Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko izbora komponenti...
STRANA 1 OD 1
pedjalost Pomoc oko izbora komponenti... 26.02.2012. 16:31 T44366

status: user
broj poruka: 9
Pozdrav drugari,kako sam nov u ovom `vasem svetu`,odluci da od vas zatrazim pomoc...Naime,zima je takvo god.doba kada posao staje i imas malo vise vremena za sebe...Tako sam i ja resio da uradim sebi neko kuciste posto mi se smucio lap...
Citao sam,drugari malo pomogli,neki majstori odradili par poslova itd..Naime,uzeo sam polovan CM 690,odradio plastifikaciju,rupe za kablove,isekao griloce,postavio nove filtere prasine,Otvorio prozor na desnoj stranici,postavio crni plexi i postavio neonkicu i par diodica..U kuciste sam ubacio ,tj.na topu su mi 2xNoctue NF-P14 a napred 2xNF-P12 +jos 2xNF-P12 (jedna na dnu i jedna pozadi) i postavljen je modern-v fan kontroler...E sad,posto mi je bitna tisina a nisam kupovao kuler iako sam mislio da to bude NH-D14,dobio sam na poklon V6GT a ne znam kako se ponasa u radu tj.ne znam koliko je bucan dali bi bilo pametno zameniti ga (u ovom slucaju prodati ga pa uzeti NH-D14)?
Sve je ofarbano u crno-belu boju,sto bi se reklo domino style :D i stvarno,sto se mene tice je to sto sam i zeleo...a sada i drugo pitanje...Sta ubaciti u kuciste,tj. komponente izabrati...Citao sam ali stvarno ne mogu vise,te ploca ima ovu naponsku,te nije dobra za OC ,pa komentari tipa usko grlo,nece moci procesor da izgura grafiku itd...da ne smaram dalje...znate na sta mislim..
Ovako,znaci imam kuciste,monitor Dell U2311H i taj kuler koji bih mozda trebao promeniti ali opet cemo videti i HDD...Znaci budzet mi je do 500e i stvarno ni cent vise..To je moj maksimum...ali ja stvarno vise ne znam sta uzeti..pa ako moze neki savet bio bih zahvalan...

Hvala svima koji se odluce pomoci i pozzdrav...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Dobrodošao 26.02.2012. 16:53 #402213

broj poruka: 1620
Mogu samo za V6GT da ti kažem da se na većim obrtajima čuje kao turbofan mlazni motor...takav je bar moj utisak. D14 je sigurno tiši. Ja imam C12-SE14, ne čuje se uopšte. Za komponente će ostali, žurim na fudbal :) Poz
Fiat iustitia, et pereat mundus

toothless procesor Phenom X4 960T,... 26.02.2012. 17:00 #402218

broj poruka: 3241
Ploča Asus, zaboravih sad oznaku a žurim...stalno se o njoj priča ovde u poslednje vreme,( ali pro verziju, javiće se ljudi već)
za početak 2x2gb rama (može bilo koji na 1333 ili 1600), napajanje, HDD i grafička iz mog potpisa(eventualno 6870), i voziiiiiiiiiiiiii

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

Miskonius Kao sto je neprijatelj svih stomatologa napomenuo... 26.02.2012. 18:26 #402236

broj poruka: 4420
http://imm.io/hnSo
55 054 dinara

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

dragance rererere 26.02.2012. 18:48 #402239

broj poruka: 144

+1 za Mi$kovu konfiguraciju...
duqp pedjalost 26.02.2012. 20:27 #402256

broj poruka: 3466
ae javi mi se na mail ili na mob, hocu ja nesto da budzim oko mog cosmos s -a
pa mi trebaju neke smernice, gde kako sta i koliko treba.
poz
pedjalost asa 26.02.2012. 21:05 #402264

