Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
ITX Kuciste 70W napajanje
STRANA 1 OD 1
EREMIC ITX Kuciste 70W napajanje 29.02.2012. 09:54 T44420

status: user
broj poruka: 168
Ideja mi je bila da napravim nesto kao medija centar pa sam uzeo MSI E350IA-E44 ( integrisan APU ZACATE dual core 1.6GHz grafika 6310 ), 2 Gb ram 1600MHz, 500GB WD, optika i onda postanem alav pa reko da na tu plocicu stavim i neku graficku cisto da moze da se odigra i neka igrica. Uzeo sam MSI 6450 lp. Sklopio sam to sve na stolu i na moje ixnenadjenje sve super radi (poteralo i Black ops). E sad bilo bi glupo da to sve strpam u ATX kuciste. Gledajuci na net-u video sam da ovih par ITX kucista koje mogu da se uzmu po nekoj normalnoj ceni imaju eksterna napajanja od 70W. Interesuje me da li to napajanje moze da izdrzi ovo gore navedeno. Nasao sam da ploca sa svim periferijama (bez grafike) maaksimalno povuce 37w. Na kutiji grafike preporucuju napajanje 400W dok na net-u spominju nekih 27W.
A ovi kalkulatori napajanja mi nigde ne nude ovu plocu.
Zahvalan!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius A gde ti je cpu u toj kalkulaciji, drugare? 29.02.2012. 09:58 #402846

broj poruka: 4420

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

EREMIC RE:A gde ti je cpu u toj kalkulaciji, drugare? 29.02.2012. 10:14 #402847

broj poruka: 168
Pa vidis ovako, ako sam dobro razumeo prikljucen je merac potrosnje na uticnicu u zidu i upaljen je racunar bez dodatne grafike i on je potrosio toliko.
https://www.techreport.com/articles.x/20401/5

Miskonius re 29.02.2012. 10:18 #402849

broj poruka: 4420
Ako vec hoces HTPC uzmi ovo kuciste sa napajanjem i gotovo
Kakvo napajanje od 70W, to necu cak ni da komentarisem...
http://goo.gl/Jzg81

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Tristram Re: 29.02.2012. 10:29 #402850

broj poruka: 1872
Imam to kućište, reci šta te zanima.

Pošto te brine napajanje mogu da ti kažem da tera taj APU primerno, bez velikog grejanja, što je i red jer mališa troši 30-tak vati. Ali nema šanse da bi natakario tu i diskretnu grafiku ma kakva bila, istopilo bi se kad dođe leto. Na kraju krajeva, to kućište je tako sićušno da u njega ni ne može da stane grafička. Nikakva. Čak ni low-profile.
MaliAbner Re: re 29.02.2012. 11:11 #402857

broj poruka: 7769
Pai sto ne bi komentarisao, ja sam skoro uzeo neki In-Win BQ660 koji ima 80W i mislim da je to dovoljno za navedenu plocu, memoriju i recimo HDD po mogucstvu dva komada jedan mali SSD za sistem i neki 2.5` za skladiste...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ako vec hoces HTPC uzmi ovo kuciste sa napajanjem i gotov
:: Kakvo napajanje od 70W, to necu cak ni da komentarisem..
:: http://goo.gl/Jzg8
::
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
mighty Moja download mašina 29.02.2012. 11:29 #402861

broj poruka: 1670
Intel D510MO ploča (atom d510), 2GB RAM, Toshiba 160GB HDD i LiteOn slim DVD-RW u LC power 1320MI kućištu sa 75W adapterom radi već dve godine bez gašenja. Sve je pasivno hlađeno, nema ventilatora nigde, praktično sem hdd-a nema pokretnih delova.

MSI E350IA-E44 je ploča sa Zacate platformom, i CPU i GPU su integrisani i potrošnja se odnosi na celu platformu.

Zacate nije veći potrošač od atoma, tako da za miniITX konfiguracije napajanja od 70-80W imaju itekako smisla, te konfiguracije retko kad troše više od 50W. Stavljanje 300W napajanja na sistem koji troši 50-60w je neracionalno - imaćeš ventilator na napajanju, vrlo verovatno će i samo napajanje na tako niskom iskorišćenju da bude jako neefikasno, kućište će zauzimati više mesta ...

@EREMIC:

zbog toga sto ćeš koristiti dodatnu grafiku, kao i verovatno 3.5inch disk na 7200 obrtaja, pogledaj nešto tipa Chieftec BT-02B-180W. To bi bolje pasovalo od adaptera od 70W i DC-DC modula.
MaliAbner Re: Moja download mašina 29.02.2012. 15:24 #402912

broj poruka: 7769
Kod njega ce ta dodatna graficka da bude veliki problem posto ce da se priblizi gornjoj granici PSU...
Onako sam Brazos trosi nekih 18W ali kad se optereti u potpunosti onda vuce i do 35W, da kazemo da ce ta dodatna grafika da cimne jos 25W i memorija i HDD jos nesto malo pa ce da se nakupi taman da bude na granici mogucnosti tog napajanja...

Isto tako gledam neka PIKO napajanja koja su kao kutija sibica a bacaju 120-180W i ne mogu da verujem...

Ubih se trazeci neko Mini ITX napajanje od 120W ali ne nadjoh...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Intel D510MO ploča (atom d510), 2GB RAM, Toshiba 160GB HDD i LiteOn slim DVD-RW u LC power 1320MI kućištu sa 75W adapterom radi već dve godine bez gašenja. Sve je pasivno hlađeno, nema ventilatora nigde, praktično sem hdd-a nema pokretnih delova
:: MSI E350IA-E44 je ploča sa Zacate platformom, i CPU i GPU su integrisani i potrošnja se odnosi na celu platformu
:: Zacate nije veći potrošač od atoma, tako da za miniITX konfiguracije napajanja od 70-80W imaju itekako smisla, te konfiguracije retko kad troše više od 50W. Stavljanje 300W napajanja na sistem koji troši 50-60w je neracionalno - imaćeš ventilator na napajanju, vrlo verovatno će i samo napajanje na tako niskom iskorišćenju da bude jako neefikasno, kućište će zauzimati više mesta ..
:: @EREMIC
:: zbog toga sto ćeš koristiti dodatnu grafiku, kao i verovatno 3.5inch disk na 7200 obrtaja, pogledaj nešto tipa Chieftec BT-02B-180W. To bi bolje pasovalo od adaptera od 70W i DC-DC modula.
sjankovic Re: Re: re 26.04.2012. 23:24 #414631

broj poruka: 3
Reci mi molim te gde si našao In-Win BQ660 kućište pošto ga i ja tražim?

:: Pai sto ne bi komentarisao, ja sam skoro uzeo neki In-Win BQ660 koji ima 80W i mislim da je to dovoljno za navedenu plocu, memoriju i recimo HDD po mogucstvu dva komada jedan mali SSD za sistem i neki 2.5` za skladiste..
toothless Tu, u komšiluku... 26.04.2012. 23:35 #414633

broj poruka: 3241
u Kuala Lumpuru.To ti je odmah tu, posle Terazija još nekih par hiljada kilometara možda. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Reci mi molim te gde si našao In-Win BQ660 kućište pošto ga i ja tražim
:: :: Pai sto ne bi komentarisao, ja sam skoro uzeo neki In-Win BQ660 koji ima 80W i mislim da je to dovoljno za navedenu plocu, memoriju i recimo HDD po mogucstvu dva komada jedan mali SSD za sistem i neki 2.5` za skladiste..
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs