Potrebna mi je pomoc oko odabira ploce(sve osim gigabyte dolazi u obzir) i procesora za AMD konfiguraciju budzet je 20000-22000 din max.Od ostalih komponenti imam PSU CM 460w,2x2 gb mushkin silverline 1600 mhz ,ATI Radeon 5670 1 gb ddr5,- WDC WD1600AAJS-22PSA0.Najvece zagusenje mi je na hardu ali cu i to menjati dok se malo skupe pare.Racunar cu koristiti za internet ,filmove ,muziku i online igranje I jos jedno pod pitanje,da li vredi ostati na gore pomenutim komponentama i jos imam Asus P5-KC fsb1333 ddr2/ddr3 1333 2xPCIe16 x maticnu i Intel Core 2 Duo E 6550 (lga 775 fsb1333,4mb l2 kesh) P.S. .Potrebni su mi odgovori sto pre posto u ponedeljak bih trebao da pazarim isto !!!!!!! Hvala sviima na odgovorima unapred i izvinjenje ako sam postavio temu na pogresnom mestu.
Ne znam zašto bi bilo šta kupovao. Imaš već solidnu Intel platformu, sklopi je sa ostalim komponentama i sve će da šljaka. Ako su ti online igre spore, samo zameni grafiku i to je to.
Pa situacija je sledeca ovu intel konfuguraciju imam od 2007 god(uz manje izmene) i radi sve to dobro,ali sam mislio da predjem na na nesto novije,jer me ipak hvata malo frka da ne pocne da otkazuje to polako nemam nesto previse para pa sam mislio da uzmem nesto od AMD za ove pare i da mitraje opet par godina
Pa situacija je sledeca ovu intel konfuguraciju imam od 2007 god(uz manje izmene) i radi sve to dobro,ali sam mislio da predjem na na nesto novije,jer me ipak hvata malo frka da ne pocne da otkazuje to polako nemam nesto previse para pa sam mislio da uzmem nesto od AMD za ove pare i da mitraje opet par godina
Imas ovde listu prodavnica koje ga imaju, okreni samo telefonom da proveris da li ga imaju fizicki. Nije duocom jedina radnja u Beogradu. :) NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
ma znam da nije, nego nedaje mi se 130 eura koliko je u WIN WIN-u nasao u imtelu ali ostalo da se cujem u ponedeljak da potvrdi cenu posto danas ne moze zbog praznika
hvala u svakom slucaju,lol cak mi je palo na pamet da mozda uzmem Asus sabertooth 99ofx i nekog athlona ili semprona pa kad dodjem do para uzmem bolji proc
Cekam odgovore od atom ieasy computers za x4 960t i od emija za plocu asus 99x evo i x4 955 posto je 2 hiljade din jeftiniji od 960t,a mislim da ce mi zavrsiti posao,jer ipak ako moram da dam 130 kolko je u win win-shopu bolje da jurim fx 6100 ili uzmem fx4100 za 10700 ,phenomi su sada extra zez da se nadju kazu neprave ih vise
E da zaboravih da priupitam sto se tice AMD konfiguracije da li ima neke bitnije razlike da li je N-Force ili AMD chipset u kompatibilnosti ploca+procesor+grafika,malo sam citao o ovom fx4100 gotovo svi ga kude osim coveka koji ga ima Vladats koji je btw koliko vidim prezadovoljan.Ja tek sada nisam siguran sta da pazarim posto phenomi su izgleda deficitarna roba ili imaju neku sumanutu cenu bas iz razloga sto se vise nece proizvoditi,a sto se tice cenovnika po netu iako pise da su azurirani na danasnji dan ispada kad pozovem i pitam ono kao u jbte de nadje da me pitas bas za taj proc !Cak i ozbiljno razmisljam da mozda kupim neku AM3+ plocu do 150 eura a ostatak da uzmem athlona ili semprona (zavisi za sta bude para)pa da cekam reviziju buldozera .Jez zeznuta stvar kad ne menjas skoro nista na kompu 4 god.
Ja imam plocu sa nForce chipsetom, M4N98TD Asus, 980a SLI chipset je u pitanju, i u principu nemam nikakvih problema.
FX-4100 treba izbegavati.
Ne vredi tih para, bolje ici na 960t ili 955. Polovan, nov.. Nebitno.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: E da zaboravih da priupitam sto se tice AMD konfiguracije da li ima neke bitnije razlike da li je N-Force ili AMD chipset u kompatibilnosti ploca+procesor+grafika,malo sam citao o ovom fx4100 gotovo svi ga kude osim coveka koji ga ima Vladats koji je btw koliko vidim prezadovoljan.Ja tek sada nisam siguran sta da pazarim posto phenomi su izgleda deficitarna roba ili imaju neku sumanutu cenu bas iz razloga sto se vise nece proizvoditi,a sto se tice cenovnika po netu iako pise da su azurirani na danasnji dan ispada kad pozovem i pitam ono kao u jbte de nadje da me pitas bas za taj proc !Cak i ozbiljno razmisljam da mozda kupim neku AM3+ plocu do 150 eura a ostatak da uzmem athlona ili semprona (zavisi za sta bude para)pa da cekam reviziju buldozera .Jez zeznuta stvar kad ne menjas skoro nista na kompu 4 god :: :: ::
ako sam te dobro razumeo, hoces da das ~200e za plocu i procesor iz razloga sto ce ti *mozda* u narednom periodu otkazati 775 ploca (procesor nece sigurno) za koju neces moci da izdvojis ~30-40e??? ajde lepo priznaj da te svrbe pare :)))
:: :: :: :: Pa situacija je sledeca ovu intel konfuguraciju imam od 2007 god(uz manje izmene) i radi sve to dobro,ali sam mislio da predjem na na nesto novije,jer me ipak hvata malo frka da ne pocne da otkazuje to polako nemam nesto previse para pa sam mislio da uzmem nesto od AMD za ove pare i da mitraje opet par godina
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.