Nasao sam neko starije kuciste Asusovo (iz naslova), pa reko` da probam da ga osposobim. Nije imao windows instaliran tako da sam mu roknuo clean WinXP SP3 instalaciju, sve je lepo islo, do 1 momenta kada je sasvim logicno posle formatiranja HDD-a, kopiranja potrebnih WinXP fajlova restartovao i umesto da nastavi sa instalacijom on `zabode` , `ubaguje` , ili kako god, pri ocitavanju Primary Master ili tako nesto i daje mi opciju da preskocim to na f4, ali sta god da izaberem on me vrati na sam pocetak instalacije XP-a, u krug. Drndao sam se i po biosu (inace bios mu je ocaj,jako malo opcija a retko sta korisno), prebacivao HDD sa njega na moj PC, instalirao XP odatle pa vracao HDD, ali pokazuje kao da windowsa na HDD-u nema, a na mom kompu HDD radi najnormalnije.
Da ne zna neko u cemu gresim, ili je ovo eventualno problem hardverske prirode?
Nisam siguran tacno sta je pisalo, nesto jako slicno checking for primary master ... to skip press f4 Cekao ili isao na skip, samo obrne krug i vrati me na startnu poziciju instalacije kao da je zaboravio gde je krenuo.
IDE kontroler ima problem da detektuje hard disk. Možda: -je disk prevelikog kapaciteta pa ploča ima problem da ga prepozna -stavio si i optiku i disk na master (ili slave) pa se međusobno šutiraju -okrenuo si UDMA 100/133 kabl naopako (obojeni konektor ide na ploču) -ako je WD hard disk skini džamper -u biosu su IDE 1 master/slave i IDE 2 master/slave podešeni na druge vrednosti a ne na AUTO -neispravan IDE kontroler (jebiga, SISovača je to)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.