Hvala na savetima,kao sto sam i mislio verovatno bi mi M5A97 zavrsio posao,posto hdd imam isao sam na malo kvalitetnije napajanje ,porucio sam Seasonic ss 620gm...Mozda kasnije ako padne neka kinta viska predjem na nesto drugo,cisto da ne zafali :D...Ostalo cu videti sutra,mozda padne jos neka ideja...Vrlo rado cu poslusati savet...
Hvala jos jednom
pmfrulez sve je vec receno... 26.02.2012. 21:19 #402266

broj poruka: 997
+ 1 za miskonius
a ako imas hdd idi na 6870 nije velika razlika cak je moja i jeftinija ja sam je uzeo za 15400
takodje mozes za razliku u hdd da pojacas ram na 8gb i to je to
ne diraj taj kuler...ako ga prodajes...i ako ti smeta buka mogu ja da ti dam gemini II i da ti doplatim...:)
PHENOM IIx4 955BE 3.2GHz
GEMIN II
ASUS M5A97 PRO
SAPPHIRE 6870
NZXT Lexa S
KINGSTON HyperX 2x4GB 1600MHz
BENQ G2220HDA
LC POWER LC6650GP3 V2.3

http://alturl.com/jrvku

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Eventualno ovaj 6870 26.02.2012. 23:16 #402310

broj poruka: 1620
http://goo.gl/P8W5P
Fiat iustitia, et pereat mundus

Dexter013 @pedjalost 27.02.2012. 11:24 #402374

broj poruka: 17093
http://goo.gl/02uG2

Malo modifikovano da ne predje 50 000 kao sto si rekao da je max budzet.

Ploca je ista samo malo losiji OC potencijal, ako te to uopste i interesuje.
Procesor je isti
HDD manji
8 gb rama umesto 4 gb (greota kad je sad ovako jeftin)
malo jacu graficku dobijes
on nije stavio dvd rom, ja jesam

A napajanje, koliko sam razumeo imas , kao i kuciste?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pedjalost aa 27.02.2012. 23:27 #402516

Da,imam trenutno monitor,kuciste,kuler,napajanje,hdd i imam i dvd (odavno ga vec koristim i nekako sam navikao na njega posto je eksterni) a i nemam ga gde u kuciste tako da...E sad ovako posto ce me napajanje kostati negde oko 10k (trebalo bi sutra da stigne) a hard sam izbunario polovan za relativno male pare tako da ga necu racunati ostalo mi je jos oko 43k.
Sto se tice OC ne zanima me i ne znam (realno) bitna mi je tisina...Verovatno cu uspeti da zamenim ovaj V6GT za noctua-u uz neku razliku od od 2k,posto je sam kuler nekoriscen....Za ostalo citam savete mada imam jedno pitanje>Koja 6870 kada ih ima i previse...msm za koji model se odluciti?Msm nisam pametan :D
Znaci Monitor,kuciste,kuler,hdd,napajanje i dvd....Ostalo manjka :)

Miskonius With this turn of event... 27.02.2012. 23:53 #402525

idi na ovo http://imm.io/htJD
i ovo http://goo.gl/faYia ili ovo http://goo.gl/f4bGm

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

pedjalost misko 28.02.2012. 00:41 #402535

Uh lepo,nisam ni razmisljao o ovoj kombinaciji,ali izgleda da traziti pomoc nije nikakva sramota,cak sta vise ja bih sigurno promasio sve da sam uzeo onako kako sam ja razmisljao ali zato ste vi tu...Naime,cena je tu,blago probijanje ali izbunaricemo za toliko,zanima me dali postoji razlika izmedju ovih modela,posto ako vec uzimam 6950 (kontam,bicu miran jedno 3 god) dali se isplati baciti koji evro vise za kvalitetniji model...generalno ja pikam pes,nba,voznjice..mozda bih nesto probao od ovih pucacina ali nije mi ni bitno,bitno mi je da ovo sljaka kako treba...

Adzem ... 28.02.2012. 01:00 #402539

broj poruka: 3797
Tako sada govoris dok ne probas BF3 i ne ostanes bez teksta .)
Uzmi ovaj model od 2gb sto je Miskonius predlozio, mozes da ga otkljucas u 6970!
Zasto da ne dobijes kartu koja je oko 60-70e skuplja..
Treba samo proveriti ovu cenu, mislim da je veoma mala razlika izmedju ovog modela i modela sa 1gb. koji neces moci otkljucati u 6970..
I kod jedne i kod druge kombinacije si miran upravo taj period koji ti zelis, pozdrav!

