Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
HITNO ljudi pomagajte!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
andrejnp HITNO ljudi pomagajte!!!!!!!! 05.05.2007. 21:14 T4249

status: user
broj poruka: 486

Danas su mi stigla dva kompa
AMD 4800x2
kingston 1gb ddr2/533
160hdd
GIGABYTE / GA-M55S-S3 / nVidia NF550 / S-AM2 / 4*DDR2 / PCI-E / SATA /
Gigbayte 1950pro 256/256 ddr 3
Microlab 450wati

Problem je sledci:
Obe konfiguracije prilkom dizanja sistem su pijavile plav ekran!!!
Po jednom prilkom dizanja sistema su zakovale a kod instalacije drjaver to je nemoguce da se uradi zakivaju katrastofalno..Zakuje da nista nemoze da se uradi mora restart...

Proveravao sam da li nije morija prilikom transporta dobro ubacena, temperatura procesora je 39 a ploce nemogu da proverim jer mi neda da nisata instaliram......
Pomogajte ljudi ko boga vas molim!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko From the very first beginning 05.05.2007. 22:05 #18182

broj poruka: 6645
Šta sad da tu nagađamo? Ko je i šta z... pri instalaciji?
Moja je pretpostavka da je neko koristio ghost program i nakalemio windows sa neodgovarajućim drajverima i setovanjima... što prouzrokuje BSOD, ili, da je neko došao dva puta prilikom instalacije do BSOD i tu digao ruke.
Pa, podesi u BIOS-u boot from cd-dvd i, kreni od formatiranja harda i reinstalacije, win-a, tako ćeš znati da je a) hardver uglavnom ok, ako dozvoljava instalaciju, b) ako se pojavi BSOD, znaćeš nakon čega se dešava (koji drajveri - deo hardvera - izaziva kolaps).
Pre formatiranja, proveri koje je drajvere možda neko pametan ostavo na hardu... da se nađu, uz oprez - možda je uzročnik BSOD-a među njima.
andrejnp Nista od toga nije bilo na HDD!!!!!! 05.05.2007. 22:27 #18185

U firmi u kojoj sam kupio uradili samo test komponeti bez dizanja sitem!!!
Ja sam dizaa sistem i napravio sam da botuje sa cd.
Sve sam probao!
Vise mi nista ne pada na pamet do cega moze da bude!!!!!!!
Ako je neko ima slican ili ovakav problem neka javi!!!!!
geloso :: 05.05.2007. 22:55 #18191

broj poruka: 584
Jel mozes ti nama da objasnis korak po korak sta radis, meni ni posle dva tvoja posta
nije jasno dokle si stigao i sta ti gde `zakiva`?

VMARC Re: HITNO ljudi pomagajte!!!!!!!! 05.05.2007. 23:21 #18193

broj poruka: 9420

::
:: Danas su mi stigla dva kompa
:: AMD 4800x
:: kingston 1gb ddr2/53
:: 160hd
:: GIGABYTE / GA-M55S-S3 / nVidia NF550 / S-AM2 / 4*DDR2 / PCI-E / SATA
:: Gigbayte 1950pro 256/256 ddr
:: Microlab 450wat
:: Problem je sledci
:: Obe konfiguracije prilkom dizanja sistem su pijavile plav ekran!!
:: Po jednom prilkom dizanja sistema su zakovale a kod instalacije drjaver to je nemoguce da se uradi zakivaju katrastofalno..Zakuje da nista nemoze da se uradi mora restart..
:: Proveravao sam da li nije morija prilikom transporta dobro ubacena, temperatura procesora je 39 a ploce nemogu da proverim jer mi neda da nisata instaliram.....
:: Pomogajte ljudi ko boga vas molim!!!!

1. Resetuj BIOS na fail safe, ali tako sto udjes u svaku stranu i pritisnes F6 (cini mi se, ako nije F6 procitaj koji je taster za Fail safe for this page)
2. Ubaci samo jednu memoriju (ako ih imas vise) i to prvo u prvi, pa ako nece onda u drugi slot)
3. Proveri koje su latencije za memoriju, obori po potrebi
4. Otkaci sve sa ploce osim osnovnih komponenti za dizanje sistema (ukljucujuci i SVE konektore sa ploce)
5. Promeni napajanje
6. Flesuj BIOS na noviju verziju
7. Pokusaj sa nekom bilo kojom drugom grafickom
8. Disejbluj u biosu sve sta mozes pod Integrated pherperals

Ako mi padne jos sta na pamet dopunicu ...
MACHINE Re: HITNO ljudi pomagajte!!!!!!!! 06.05.2007. 01:08 #18201

broj poruka: 5704
Premalo podataka i pokusaja da se otkloni sa tvoje strane...kreni od Microlaba...ma ne mora biti hardware. Rece lepo geloso izmeni iz SafeModa, DOSA (sa podrskom za NTFS stream) boot.ini sa didatkom na kraju /SOS odmah posle /fastdetect...to ce ti reci da li je driver i koji

M i G

:: Danas su mi stigla dva kompa
:: AMD 4800x
:: kingston 1gb ddr2/53
:: 160hd
:: GIGABYTE / GA-M55S-S3 / nVidia NF550 / S-AM2 / 4*DDR2 / PCI-E / SATA
:: Gigbayte 1950pro 256/256 ddr
:: Microlab 450wat
:: Problem je sledci
:: Obe konfiguracije prilkom dizanja sistem su pijavile plav ekran!!
:: Po jednom prilkom dizanja sistema su zakovale a kod instalacije drjaver to je nemoguce da se uradi zakivaju katrastofalno..Zakuje da nista nemoze da se uradi mora restart..
:: Proveravao sam da li nije morija prilikom transporta dobro ubacena, temperatura procesora je 39 a ploce nemogu da proverim jer mi neda da nisata instaliram.....
:: Pomogajte ljudi ko boga vas molim!!!!!
andrejnp Ovako!!!!!!!!! 06.05.2007. 02:25 #18213

Memoriju i Graficku sam ispitaio rade i 100% su ispravni. Ostalo mi je nocas jos da isprobam procesor i napajanje a plocu neznam kako da isprobam jednino da satvim drugi procesor na nju. Ali nemora da znaci ad ce sa mojim novim procesrom da rad sve kako treba na njoj.........

U bre bas sam semorio!!!!!!!!!!
Ja neznam sta drugo da vam opisem kad sta god da uradim na racuanru bilo sta on zakuje ili se resetuje. Nibtno je sta radio dali slusao muziku kopirao nesto ili probao nesto da instaliram on zakuje a ako en zakuje resetuje se...

Gore sam vec opisao da mi je prilikom dizanja sistam pravio probleme, plav ekran, zkivanje da mora restar....

Ostalo je jos ovo 3 da ispitam, jer do HDD moze da zakiva ali tesko da ce se resetuje!!!!!!!!

Hvala vam svima sto pokusavate da mi pomognete!!!!!!!!

andrejnp E jos nesto 06.05.2007. 02:32 #18214

Probao sam sa flesovanjem biosa!!!!!! Ni to ne pomaze!!!!!!!
Ali sto mi je cudnije imam ista takva dav racuanra isti problem mi se javalja na oba.
Reako bih da su maticne nesipravene ali mi cudno da obe budu neispravne......

geloso :: 06.05.2007. 04:02 #18219

Moze od hard diska svasta da bude, to su sve vitalne komponente,
i najmanji problem utice na stabilnost celog sistema. Ako ti se OBE masine
ponasaju identicno, ili su komponente izvadjene iz nekog aviona koji se srusio,
ili u startu postoji velika nekompatibilnost, ili je greska na softverskoj strani,drajveri, ili ti
sa tom instalacijom nesto nije u redu, nadam se da si probao jos sa
nekom verzijom Win-a?

- Da li si probao SVE stavke koje ti je VMARC rekao? UKLJUCUJUCI i da memoriju prebacis
u drugi slot?
- Cime si testirao komponente? Memoriju? KAKO ces nocas da proveris napajanje?!
- Da li mozes da udjes u SAFE MOD (nemoj da bi mu neko spomenuo Fx) i da li ti se
to dogadja i u njemu?
- Da li imas slucajno neki live CD linuxa (ili mozes da nabavis) da poteras njega bez hard
diska?
- Da li imas Hiren (izasla 9-tka a na offic. sajtu ima odlicnih zvonjava za mob, prim. prev.)?
- Sta ti pise na pocetku plavog ekrana?
- Koji si XP instalirao i da li si, kad i kako ubacio sata drajvere?
- Da li si siguran da ti se ni jedna komponenta ne pregreva?
- Da nemas slucajno prikacene te masine na neki UPS?
- Da li si probao da prikljucis struju na drugo mesto?
- Da li se zamrzava dok si u biosu?
- Kojim redosledom si instalirao drajvere po XP-om?
- Kojim programom si formatirao disk i pod kojim file sistemom?
- Iskljuci SVE sem tastature i misa. I zvucnike.
- u boot.ini dodaj iz Windowsa (desni klik na My Computer, Properties, Advanced, Startup and Recovery-Settings, Edit) posle /fastdetect dodaj razmak i /SOS /noguiboot /basevideo, pogledaj na kom drajveru puca kada puca pri podizanju,
koje drajvere je preskocio zbog ne znam cega, imaces minimum minimuma grafike, neka te ne plasi, pred kraj ce ti ispisati da li je imao problema sa diskom, da li clean ili je nesto ali repaired, to obrati paznju pa javi
- cim uspes da udjes u windows pregledaj logove! Sta je crveno?
- Zipuj vece fajlove, da li ti prijavljuje crc greske?
- Jesu li sva dodatna napajanja pobodena? Ploca, graficka?
- Sa kojim drajverima si imao problema pri instalaciji?

andrejnp Hmm! 06.05.2007. 05:01 #18223

Komponente sam probao tako sto sam na drugomr acuanru kojem imam u igraonici
izvadio graficku i memoriju i racuanr je radio jedno dobrih 2 sata bez ikakvih porblem. Kad kazem radio pusito sam 3dMark 2001 ta testriam grafiku a da je do memorije odamh bi pokazloo kaO na ova dVA kompa na koje nemoze da izdrzi da radi ni minut dva. Promenio sam napajanje stavio sam 450 chiftec skinuo sa drugo racuanra i stAvio u problematicni. Ostalo mi je jos da promenim procesor i plocu da vidm da nije do toga. Jer nije ovo je 6 put da dizem sistem na ove dve masine danas i isto se desava svaki put zakuje tako da mora restart Odmah po zkaivanju udjem u bios da proverim tepmeraturu procesora 35-40 memorija. probao sam i sa felsovanjem biosa na jendom kompu. Kad a sam to odradior radio je dobrih 10 minuta jer sam probao da na njemu istestirma graficku sa 3D mark 2001 ali prvi put je doradio test super i taman pomsilih to lezi problem ali za svaki slucaj hajde jos jendo mrekoh da pustim opet isto. Diskove sam formatiorao priliko dizanja windowsa standardna procedura..
Ima neku stariju veriju Heren-a mislimda je 7 ali ako treba skinucu sa neta...
Instalaciju sam probao sa 3 windowsa sa windows profesional sp1 original, winadows sp2 home original, i sa windows profesional sp2 pirat... Prilikom insatacije sva tri windowsa doalzi do zakivanja ili restartovanja racuanra..
U bio sam sve podesio po defaltu..

Ne bio ovo ovoliki problem da je firma gde sam kupio iz istog mesta gde i ja nego je daleko 300km od mene. Pa je to slanje i cekanje na racuanre neki sigurno 7-8 dana raucnajuci dok se sve to ispita ....

andrejnp E!!! 06.05.2007. 05:04 #18224

i ovo sam odradio sto si rekao:

u boot.ini dodaj iz Windowsa (desni klik na My Computer, Properties, Advanced, Startup and Recovery-Settings, Edit) posle /fastdetect dodaj razmak i /SOS /noguiboot /basevideo, pogledaj na kom drajveru puca kada puca pri podizanju,
koje drajvere je preskocio zbog ne znam cega, imaces minimum minimuma grafike, neka te ne plasi, pred kraj ce ti ispisati da li je imao problema sa diskom, da li clean ili je nesto ali repaired, to obrati paznju pa javi
- cim uspes da udjes u windows pregledaj logove! Sta je crveno?

Ali u log fajlovims nema nikakvih gresaka niti je bilo icega crvenog...

geloso :: 06.05.2007. 05:11 #18225

Jel glavi i u Safe Modu?
Ako ne glavi, pusti mu neki stress test, Prime, CPU stability
Koji hard disk ti imas na tim masinama?

- Ako ti je disk sata2 prebaci ga sa sata2 na sata1 (jumper)
Tamo su se neki bunili da im je pravio slicne gluposti.
Neki bata je kao time resio problem, zbog bug-a u biosu po pitanju
kompatibilnosti sa nekim diskovima
- Otkaci mu taj hard disk i poteraj testing tools sa hirena
andrejnp UH konacno sam nasao sta je!!!!!!!!! 06.05.2007. 08:04 #18228

Tek kad sam stavio drugu momoriju i digao sistem sa njom u racuanru radio je extra...

Sad mi je lakse da ne saljem ceo komp nazad !!!!!!!!!!

Hvala vam ljudi!!!!!!!!!!
vlajkic eh da 06.05.2007. 11:36 #18238

broj poruka: 609
nisam stigao pre da odgovorim na ovaj post...imao sam slicnih problema..ja sam to resio stavljanjem drugih modula ram memorije koji rade na 667MHz..inace i ovi su bili kingston na 533 MHz potpuno ispravni..e sad to mi se desavalo na amd masinama za jednu plocu se secam da je bila asus mn2 a za druge bas i nisam siguran..kazi nam koju si memoriju stavio jer ocigledno da postoji neki problem..pozz

andrejnp Kingston 1GB DDR 2 533 KVR 1.8v 06.05.2007. 12:39 #18247

i to dva modula na dva nova racunra oba ne rade ali ne rade ni jednom racuanru kojem imam to jest 4800amd x2 ,1950 pro 256/256, GA-M55S-S3(rev. 2.0),160hdd, microlab 450 wati.... a nece ni na 3800x2,GA-M51GM-S2G(rev. 1.0),160hdd, 1600xt,450 wati Blubery, Ni jednoj konfiguraciji ne radi restaruje svakih 1-2 minuta u retkim slucjavima radi i do 5 minuta...
vlajkic Re: Kingston 1GB DDR 2 533 KVR 1.8v 06.05.2007. 17:23 #18264

broj poruka: 609
a koju si stavio??

:: i to dva modula na dva nova racunra oba ne rade ali ne rade ni jednom racuanru kojem imam to jest 4800amd x2 ,1950 pro 256/256, GA-M55S-S3(rev. 2.0),160hdd, microlab 450 wati.... a nece ni na 3800x2,GA-M51GM-S2G(rev. 1.0),160hdd, 1600xt,450 wati Blubery, Ni jednoj konfiguraciji ne radi restaruje svakih 1-2 minuta u retkim slucjavima radi i do 5 minuta...
andrejnp Za sad ni jednu!!!!!!!!!!!!! 07.05.2007. 08:20 #18333

Probao sam sa drugog racuanra istu takvu samo ispravnu..Cekam da mi posalju novu jer racunra je star 24 sata..Ove dve koje sam dobio uz dva nova kompa ne rade.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs