Pozdrav drugari, posto je meni i mojoj ekipi prekipelo igranje preko ``zice``, bavljenje rejtovima i pingom, nisko-budzetnim serverima i nasim voljenim provajderima, odlucili smo da u prostoriji kod drugara(30 kvadrata) napravimo nas mali lan kutak.. sustina je da masine pruze non-stop 100fps-a ove zarazne igre.. monitori ce obavezno biti crt 19` 85hz koje ce voziti igru na 800x600 igraci ce sami donositi svoje razer,steelseries i logitech rekvizite, a nas je zadatak da im pruzimo vec navedeno..voleo bih i savet u vezi operativnog sistema, na kom ce ovo bolje raditi..
molim vas za sugestije ili neki savet, kako bi ovo odradili krajnje profesionalno :)
mbu: 770-c45 cpu: Athlon x2 250 ram: 2gb ddr3 gpu: 5670 1gb ddr5 (nisam siguran oko ovog izbora) hard: neki od 160gb power: LC 420w
pratim scenu grafickih karti od 5770(6770) pa na gore, tako da se ne razumem u slabije modele.. znam samo da je bilo diskusije oko pomenutog modela(5670) i razlike koje su prisutne kod ddr3 i ddr5 modela, nesto tipa gtx460 sa sufiksom ``se`` ...
:: To sto si zamislio je ok a nije skupo, moze :: :: U vezi graficke smatras da nije dovoljno jaka ili da pravis overkill
XP mozes da stavis zato sto ne jede dosta rama. Graficku morate da ubacite (nama u skoli ne prelazi 50fps u lanu, a kad bacim smoke pada na 10-15fps, u pitanju integrisana kartica) inace ce te da se zezate sa fps-om. Evo ja teram na 100fps, rez 1024*768 sa amd 5200+ i ATI 3850, fps ne pada. Sad ti vidi koliko para imate na raspolaganju pa se uklopi nekako :) _______________________
Slozio bi se s ovim iznad, 5450 je ipak multimedia karta, nije bas za igranje. 5570 bi bila dobra, dodje nesto kao 4670/9600gso od starijih karti. Vidi od nvidije gt430, to je neki pandan.
Ne prozivam, ali zasto je toliko bitno da bude bas 100 fps-a? Najozbiljnije me zanima.
Imam burazera (ne rodjenog, na srecu) fanatika, kome quad core i ati 4850 ili 70 ne secam se tacno, nisu omogucavali da se igra normalno jer mu je fps padao na nikakvih 99 i 98.
A onda kako kaze, kupio je gts 450 kada je izasla kartica i kaze progledao je i tek sada moze da igra i da mu je fps zakucan na 100. Jel je toliko bitan taj jedan ili ta dva frejma?
Ali zaista CS ume lose da radi na 60 FPSa. Naime, poenta je u nisanu. Drugacije se ponasa na 100 FPSa(brze se skuplja i siri). Recoil je, takodje drugacije.
S toga, recimo neko ko ima 60 FPSa ima losiju kontrolu recoil-a u odnosu na nekog ko ima 100. Jos gore je ako FPS varira od 30 do 100.
Eto. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ne prozivam, ali zasto je toliko bitno da bude bas 100 fps-a? Najozbiljnije me zanima :: :: Imam burazera (ne rodjenog, na srecu) fanatika, kome quad core i ati 4850 ili 70 ne secam se tacno, nisu omogucavali da se igra normalno jer mu je fps padao na nikakvih 99 i 98 :: :: A onda kako kaze, kupio je gts 450 kada je izasla kartica i kaze progledao je i tek sada moze da igra i da mu je fps zakucan na 100. Jel je toliko bitan taj jedan ili ta dva frejma?
ja msm da `kanter` treba da se baci u kantu .) i da se nikad vise ne igra to sranjce :) kad lepo ima COD, MOH-a, Unreal Tournament, i ima sigurno jos nekih brzinskih igrica za LAN, u kojima naravno se ponasa nisan i recoil i ostalo potrebno normalno i od 30 i do 100, pod uslovom da ne oscilira ispod ove donje vrednosti .) :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: ja msm da `kanter` treba da se baci u kantu .) i da se nikad vise ne igra to sranjce : :: kad lepo ima COD, MOH-a, Unreal Tournament, i ima sigurno jos nekih brzinskih igrica za LAN, u kojima naravno se ponasa nisan i recoil i ostalo potrebno normalno i od 30 i do 100, pod uslovom da ne oscilira ispod ove donje vrednosti .) : :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
cs ce fino da radi i sa integrisanom grafikom..recimo ja sa 4290 integrusom vozim cs na 100fps bez problema.. i naravno da je bitno tih 1-2fps jer kad je zakucan fps na 100 onda igra radi kako treba,a i taj nedostatak od par fps se bas oseti u cs-u,tj oseca onaj ko malo duze igra tu igru..znaci za rezoluciju 800x600 totalno nema potrebe za necim jacim,doduse ja sa ovim igram i dotu u full hd-u na nekih 40-50fps..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.