:: Uh lepo,nisam ni razmisljao o ovoj kombinaciji,ali izgleda da traziti pomoc nije nikakva sramota,cak sta vise ja bih sigurno promasio sve da sam uzeo onako kako sam ja razmisljao ali zato ste vi tu...Naime,cena je tu,blago probijanje ali izbunaricemo za toliko,zanima me dali postoji razlika izmedju ovih modela,posto ako vec uzimam 6950 (kontam,bicu miran jedno 3 god) dali se isplati baciti koji evro vise za kvalitetniji model...generalno ja pikam pes,nba,voznjice..mozda bih nesto probao od ovih pucacina ali nije mi ni bitno,bitno mi je da ovo sljaka kako treba..
::
Miskonius re 28.02.2012. 09:21 #402580

Pa ja i predlozih tu od 2gb zbog tog otkljucavanja.
Ja bih isao na taj VTX

pedjalost ...jos malo pa gotovo... 01.03.2012. 03:49 #403104

E ovako drugari,sve stiglo ali grafu jos nisam porucio...
-CM690
-Seasoni SS-620GM
-AMD Phenom II X4 960T
-Asus M5A97
-Kingston 4Gb (2x2)
-H60 (onaj servis u kome mogu da menjam kuler,nisu imali Noctua-u ali smo uspeli da se dogovorimo za ovaj,nadam se da nisam pogresio)
-HDD i DvD (sam imao)

- E sada sto se tice grafe,posto ste me savetovali za 6950,najverovatnije ce biti ta...Opet ovu sto mi je MIskonius preporucio,jeste da se ne razumem u kvalitet i ostalo,ali brate ruzna je za medalju,crvena nikako...Razmisljam ako je porucim,necu imati mira dok ne bude crna,samim tim cu verovatno i izgubiti garanciju ,pa ne bih sebi da cinim medvedju uslugu...Videcu da skupim,pozajmim,sta god, jos koji dinar pa da uzmem asusovu ili sapphireovu ali crvena nikako...Sve u svemu,ako ne uspem nista da uradim icu na 6870 ali pokusacu jer kontam da ipak ja ovo necu menjati svaki mesec,tj.ne interesuje me pracenje noviteta i svega sto donosi sutra...mada sam to vec i rekao na samom pocetku teme i zato sam se i vama obratio za pomoc...Kada budem zavrsio sve,javljam utiske,i videcu da okacim koju slicicu...Cisto da se i ja pohvalim novim racunarom :D

Jos jednom veliko hvala svima koji su pomogli i resili dileme...
Hvala i Pozdrav
Adzem ... 01.03.2012. 04:26 #403105

broj poruka: 3797
Ako se ne snadjes za neki model od 2gb. (koji ce ti se estetski svidjati) idi na model od 1gb. nemoj ici na 6870
To ti je neka moja preporuka, pozdrav i ocekujemo slicice zadovoljnog korisnika! :)

Dexter013 @pedjalost 01.03.2012. 10:38 #403152

Crni pedja !!

Crna 6950 -> http://goo.gl/abEkh

Crna gtx 570 -> http://goo.gl/dfNcc

Crna gtx 560 ti -> http://goo.gl/DiFr3 , http://goo.gl/vdbef , http://goo.gl/UDTvr

I neki snimak ili slikice obavezno, da se vide plodovi rada, javi sta uradi na kraju.

