Komp je namenjen za igre,net,filmove.Nesto sam gledao po berzi i to bi otprilike bilo ovo: procesor G620 m ploca nemam pojma ram 2x2gb 1333 grafika 6770 1gb ddr5 Saphire hd 500gb napajanje LC 6550 dvd najjeftiniji kuciste najjeftinije zvucnici 2.1 Svaki predlog je dobrodosao pogotovo za plocu. Unapred hvala.
Daj malo vise kintu na procesor, a za grafiku smanji, kroz 2-3god ces moci za oko 100e da uzmes babarogu grafiku, a ako u startu uzmes slabiji procesor, moraces kasnije da menjas i plocu zbog podnozja, ovako slobodno neki jaci procesor, Corei5 750 ili tako nesto, AMD X6 (ne znam kakvi su za igrice), ili AMD AM3+ FX-4100 4-Core 3.6GHz-11000din, gledaj da cena bude do 120-130e, a mislim da su ti u tom rangu amd-ovi trenutno bolji, posto vidim da cena ovih corei5 ode u djavola... A grafiku uzmi neku solidno do 100e, da moze da gura novije igrice, i za 2god je prodas za 40-50e dodas jos toliko i uzmes azdaju polovnu...
Evo ja sam kupio pre 3god msm intel dc e7500 + 9600gt, gure sve moguce igrice u full rezoluciji (1280x1024 bez filtera i izivljavanja)... i sad npr imam za 100e GTX560, i da mogu i dalje da se igram, mada sam prestao da igram igrice... ali to ti je primer... Imam lc power gp2 550w v2.2 i super se pokazalo...
Trenutno msm da taj hdd kosta izmedju 70-80e tako da ti i tu predlazem da ustedish, do pre 2-3 meseca si imao za te pare 1.5TB a sad jedva 500gb, nadji neki polovan, sto jeftiniji 80,160gb privremeno, pa na leto kupi neki bolji hdd...
Sto se tice ploce, ja sam do sad uvek kupovao i preporucivao Gigabyte ploce iz srednjeg cenovnog ranga (do 100e) ali intel uglavnom, tipa P35.P45.P55.P65, dobro su se pokazale, i ova sa amd 770 je bila dobra... za ostale ne znam... vidi sta se trenutno najvise kupuje. za gaming ti ne treba neka jaka, ali izdvoji za to bar 70-80e, da posle se ne bi cimao oko gluposti...
AMD AM3+ FX-4100 4-Core 3.6GHz Black Edition Box - 110e
Procitaj koji test na benchmark.rs pa sam odluci sta je najbolje
INTEL socket 1156 Core i3-550 3.26GHz, dual core, box - 85e ( moze dobro da se OC)
Za igrice ti treba veliki takt , a ovi novije msm da su optimizovane i za quad procesore...
mada da sam na tvom mestu uzeo bih ovu azdaju
AMD AM3+ FX-6100 6-Core 3.3GHz Black Edition Box - 140e
i miran si...
sto se tice grafike jurio bih po oglasima ili na limundo neku ATI 6850/6870 nvidia GTX560 sa garancijom (Asus, Msi, Gigabyte), imas za oko 100-110e dobru da nadjes... Po meni ti se to vise isplati, naravno proverish u kakvom je stanju, uglavnom preko limunda prodaju provereno ispravne stvari (sa garancijom)...
Ram takodje pogledaj tamo, evo video sam bila je do malo pre licitacija za (2x4gb DDR3 1600MHZ geil memoriju sa hladnjacima, prodata za 35e)... i tu mozes da ustedis
HDD kupi polovan, sto jeftiniji trenutno...
Napajanje kupo novo lc power...
Kuciste uzmi sto jeftinije, pa kad skupis kintu uzmi neko dobro...
