Desava mi se cesto da se zamrzne racunar (neki amd je u pitanju) i da se na ekranu pojave jedva primetne uzduzne linijce roze i zelene boje, nekako kao da proisticu iz necega sto odudara od pozadine. Iz Hiren`s alata sam testirao hard, 100% je cist, kao i DDR2 memorije, koje su takodje ok. Pustio sam sat vremena i onaj CPU/GPU/HDD test koji ima, i on mi kaze da je sve ok. E, sad, posto ovo meni lici na grafiku, hteo sam da je testiram FurMark-om, medjutim, grafika je preslaba za njega... Sa druge strane, mislim se, da je grafika (koja je integrisana), ne bih imao kocenje racunara. Onda mi je palo napajanje na pamet. Da li napajanje moze da izazove ovakav problem? Da li nekome pada na pamet sta bi moglo biti? Pozz
Moze biti napajanje ali mi vise lici na graficku, bez obzira dali je integrisana ili ne moze da izazove kocenje racunara. Probaj sa nekom starijom verzijom furmarka!!!
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D14 Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
koja ploca/grafika? posto kazes da imas ddr2, mogu da zakljucim da je u pitanju grafika koja sigurno podrzava furmark, verovatno si hteo da kazes da ima slabe performanse, sto je potpuno nebitno. instaliraj neku stariju verziju (1.6.5 napr). @dexter: nesto si se jako zbunio, `ne dozvoljava da ga uopste pustis` podrazumeva da grafika nema OpenCL2 (ati9xxx/nv6xxx) `integrusu i plocu ces da spalis sa furmarkom` - tipicna integrusa trosi manje od 10W, extremno tesko za spaljivanje cak i bez ikakvog hladjenja
pa kaze covek da prolazi cpu test (60-120w) a pravice mu problem grafika koja vuce struje kao ozbiljniji usb? btw. fala za tip za avatar ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
znaci da promeni maticnu na kojoj je graficka ili da promeni sistemsku memoriju koju ista koristi? aj procitaj celu temu ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
:: :: :: :: Znaci da ti je crkla memorija na grafickoj kartici i tu nema pomoci osim da je zamenis novim komadom :: :: pozdrav
U pravu je vecina ovde aktivnih, bila je grafika na maticnoj. Zamenio sam maticnu, kupio od nekog momka polovnu, a svoju staru prodao za 1500 dinara. Sve u svemu, problem resen za 1000 dinara razlike... Nisam imao sa cega da vam saopstim ishod do veceras, posto mi se potpuno ista stvar desila na lap topu (krenulo me :)), tako da sada moram i taj problem da resavam... Hvala svima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.