S`tim sto ovaj G530 nije uopste slab, i ako je Celeron, gledao sam testove u rangu je sa procesorima tipa E7XXX / Amd athlon II 250 / Athlon X3 / X4 , jaci je od AMD A4 3330 / 3400 ... A svi ti procesori se krecu od 5500din do 10 000din, pa ti sad vidi sta dobijash za 3500din, ovo ti pricam sto se tice igrica, i svakodnevnog rada, gledao sam takodje destove tipa zipovanje, i to , veoma dobar cpu po povoljnoj ceni. Ako hoces da ustekas kintu stavi 2GB rama umesto 4GB... Pa kasnije dodaj. Hard obavezno nadji polovan dobar, koji mozes da probash, novi su preskupi, tipa 250GB - 6000din i 500GB - 8000din, a letos je ima 1TB za 4500din... Grafika je integrisana HD2000 na samom procesoru, fina grafika, gura mi stariji igrice tipa NFS Most Wanted, WOW, WarCraft, GTA san andreas, PES 09, u punom sjaju na 1280x1024, e sad mozes od novijih da poteras COD 4, i jos tano nesto, ali tu si vec ogranicen, mora posebna grafika... Ovo ti pisem, zato sto deca ce za koju godinu da odrastu, pa da ne bi kupovao nov komp bolje da znash sta uzimas, po meni je best buy, fina masina, mogucnost nadogradjivanja...
Pazari ovo i neces pogresiti!
A koliko vidim takva jedna masina sklopljena u radnjama kosta izmedju 20 - 23 000din...
Sada sam nekako u nedoumici da kupim sempron 145 i probam da ga otključam,vidim ima ploča 880 za 6k din, ali neznam koji je najjeftiniji model ploče na kojem se može pokušati otključati taj sempron. Znači treba mi neka ploča sa integrisanom grafikom. Treba mi i memorija za početak 2Gb ddr3
Kupio bih neko najjeftinije kućište sa napajanjem, dvd i HDD 80gb imam polovnomoje, ispravno.
Pa budzet mi je taj da mi je potrebno znači kućište sa napajanjem(može i najjeftinije)
DVD i HDD imam polovno moje.
Treba mi memorija 2gb
Zamislio sam da uzmem tog semprona 145 i probam da ga otključam(ako može, ako ne nikom ništa) U dilemi sam oko ploče, pretpostavljam da msi 870 c45 može da otključava procesor ali je oko 6k, dali ima neka druga ploča sa kojom mogu pokušati otključavanje a da je jeftinija .
Znači budzet mi je koliko treba najjeftinije za ovu moju zamisao.Negde izmedju 13 i 14k.
Druze taj Sempron i kad otkljucash, ne moze da pridje INTEL-u G530 i G620!!! U to budi siguran... Bacis 6000din na plocu bezveze, uzmi ovo sta sam ti napisao! Budi siguran da ces biti miran duze vreme, a i bolja je masina!
To ti izadje 13K!!! E sad ako oces mozes i na G530 da ides, za nekih 5% je slabiji, a 1800din jeftiniji! Kasnije kupi polovnu graficku tipa 9600GT ili 9800GT i nema sta ta masina ne moze da potera od igrica...
:: :: :: :: Pa budzet mi je taj da mi je potrebno znači kućište sa napajanjem(može i najjeftinije :: :: DVD i HDD imam polovno moje :: :: Treba mi memorija 2g :: :: Zamislio sam da uzmem tog semprona 145 i probam da ga otključam(ako može, ako ne nikom ništa :: U dilemi sam oko ploče, pretpostavljam da msi 870 c45 može da otključava procesor ali je oko 6k, dali ima neka druga ploča sa kojom mogu pokušati otključavanje a da je jeftinija :: :: Znači budzet mi je koliko treba najjeftinije za ovu moju zamisao.Negde izmedju 13 i 14k.
Jel si siguran da ne moze da posluzi? Ocigledno nisi upoznat sa performansama G530... on je jaci u igrama od npr Intel E5XXX/E7XXX i AMD athlon X2 250 / X3 455... itd... Josh sa GTS250 ima da potera bilo koju igricu...
:: Za sitne zajebancije i igre hoce sigurno, net surf tamo vamo, :: bilo kakve ozbiljnije igre zaboravi :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.