I da , zaobidji ove ploce sa H61 / P61 chipsetom ili koji se josh prave (ne pratim u zadnje vreme)... Ako kupujes plocu daj slobodno malo vise, uzmi sa jakim chipsetom, msm tipa P65 / P67 / A75 za intel a za D 880G/SB850 ili AMD 970
:: Pogledaj u PC Project-u imaju za nešto malo preko 42000, WBS Game :: :: Intel Core i5-240 :: Intel H61 chipset ploč :: 4GB DDR3 1333MHz :: Radeon HD 6770 1GB DDR5 DVI/HDMI/VGA :: 1TB HDD :: DVD±R/RW 22x DualLayer SATAII :: Blueberry MidiTower 420W :: :: Ss :: ::
Komp je za sestrinog klinca koji ne zivi u Bg,tako da polovne stvari ne dolaze u obzir.Sestra hoce da uzme komp na jednom mestu,ali ne gotovu konfiguraciju zbog loseg iskustva sa predhodnim kompom(manji hdd i ram od specifikacije).1156 ne bih uzimao jer ga izbacuju prelaze na 1155,tako da mi je ploca naj veci problem jer se u intela ich ne razumem,znaci treba mi ploca sa 4 slota za ram ,1 pci-e i makar 2 pci zbog nadogradnje.OC ga ne zanima.Cifra je zakucana na 40000. Hvala
Ne znam zašto insistiraš na Intel-u kad za taj novac možeš dosta bolji računar da uzmeš zasnovan na AMD-u? Ovo malo premašuje tvoj budžet i nema zvušnike ,ali je skroz OK konfiguracija za igre.
Ne moze da bude zasnovan na AMD-u - covek je trazio da bude...
25.01.2012. 02:58
status: user broj poruka: 10997
Intel zato sto hoce komp a ne njegov surogat.
Ono sto ti je predlozio seerauber - solidna ploca (ima mesta za `dodatke` iako ne PCI nego PCIe, sto je i bolje jer, kako si i sam rekao `izbacuju ga...` a to vazi i za PCI koji polako ali sigurno `odumire`). Kada bude jos para prodacete ovu bednu kartu i kupiti nesto bolje (neki GeForce)... 8GB DDR3, SandyBridge 2100, malo li je????
Torto aj realno, za 40 000 ako ide na AMD+AMD a da je ploca AM3+ jedva da se napravi nesto solidno.
za 50k ADM+AMD jos i moze nesto.
Skliopi jednu masinu od 40k intel+nvidija i drugu takodje intel+nevidija od 50k
obe ce da budu slabije od AMD kombinacije po toj istoj ceni, u svim igrama garant AMD ima vise frejmova , a da su svim masinama napajanje kuciste ram i hdd isti.
Kod cifre od 65k pa na gore uvek je bolje ici na Intel + nvidija, ali ispod toga realno AMD je mnogo isplativija kupovina...
U visem segmentu AMD cpu nema sta da trazi, u srednjem onako ali opet je bolji zbog cena, medjutim u nizem segmentu Intel nema sta da trazi, sto se tice grafika tu se situacija menja jako brzo, ali je slicno kao i sa procesorima.(sem poslednje AMD karte)
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ova codegen kucista (mislim da je to codegen sto nude) nisu losa, komp ima 3g garancije, a posto kupujes nekom drugom onda najbolje da ne spajas i ne petljas jer ces posle stalno imati posla to da im i odrzavas :) A i spakovano je tako da ti ne vredi ništa ni da upgradeuješ.
A cene su opet bezobrazno podigli za najtraženije procesore tako da ni AMD konfiguracija ne može biti jeftinija. Ako možeš u datoj ceni, ti sastavi AMD sa X4 960t ili 955 procesorom, ali bez MSI ploče :)
Re: Ne moze da bude zasnovan na AMD-u - covek je trazio da bude...
25.01.2012. 14:56
status: user broj poruka: 6101
Što nisi sastavio konfiguraciju baziranu na Intelu i predložio je čoveku, nego podjebavaš po običaju. Za 40000 ne mo`š sastaviti čestitog AMD-a, a o Intelu za te pare možeš samo da maštaš.
CPU AMD FX-4100 X4 MB MSI 760GM-P23 RAM 8GB DDR3 HDD 500Gb WD SATA3 VGA ATI RADEON HD 6770 DVDRW X22,HD Audio,GLAN MIDI Tower ATX 500W
SAMO 365E !!!
Novo,Garancija 3god. Cena: 5 EUR Informatika->Konfiguracije (Postavljen: 25.01.2012. 17:26) Pc Racunar Beograd
Mobile: 063/233719
Jeste malo glupo sto reklamiran nekoga, ali mislim da je ovo prava masina za tebe, samo ovde nabacish LC POWER i ima da kida za sve pare... Slucajno sam naleteo na ovaj oglas
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.