Ne bi bilo lose da se Voja Antonic mane rata s laznim prorocima i sastavi jedan Galaxia+ All In One. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Mada iskreno, najvise bih se odusevio kad bi se vratio Ser Clive Sinclair s jednim HyperSpectrum to rule them all :) _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Izgleda odvratno, kabasto i nekvalitetno. Ako hoćeš All-in-one postoji samo jedna jedina mašina - Apple iMac... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ovaj Koncar izadje oko 750 Eura. Tesko da moze nesto da se uzme od konkurenata, pogotovo iMac ili Aplle za taj novac. Jeste da se nisu bas potrudili oko dizajna, ali meni je, recimo, to najmanje bitno kod racunara.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Ukratko :: :: Izgleda odvratno, kabasto i nekvalitetno. Ako hoćeš All-in-one postoji samo jedna jedina mašina - Apple iMac.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Moze samo da im zavidimo. Bio bih srecan kad bi ovako nesto i nasi radili, ali kod nas je bitnije nesto drugo tako da nista i ne ocekujem. Meni ne deluje bas ne kvalitetno.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Za oko 60€ doplate dobiješ procesor novije generacije, veći ekran (full HD)s touch-om (znaćiće onom ko pređe na Win 8 i Metro UI), MC daljninski, DVB-T tuner, wireless tastaturu i miša i po meni (al to je subjektivno) bolji izgled, daleko poznatijeg proizvođača.
:: Ovaj Koncar izadje oko 750 Eura. Tesko da moze nesto da se uzme od konkurenata, pogotovo iMac ili Aplle za taj novac. Jeste da se nisu bas potrudili oko dizajna, ali meni je, recimo, to najmanje bitno kod racunara :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: Za oko 60€ doplate dobiješ procesor novije generacije, veći ekran (full HD)s touch-om (znaćiće onom ko pređe na Win 8 i Metro UI), MC daljninski, DVB-T tuner, wireless tastaturu i miša i po meni (al to je subjektivno) bolji izgled, daleko poznatijeg proizvođača :: :: http://tinyurl.com/7mxkze :: :: Nije da nema konkurecije : :: :: :: :: Ovaj Koncar izadje oko 750 Eura. Tesko da moze nesto da se uzme od konkurenata, pogotovo iMac ili Aplle za taj novac. Jeste da se nisu bas potrudili oko dizajna, ali meni je, recimo, to najmanje bitno kod racunara :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
taj komp je takav stigao iz Kine samo su mu nalepili logo napred i nalepnicu nazad i to je to, tako rade Kinezi i lcd televizore samo stancuju jedan te isti model bez brednda i nude ko god hoce da kupi i nalepi na njega znana i neznana imena.
4GB ram je ~2000 din tako da ne utiče bitno na cenu da dodaš.Računaj da uz tog končara moraš da kupuješ miša i tastaturu a uz hp stižu pristojne wifi varijante, kao i dobar Media Center daljniski pa vidi koliko ko za šta doplaćuje.
Core i3-2120 je brži od od i5-460M, to što su u Končar-u odlučili da koriste prvu generaciju Core i5 procesora u današnje vreme samo je minus.
Oba imaju po 3MB cache, dva jezgra i HT,ali i3-2120 ima veći klok kao i veći IPC tako da i5-460m u startu je bar 20% sporiji. Kad već potegnu memoriju, i5-460M može da adresira 8GB tako da si u startu završio s tim računarom, ali realno za tako nešto i ne treba više.
Takođe, nigde za ovog končara nisam video šta je paket, samo piše Win 7 i Office 2010 (za office pretpostavljam da je starter), ali ne piše koje verzije tako da ne mogu da poredim pakete.
Na kraju SW možeš dodat i promeniti, ali ekran će teško da `poraste`, procesor neće preskočiti u sledeću generaciju i sl.
:: duplo manje rama, drasticno jeftiniji procesor, siromasniji soft paket, za klasu visi cenovni razred... :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg ::
Re: Ko da su oni bilo sta na tom racunaru proizveli
05.02.2012. 17:47
status: user broj poruka: 4163
+1 Kao i za konjtrejed i do nedavno jugodata...
:: :: :: :: taj komp je takav stigao iz Kine samo su mu nalepili logo napred i nalepnicu nazad i to je to, tako rade Kinezi i lcd televizore samo stancuju jedan te isti model bez brednda i nude ko god hoce da kupi i nalepi na njega znana i neznana imena.
samo da nasima nepadne na pamet da sklapaju kompove na nacionalnoj osnovi .. najebali smo ko zuti ako krenu sa `zastitom domace proizvodnje` ..
u vreme kad sam ja bas bio klinac .. YU je probala da napravi komp po uzoru na PC XT .. mslm da se SOKO zvao .. i zbog njega su zabranili uvoz kompova u zemlju .. da bi zastitili domacu proizvodnju .. isto kao Zastava i Yugici ..
u to vreme ako si hteo komp morao si ga prosvercujes ... hebeni comodore64 je imao 38kb memorije VISE od dozvoljenog za uvoz .. bio je dozvoljen uvoz racunala do 16kb memorije !!! oric nova i sl sranja ...
danas da bi `napravio` comp treba ti samo pametan/racionalan izbor komponenti.. lep dizajn..i dobar marketing .. u principu radis samo spoljni deo ili ti izgled .. sve sto je unutra - zna se .. shanzen
da ne kenjate ko kenja prepoznace se. O cemu pricate ko poresi Mak i ovo ? Pa mi sad ne mozemo ni postansko sanduce da oklepamo nego uvozimo iz Kine,a Hrvat naoravio SVOJU skalameriju kakva god da je. Aj nemoj sad da se sere badava, ja sam ratovao sa njima i mrzim ih ali skidam kapu za neke stvari. Sta smo mi koji kur... napravili? Pojacalo od 1000000 e koje nema para i nece da kupi niko nego neki seik da pista kamilama muziku. ... E svasat ima ovde da se procita ,prosera za medalju eto samo da se pise nesto. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209
Odlicna makina! A kako i ne bi bila - NV je Zakon, cak i u mobile...
05.02.2012. 20:23
status: user broj poruka: 10997
segmentu, Core i5 je zver u ovakvoj postavci...Malo li je? - - - - - - - - - - - - - - - - - Sto se tice ovih negativnih opaski o `stancovanju`, smatram da su potpuno deplasirane. Mnoge ekonomije (kompletne drzave) zive od `srafciger industrije`. Svojevremeno (tokom Slobove strahovlade) Saveznoj Republici Jugoslaviji je nudjeno, od strane koncerna Daewoo, da sklapa automobile (a i tv aparate i monitore) ovoga brenda. Jedan od glavnih klovnova u tadasnjoj drzavnoj cirkusijadi, ministar Jovic, `sa indignacijom` je ovo odbio: `necemo mi biti srafciger industrija - mi cuvamo nase proizvodne kapacitete...`. Naravno, posao su oberucke prihvatili drugi (ah, gluperde jedne, tako im i treba kad nemaju PAMETNE i za dobrobit naroda ZAINTERESOVANE POLITICARE)...
Slab je procesor, prva generacija i5 proiznikla iz Lynnfielda. Dual core sa hyperthreadingom, ništa specijalno...
Da je Sandy Bridge barem pa ajde još da se kaže ok konfiguracija za pare, ali ovako... Bolji izbor je definitivno HP, izgleda bolje, brži je i kompletniji. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
OK, slabo...u poredjenju sa jacim. Jako u poredjenju sa (mnogim)
05.02.2012. 20:53
status: user broj poruka: 10997
slabijim. Crysis2 mu ide kako treba... Edius (to je nesto kao Adobe Premiere) obradjuje filmice... A sve `portable` i sa `velikom slikom`... Moja zemerka je implementacija 32bit sedmice. Kinda stewpid...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.