Dell 22

pedjalost Stiglo !!! 08.03.2012. 00:52 #404606

Pozdrav drugari,evo posle par dana sve komponente su stigle ,spakovane i pustene u rad...Skrpio sam se za asusa 2gb,stigla jutros,ali opet sam morao ,inace to ne bih bio ja,da uklonim crvenu boju sa nje,tj. uzeo fino belu traku i prelepio preko crvene :D Sada izgleda onako kako meni odgovara :D Danas smo je pokrenuli i evo upravo ide prvi post sa nove masine :) Sutrace da mi dodje ortak koji se razume u OC pa malo da ga zizne mada ne bitno,on kaze steta zbog kulera da se malo neklokne...Cim odradim sve,malo probam koju igru,kacim slike i testove...
Opet,svima hvala koji su pomogli,videcemo kako ce sluziti...
Hvala Veliko
Miskonius Inteligentan izbor... 08.03.2012. 03:04 #404625

kad ti dodje taj drugar probajte da otkljucate taj cpu u x6.
Takodje neka proba da je otkljuca u 6970.
Ako ne zna kako neka se javi.
Mada moram da priznam da je odlepljivanje crvene nalepnice skroz bez veze.
Ako nista drugo cuvaj je negde za ne daj boze.
Koji si tacno Asusov model uzeo?

pedjalost Miskonius 08.03.2012. 15:30 #404764

Nisam brate odlepio crvenu,samo dodao belu preko :D
Znam da je bezveze ali stvarno je sada sve crno ili belo,izuzev fan kontrolera...Pa Asusova je,ima 2 fana i ide u 3 slota,te zanima serijski ili nesto da skinem da vidim? Ne znam tacno na sta mislis,ili si mozda mislio na neki drugi model? Ne moze u x6,moze u x5 ali nema potrebe,digo ga je na 3.8 rece da nema potrebe za vise ali kaze da moze jos,a za grafu nisam mu dao,mada je hteo,msm da nema potrebe jos za time...Docice veceras da uradi neke testove i to je to...Videcete i sami :D Pozz
Dexter013 @pedjalost 08.03.2012. 15:35 #404768

Ako mozes da otkljucas jedno ili dva jezgra , nema tu
nema potrebe, ili rade ili ne rade, ako rade ostavi ih otkljucane
ako radi samo jedno ostavi njega,
nema smisla ni logike ni poente da otkljucas cpu koji radi i da ga onda vratis na default...

Dell 22

Miskonius Re: Miskonius 08.03.2012. 15:44 #404775

Ako si ovu uzeo svaka ti cast.
http://goo.gl/bB4ex
Mnogo ces vecu vajdu da vidis od otkljucavanja u 6970 nego u x6/5 i nemoj da se stekas ako moze.
Proces flashovanja kartice drugim BIoS-m je lak (preporucujem da to uradite preko DOS) zajebite zajebancije sa winflashom
Evo vam tutorijal
http://youtu.be/oIIIaIq60xA

:: Nisam brate odlepio crvenu,samo dodao belu preko :
:: Znam da je bezveze ali stvarno je sada sve crno ili belo,izuzev fan kontrolera...Pa Asusova je,ima 2 fana i ide u 3 slota,te zanima serijski ili nesto da skinem da vidim? Ne znam tacno na sta mislis,ili si mozda mislio na neki drugi model? Ne moze u x6,moze u x5 ali nema potrebe,digo ga je na 3.8 rece da nema potrebe za vise ali kaze da moze jos,a za grafu nisam mu dao,mada je hteo,msm da nema potrebe jos za time...Docice veceras da uradi neke testove i to je to...Videcete i sami :D Poz
pedjalost Miskonius 08.03.2012. 20:46 #404853

Da ovakva je,posto se ja ne razumem bas u to ,ortak ce sada doci da to proba mada ja mislim da nemam potrebe za tim...Msm ako ima razlike zasto da ne probamo...A sto se tice procesora,pola stvari nisu optimizovane za 4 jezgra,a o igrama da ne govorim...Ako bude nilo potrebe,onda cemo ici na x5 ovako ne vidim bas nekakvu preku potrebu....Videcu sad sa ovim strucnjakom da mi malo bolje pojasni neke stvari,i okacicemo neke testove...Za sada sam samo probao ,par minuta Crysis 2 na 1920x1080 sve na max i dobio sam 40-60 fps... Sada ne znam iskustva drugih,pogledacu neke druge rezultate i uporediti,ali stvarnjo je sve bilo glatko...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs