Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
frka,nece da dize sistem
STRANA 1 OD 1
Diorama frka,nece da dize sistem 06.05.2007. 14:28 T4256

status: user
broj poruka: 140
Instalirao sam burazov novi sistem xp sp2 na mom pc-u sa njegovim hardom,sada sam vratio hard kod njega i nece da dize windows,nije hteo da boot-uje cd na njegovoj masini ploca je asus a8n5x misim da je to 939 jer ima athlon na 3000+ 1.50 GB kingston memorije na 333MHz (smesno) 3 modula....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Goran8407 ... 06.05.2007. 14:42 #18253

broj poruka: 134

Namesti u biosu da butuje sa cd-a... Ako su razlicite komponente kod njega i kod tebe u vecini slucajeva nece dici sistem ako si ga instalirao na tvojoj masini pa prebacio kod njega... A kako se namesta first boot u tvom biosu pitaj nekog ko ima plocu kao tvoju...
VMARC Re: frka,nece da dize sistem 06.05.2007. 14:48 #18255

broj poruka: 9420

:: Instalirao sam burazov novi sistem xp sp2 na mom pc-u sa njegovim hardom,sada sam vratio hard kod njega i nece da dize windows

Normalno da nece ako nemate isti (ili slican) chipset na ploci. Pogotovo ako su razlicite platforme (INTEL / AMD)

nije hteo da boot-uje cd na njegovoj masini ploca je asus a8n5x misim da je to 939 jer ima athlon na 3000+ 1.50 GB kingston memorije

Kako to mislis `nije hteo da butuje sa CDa, mislim da ti je kolega u postu iznad dao odgovor, a za slucaj da nije, daj pojasni malo poblize situaciju

na 333MHz (smesno)

Uopste nije smesno, radi pa radi. razlika u brzini je cesto besmislena, a u nekim aplikacijama koje se najcesce koriste razlike i nema

3 modula....

Nema to veze sto ih je 3, sve dok rade.

Pozdrav.
MACHINE Logicno, nista cudno! 06.05.2007. 14:50 #18256

broj poruka: 5704
To radis samo onda kada znas kako, naime treba zaustaviti posle prvog reseta masinu pa prebaciti u drugu, jer je kopiranje isto a kasnije odabir komopnenti i drivera se ralikuju od PCa do PCa, pa cak i na onim koji imaju identicne komponente, dakle, ne mozes instalirati ceo OS kod sebe pa posle ubosti u drugu masinu, mislim mozes pa da se patis otklanjajuci koji driver gde zeza

M i G

:: Instalirao sam burazov novi sistem xp sp2 na mom pc-u sa njegovim hardom,sada sam vratio hard kod njega i nece da dize windows,nije hteo da boot-uje cd na njegovoj masini ploca je asus a8n5x misim da je to 939 jer ima athlon na 3000+ 1.50 GB kingston memorije na 333MHz (smesno) 3 modula....
Diorama re 06.05.2007. 14:50 #18257

pa to sam i uradio,i to pokusavam da vam kazem,instalirao sam win na mojoj masini i sad pise da ne moze da procita source of the disk,a kod njega sam namestio first bood device cd rom ali ne butuje cd je ispravan to je original win sp2....ne znam kako da pokrenem instalaciju nanjegovoj masini a sad jos manje kad nece da digne sistem pa da probam iz auto play-a
VMARC Re: re 06.05.2007. 14:56 #18258

broj poruka: 9420

:: pa to sam i uradio,i to pokusavam da vam kazem,instalirao sam win na mojoj masini i sad pise da ne moze da procita source of the disk,a kod njega sam namestio first bood device cd rom ali ne butuje cd je ispravan to je original win sp2....ne znam kako da pokrenem instalaciju nanjegovoj masini a sad jos manje kad nece da digne sistem pa da probam iz auto play-

Bato promeni memoriju, tj probaj sa samo jednim modulom.
vlajkic Re: re 06.05.2007. 17:18 #18262

broj poruka: 609
uh cekaj malo...pustio si win kod tebe, formatiro particije i kad ti je zatrazio restart ti si ga ugasio i spakovao u bratovljev komp...e sad pazi,posle restarta boot-uje sa harda s tim da je cd u citacu,znaci namesti da boot-uje s harda i ostavi cd u citacu..pogledaj dali je sve jumperisano kako treba ako je na jednom ide kablu ide hard master cd slave,ako je na dva onda oba master tj hard bez jumpera(uglavnom) a cd sa jumperom na master..ako je i to dobro namesteno ja sumnjam na ispravnost cd,cdrw,dvd ili sta vec imas..

