Posle dosta potrage uspeo sam da sklopim neku konfiguraciju ali posto se ne razumem bio bih zahvalan na necijoj oceni,da mi kaze kakva je ,i sta da ocekujem od nje... Konkretno me interesuje za igre mogucnosti,posto je monitor full hd i pouzdanost ako se to moze prognozirati. monitor dell st2200l (link http://www.itsvet.com/proizvod/dell-st2220l/comp_comp_monitor/177/2644)
Taj GT440 je ocaj zivi, jedva malo jaci od HD5570, ali onaj sa DDR5 memorijom.
Ja sam juce malo cackao HD6670 1GB DDR3. Daleko od toga da bas radi ocaj kartica, ali u odnosu na DDR5 i radi ocajno.
Ako bas mora GT440, idi obavezno na DDR5 verziju. U suprotnom, svaka preporuka za HD6670 DDR5, ili ako moze ikako GTS/450/HD5750, imas ih polovne sa gar., na oglasima za 50-60e.
FULLHD sa GT440 1GB DDR3 nemoj ni da zamisljas, jer je kartica blago receno - retardirana.
Procesor, idi na Athlon II x3 455, nije nesto skuplji mnogo, a 200MHz brzi.
Phenom II 980 x4 4,0GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu / M4N98TD EVO / Gainward GTX470 Superb overclock achieved a. k . a. The toster / Samsung 2TB / LCpower Veritas 920R / Acer P236H
Ako ne planiraš da se igraš onda je bitnije što jeftiniju da uzmeš, jer sa tom Nvidiom ćeš moćii samo baš nezahtevne igre da puštaš, eventualno neke starije... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ok ,uz vase sugestije i moj odabir u skladu sa finansijama trebalo bih izgledati odprilike ovako.. :: :: Maticna MSI 870-C4 :: :: procesor AMD Athlon II X3 45 :: :: ram memorija KINGSTON 4 gb 1600MHz dd :: :: graficka SAPPHIRE Radeon HD 6670 1GB GDDR :: :: neke sugestije na ovu konfiguraciju :: :: ::
kupi sve osim graficke, pa stekaj za nju ili uzmi plocu sa integrisanom, ionako uzimas amd chipset, a ja bih rekao da su nihove integraljke najbolje, daleko od toga da ne mogu nista da poteraju ili rokni bilo koju do koje mozes doci il na poklon ili za neke mizerne novce a kupi u startu bolji cpu/mb/ram
i na kraju kad uzmes graficku sve ce doci na svoje mesto, jer ako ti pc treba za igre, a treba, totalni je promasaj uzimati bilo sta ispod klase 6770, drugim recima (citaj: u novcima), 100-150e za novu graficku
sve ovo govorim, jer ces na tvoj nacin dobiti mnogo losiji pc tj., bice ti gaming impaired, pa ces se kajati
ja sad menjam ASUS Radeon HD 3650 512MB GDDR2 koja konkretno na full hd nije mogla da gura pes 2012 na high... nisam uopste bio upucen u komponente, i raspitivanjem sam saznao da ako zelim znacajnije da unapredim grafiku moram menjati maticnu,procesor,ram i graficku...tako da ne ocekujem nikakvu senzaciju od kompa, vec pristojan komp koji ce bar jos sledeca 3 pesa moci da gura ....:D
Evo ti ova ti je od jeftinijih i vise nego duplo brza od 6670 ima sit da se naaigras u Full HD http://goo.gl/mshCf Imam je pa znam sta pricam.
Imas i druge modele kucaj na it svetu 6850 i videces, Idi na Asusa i MSI, kvalitetnija izrada a i duza garancija Mogao bi stvarno drugo napajanje da uzmes a i veci monitor sad kad ti budzet to dozvoljava...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Evo ti ova ti je od jeftinijih i vise nego duplo brza od 6670 ima sit da se naaigras u Full H :: http://goo.gl/mshC :: Imam je pa znam sta pricam :: :: Imas i druge modele kucaj na it svetu 6850 i videces :: Idi na Asusa i MSI, kvalitetnija izrada a i duza garancij :: Mogao bi stvarno drugo napajanje da uzmes a i veci monitor sad kad ti budzet to dozvoljava.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Samo DDr2 memorija (RAM) ne graficke graficke karte, rekao sam ti da to nema veze. Nisi ga dobro razumeo. A i rekoh ti da to nema veze jedno s drugim... U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: prodavac u win winu mi je rekao da na ovu moju asus m2a-mx mogu samo ddr2 graficke,dezinformacija :: :: ::
Druze, sto se tice igrica, ako pogledas malo testove videces da ti Athloni nemaju tu sta da traze, pogledaj nesto ovako:
INTEL Pentium G620 2.6GHz 3MB - 5500din Ploca ASUS ili Gigabyte H61 ili P55 (ako je taj chipset za LGA1155, posto nisam toliko upucen) 4GB ram moze taj kingston 1600MHz -2000din Grafiku uzmi polovnu tipa 9800GT ili 9800GTX sa garancijom , imas ih stalno na l*m*u*u za 4000 - 4500din, a jace su itekako od te GT440
OVaj G620 dere sto se tice igrica taj Athlon, a i novije generacije, nov chipset tako da bih svakako isho na tu varijatnu, jak CPU , jaka grafika, pun pogodak... Dzabe bacas pare na tu GT 440, videces da je slaba... Inace kupi sve ovo, pa mozes da isporabash HD2000 integrisanu na procesoru, koja nije bash slaba...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.