Kao prvo veliki pozdrav svima na PC berzi. Dosta dugo pratim forum ali ovo je prvi put da se oglasavam. Znam da ima dosta sličnih tema ali cene su se dosta promenile u poslednje vreme pa bi mi trebala pomoć. Drugar voli da se igra ali hardver ga ne interesuje. Hoće novi komp za 600-650 evra i da ga služi što duže. Malo smo gledali, pravili konfiguracije i našli sledeće na ovom linku.
Ja bih mu to iskreno preporucio jer sam video da su na slicnim temama nudjene slične konfiguracije po sličnoj ceni. Ne znam da li da ide na 2500K posto ga OC ne interesuje. Mislim da ni to ne bi značajno uticalo na cenu ili da uzme neki phenom (mada ja nisam za tu varijantu). Hvala unapred svima i još jedan veliki pozdrav
izvini sto se mesam ali da ne pocinjem novu temu, aj bacite oko na ovu konfu za 40,000 sa monitorom i recite dal valja to, prvrnstveno zbog MB, ako ne recite sta drugo..?
Konfig je prihvatljiv, mada ukoliko moze promeni processor u 2500k kao sto si rekao, 30e razlika se isplati jer posle za koju godinu samo graficku menja na bolju.
@marko
Konfa ti je slabija, shodno ceni, elem ploca i ostalo su u redu. Greska ti je jer si uzeo kuciste koje vec ima napajanje u sebi i jos kupujes jos jedno napajanje.
Napajanje ostavi, samo uzmi neko drugo kuciste, jer je ovo blago reci, zapuseno jer ima slabije kretanje vazduha, pa ce doci do pregrevanja.
Ne moras sad neka od 80-100e da trazis, ali barem neko od 20-30e eventualno 40e cisto da nebi bilo pregrejavanja.
@Alexapi hvala na predlogu. Problem je sto je nemoguce naci HD za te pare danas. Videcemo da mozda malo pricekamo dok se cene ne spuste bar malo. Sa druge strane, sto se tice ploce mislim da je bolje da uzme Z68 cipset.
Vidim da je bilo dosta pregleda pa ću biti slobodan da zaključim da nema nekih zamerki na moj predlog .Mislim da ćemo uzeti ovu konfiguraciju uz izmenu procesora (2500K).
Jak je taj CPU za tu graficku. Meni licno, ako bih planirao 6870, 6950, onda je dovoljan i PII X4. 2500K uzimas samo ako imas NVIDIU, jer njima treba jaci CPU.
:: Ovako :: Ploca: Asus P8P67 PR :: CPU: Intel i5 2500 :: RAM 2x4GB Kingston HyperX 1600Mh :: GPU:SApphire Radeon 6870 1GB/DDR :: Kuciste + napajanje: Cooler Master 430 Elite + Thermaltake Hamburg 530W 80Plus sertifika :: :: Sve te ovo izlazi 62800 din u Emmi-ju, jos samo da andjes negde HD (30e) od 500GB :: Ovo ti je otprilike najbolja konfa za te pare :: :: MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160G :: ::
Mozesh uvek da uzmesh 955 phenom II + neku 970 plocu za buducnost.Jer 955 je dovoljan za svaki amd (osim hd 6990)dok za nvida najjaca karta koji bih stavio je gtx 560 TI.
Plus cesh malo ustedeti i mozesh da uzmesh gtx 560 ti ili hd 6950 i imash bar 20% bolji mahinu u igricama.
4 djokosrb tako je care mada mu je dovoljna i 6870 pa ce ustedeti za jace napajanje ili bolje kuciste +++ djokosrb Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: izvini sto se mesam ali da ne pocinjem novu temu, aj bacite oko na ovu konfu za 40,000 sa monitorom i recite dal valja to, prvrnstveno zbog MB, ako ne recite sta drugo.. :: :: :: http://bit.ly/sTFi4 :: :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Uzimati Phenom II za futuristicke solucije nije bas najsrecnije resenje.
A i ako ima 600-650 eura, bez razmisljanja na 2500k.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Mozesh uvek da uzmesh 955 phenom II + neku 970 plocu za buducnost.Jer 955 je dovoljan za svaki amd (osim hd 6990)dok za nvida najjaca karta koji bih stavio je gtx 560 TI :: :: Plus cesh malo ustedeti i mozesh da uzmesh gtx 560 ti ili hd 6950 i imash bar 20% bolji mahinu u igricama :: :: ::
Drugacija tehnologija, nvidija nije slabija od amd-a kad uporedis karte koje su iz istog ranga i slicno kostaju,
Na dual core procesoru , neces izvuci maximum iz nvidija karte iz 4xx ili 5xx serije, oslanja se dosta na cpu i tek onda moze da zablista u pravom svetlu.Bilo koji x4 phenom II je ok za nvidiju da radi , ali tek jaci x4 tipa i5 2500k da radi na max maximumu.
Ukratko jednostavno receno.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Moram nekom da se izjadam. Znate li sta je ovaj moj (bivši) drugar kupio za pare koje je imao za komp - j#%$`eni iPad Eno ga sad sedi i okrece ono parce stakla i igra se. Sve je to divno i krasno, super radi, ali brate kad mozes da kupis jedan 2500K i sve što ide uz to, a ti kupiš tabletu, nešto tu nije u redu. Znam da ima onih koji će reći svakom svoje, pusti ga kad voli. Ma pustio sam ga ali ne mogu da prežalim. Ja sam se bio uneo u to kao da sebi kupujem, što bih i uradio iako nisam neki zahtevan korisnik samo da imam para. Ma uzeo bih ja i tablet ali da mu dam prednost u odnosu na takav desktop... Ma ne mogu više da pišem. Ako je neko ovo i pročitao, hvala i izvinite na smetnji :)
jedan savet, pustis da kupi ono sto zeli i ne mesas se i cao zdravo, objasnio si mu jednom, nije poslusao, molim lepo, njegova stvar.
:: :: :: Moram nekom da se izjadam. Znate li sta je ovaj moj (bivši) drugar kupio za pare koje je imao za komp - j#%$`eni iPad :: Eno ga sad sedi i okrece ono parce stakla i igra se :: Sve je to divno i krasno, super radi, ali brate kad mozes da kupis jedan 2500K i sve što ide uz to, a ti kupiš tabletu, nešto tu nije u redu :: Znam da ima onih koji će reći svakom svoje, pusti ga kad voli. Ma pustio sam ga ali ne mogu da prežalim. Ja sam se bio uneo u to kao da sebi kupujem, što bih i uradio iako nisam neki zahtevan korisnik samo da imam para. :: Ma uzeo bih ja i tablet ali da mu dam prednost u odnosu na takav desktop.. :: Ma ne mogu više da pišem :: Ako je neko ovo i pročitao, hvala i izvinite na smetnji : :: ::
Ma da je dete ne bih se ja žalio, ali konj matori sprco 30 i kusur godina pa tako... Uh
:: Ako kakve ima veze, Nek se igra dete, lepo sareno optimizovano za takve likove, svi srecni :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ma aj da nešto pametno radi na njemu pa da kažeš propada mu posao zbog zastoja u radu ili ne daj bože gubi bitne podatke, al ovome je komp za višjenje na fejzbuku i primanje mejlova.
:: kad je glup i treba tako i da komp kome je pao sistem zbog virusa pokloni nekom ko zna da podigne siste :: :: :: :: Nije najgori, znam jednog što je otišao i kupio Mac kad mu je pao sistem zbog virusa :: :: :: :: :: ::
e svaka mu cast ako samo to radi i uspeva da obori sistem
:: Ma aj da nešto pametno radi na njemu pa da kažeš propada mu posao zbog zastoja u radu ili ne daj bože gubi bitne podatke, al ovome je komp za višjenje na fejzbuku i primanje mejlova :: :: :: :: kad je glup i treba tako i da komp kome je pao sistem zbog virusa pokloni nekom ko zna da podigne siste :: :: :: :: :: :: :: Nije najgori, znam jednog što je otišao i kupio Mac kad mu je pao sistem zbog virusa :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.