:: pa to sam i uradio,i to pokusavam da vam kazem,instalirao sam win na mojoj masini i sad pise da ne moze da procita source of the disk,a kod njega sam namestio first bood device cd rom ali ne butuje cd je ispravan to je original win sp2....ne znam kako da pokrenem instalaciju nanjegovoj masini a sad jos manje kad nece da digne sistem pa da probam iz auto play-a
Diorama re 06.05.2007. 17:55 #18268

pokusao sam da dignem sistem tj da butujem win ali ne njegovom nije hteo pa sam ga ugasio i stavio hard kod mene i tu izvrsio instalaciju,sad kad sam vratio hard kod njega,nije hteo da digne sistem.i dalje nece.kom mene radi kod njega jok!iskreno receno ja jumpere nemam ni na hardovima a ni na optickim uredjajima.i sve radi super,ej ljudi pa ja imam sugavog semprona na 2800 i msi-jevu plocu a on athlona na 3000 pa mu komp uvek radi ocajno.mislio sam da cu to moci da promenim ali sam napravio jos gore.ponestaje mi ideja.
MACHINE Re: re 06.05.2007. 18:58 #18271

broj poruka: 5704
Slusas li ti ponkead???? Ne mozes instalirati OS kod sbe pa posle taj HDD ubosti na drugu masinu, ili ce zakociti, ili resetvati ili prijaviti gresku priulkom inicijalizacije drivera!!! Osim ako su masine 100% iste!!! Ako imas ispravan opticar, namesti u BIOSu da butuje sa njega, ako ti je CD kopija butabilna dici ce ti OS install konzolu i posle sve ide, osim ako ti nije neispravan ATA kontroler!!! Neretko se desava da neki citaci/rezaci kombinovani sa nekim plocama jednostavno ne prepoznaju nke CDFS BootRecorde iako je taj CD zaista bootabilan. U tom sluicaju jedino ti preostaje da napravis 4 bootabilne diksete dignes pocetak instalacije preko njih i zatim ubacis CD u njegov uredjaj i nastavis instalaciju kako treba, time si zaobisao preko FDDa (ne)butovanje ispravnog ROMa

M i G

:: pokusao sam da dignem sistem tj da butujem win ali ne njegovom nije hteo pa sam ga ugasio i stavio hard kod mene i tu izvrsio instalaciju,sad kad sam vratio hard kod njega,nije hteo da digne sistem.i dalje nece.kom mene radi kod njega jok!iskreno receno ja jumpere nemam ni na hardovima a ni na optickim uredjajima.i sve radi super,ej ljudi pa ja imam sugavog semprona na 2800 i msi-jevu plocu a on athlona na 3000 pa mu komp uvek radi ocajno.mislio sam da cu to moci da promenim ali sam napravio jos gore.ponestaje mi ideja.
Stripy Naravno da ne radi 06.05.2007. 19:40 #18279

broj poruka: 4163
Ne mozes instalirati xp na taj nacin. Desice se ko sto ti je Machine reko. Sto se tice butovanja sa cd-a imao sam isti problem sa jednom novom masinom gde je bila 939 ploca. Problem sam resio tako sto sam instalirao na drugom racunar na hard sa dos-om i na njega iskopirao instalaciju win xp. Vratio sam disk u ovu prvu masinu, podigo dos, a zatim pokrenuo instalaciju xp. Moze da se desi i varijanta da nece da ti butuje sa cd-a ako ti je cd sam na ide grani a podesen je kao slave. Ako imas taj slucaj prebaci ga na master. Ovo je retkost ali se ipak desava.

MaliAbner Mislim... 06.05.2007. 20:59 #18286

broj poruka: 7769
Da instalira sistem n`ume al da vredja kolege ume, mislim...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Goran8407 ... 06.05.2007. 22:05 #18298

broj poruka: 134

A zasto mene ovo podeseca na ono kada ciga sa njive zove mobtel da podesi GPRS kako bi sinu poslao sliku paradajiza, i kad ga operater pita koji je model a on ne zna... I kaze mu da skine bateriju, on kaze da nema bateriju vec da ga je prikacio direktno na akumulator traktora...

1. Da li si uopste podesio da 1st boot bude sa cd-a? Mozda je kod tebe to vec namesteno pa zato i radi, a kod njega nije...
2. Da li kada ubacis CD pri butovanju vidis opciju press any key to boot from cd (ispravite me ako sam lose napisao, ali koliko se secam to pise)
3. Mogao bi da budes malo manje tvrdoglav i da poslusas savete, nece da ti butuje na njegovom kompu posto je instalacija izvrsena na tvom sa drugom plocom (meni se desilo kada sam menjao plocu (samo plocu asus->msi isti socket a procesor i ostale komponente su ostale nepromenjene) to da prikaze plavi ekran pri butovanju).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs