Sta bi ste mi preporucili od komponenti za ozbiljan rad u oblasti fotografije,videa i animacije.Planiram da obavezno uzmem procesor Intel E6600.Unapred zahvalan na vasim brzim odgovorima!!!
Preporucio bih ti da uzmes plocu sa P965 cipstom(preporuka Gigabyte DS3),2GBa dobre memorije(Corsair,Geil,SupetTalent),OBAVEZNO nvidia grafiku koju hoces(nije presudno da bude jaka za video obradu),HDD segate 320GB/16MB/7200(normalno ako mozes da priustis sebi veci ili dva za raid jos bolje), napajenje 400W ili vise...Ostalo ti je sve manje vise nebitno za video obradu...
E, a ja ti toplo NE preporucujem Gigabyte nego Abit ili Asus plocu, recimo Asus P5B-deluxe, ili P5b-e plus ili P5B-e, koju god da uzmes neces pogresiti, ili recimo Abit-jos bolje, ima u firmi HG spot, na slaviji, ulica Milovana Milovanovica, uzmi Ab9 model, 2gb neke memorije, recimo u Gigatronu na B.Brdu, sa pravca sajma kad se popnes uz most odmah sa leve strane, vidi se reklama, Kingmax 2x1gb, ako ne nadjes Kingmax, dobre su Geil, Corsair, eventualno kingston, graficka, pa recimo 7300GS, pretpostavljam da neces igrati igrice, toliko od mene.
Grafika ti nije vazna kao sto su ti vec rekli pa se onda fokusiraj na mamoriju i ako mozes uzmi i vise od 2GB i uzmi dva hard diska od npr. 250GB,sa jos i e6600 procesorom sve ces moci da radis..
:: E, a ja ti toplo NE preporucujem Gigabyte nego Abit ili Asus plocu, recimo Asus P5B-deluxe, ili P5b-e plus ili P5B-e, koju god da uzmes neces pogresiti, ili recimo Abit-jos bolje, ima u firmi HG spot, na slaviji, ulica Milovana Milovanovica, uzmi Ab9 model, 2gb neke memorije, recimo u Gigatronu na B.Brdu, sa pravca sajma kad se popnes uz most odmah sa leve strane, vidi se reklama, Kingmax 2x1gb, ako ne nadjes Kingmax, dobre su Geil, Corsair, eventualno kingston, graficka, pa recimo 7300GS, pretpostavljam da neces igrati igrice, toliko od mene
E, a ja ti toplo preporucujem DS3, ali i ako uzmes neku od P5B neces pogresiti.nemoj kingmax nikako nego Corsair,Geil ili Supertalent, a za graficku uzmi 7300GT razlika u parama i nije neka ali je zato dosta brza.
:: Gigabyte, zato sto se na njima procesori prilikom OC (i u normalnom koriscenju) manje greju :: :: HG Spot je cenovno jedna od najbezobraznijih IT firmi u Srbiji, mozda zato sto je strana :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: Nisam iz Bg-a ali sam kupovao u hg-spotu 2 puta i bili su jeftinij od 1500 do 200o dinara od svih drugih radnji gde sam gledao.Ovo naravno se odnosi na neke komponente(verovatno su ostale skuplje,ne znam nije me interesovalo sve ostalo),sve je to relativno ali eto ..to je moje iskustvo i ne reklamiram jer nemam nista ni od toga a nisa tim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.