBM ili FS 01.03.2012. 16:12 T44459

status: user
broj poruka: 235

Treba mi nekoliko istih brand masina u poslovne svrhe (internet, CS, W3 i nista drugo) sa integrisanima grafikama ali sa dodatnim VGA slotom radi eventualno lakse kasnije prodaje `zlu ne trebalo`.
E sad imam u ponudi sa istom cenom IBM masine sa CPU s775 Intel 531koji je HT i Fujitsi Siemens uspravne masine sa AMD CPU dual core 3800+, ostatak masina je podjednak i cena je ista. E sada pokusao sam da nadjem negde uporedni test ova dva procesora da vidim koji daje vise u radu ali nisam uspeo. IBM je sa 2GB memorije a FS sa 1.5GB ostatak je isti.

Sta kazu poznavaoci, prvenstveno me interesuje poredjenje rada procesora nikako brenda IBM vs FS.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 01.03.2012. 18:40 #403291

broj poruka: 4163
AMD X2 3800+ je više nego duplo bolji od P4 531. Evo ti tabela pa vidi sam
http://www.cpubenchmark.net/midlow_range_cpus.html

Pisko Net-burst-moron 01.03.2012. 19:46 #403314

broj poruka: 6645
Ta generacija p4-vorki je moron. Međutim, bitno je i stanje svega ostalog u tim konfama, kao što je hdd, napajanje i ventilatori, jer su to stvari koje crkavaju. Jačina procesora je tercijarna stvar kod tako starih konfi, pogotovo za to za šta su namenjeni - kancelarija.

Budale veruju u sreću.

casper Re 01.03.2012. 22:27 #403369

Stripy
Hvala na linku tako mi je nesto trebalo, konkretno, mada sam ja bio nalazio neke druge tabele ali nigde u istoj tabeli oba procesora :) ali ova je OK.

Pisko
Svestan sam ja ostatka masine tj. starosti ostalog hardvera ali potrebno mi je da masina ima stiker i zato idem na polovan brand jer nov je isuvise skup. Imam istu cenu za ova dva brenda pa sam hteo samo da mi prevagne jacina procesora (ako ne ime) zbog kasnije prodaje masina.

codeus ... 01.03.2012. 22:34 #403375

broj poruka: 4054

to sto ima stiker mozes o dupe da okacis ... treba ti i racun ... ali ne ovaj st ce lik da ti da

casper Re 01.03.2012. 23:22 #403390

Codeus
Znam da treba faktura i racun i disk (dugo sam u tim vodama) i to vec posedujem za veci broj racunara sa licencama da sam kupio a u medjuvremenu mi se taj broj racunara smanjio a papiri mi ostali tako da cu ih iskoristiti za pokrivanje ovih `nabavljenih` jer na tadasnjim fakturama ne stoji konfiguracija vec racunarski sklop tada kupljen.
Nikakav ja racun ne uzimam od prodavca samo masine na kojima mora biti XP Home.

codeus ... 01.03.2012. 23:37 #403396

broj poruka: 4054

super ondak ako imas visak papira ..

x2 3800 tada definitivno .. ali proveri dali je ploca bazirana na nvidia nf4 chipu .. ako jeste i ima pasivni hladnjak obavezno mu nakaci vent da ga hladi .. ti chipovi su sad vec poprilicno stari a kao i vecina nvida pate od temp ciklusa ..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs