Uf. Slosilo mi se od ljudi koji od mene kupuju racunare iskljucivo da bi igrali igrice. Naravno uvek imaju ogranicena sredstva, pa ja imam problem. Posto ja kaskam za novim tehnologijama (baziran sam uglavnom na popravkama van garancije) nisam toliko upucen o brzinama grafika, zahtevima novih igrica itd. Evo mojih pitanja:
1. Da li je kombinacija sempron 3000+ nforce 4 ploca (s754) i fx7300gt i 512 rama dovoljna za vecinu novih igrica (srednji nivo detalja 1024*768) da klize 2. Ako jeste koliki je procenat igrica koje ce se gusiti 3. Ako ovo ne pije vodu predlozite mi najjeftiniju kombinaciju cpu+mb+vga+ kolko rama da znam sta da ponudim
za srednji nivo detalja i rez. 1024x768 da klizi preporucio bih sledeci min. - athlon 64 x2 3600 (obavezno dual-core procesor zbog toga sto najnovije igre to i zahtevaju,a cena ovog je maltene kao i single-core!) -grafika: min. 7600 gs (po mogucstvu gainward...relativno je jeftin a dobro se klokuje...skoro stize po perfomansama 7600 gt) - ploca:bilo koja nforce 4 ( npr. MSI k8n neo 4-f...oko 60-70 evra...imam je i ja i odlicna je! ja na njoj imam mnoogo jace komponente i super radi...prezadovoljan sam) nadam se da sam ti pomogao...ovo bi bio neki minimum i optimum u isto vreme za onaj kvalitet igranja koji si trazio...
za igrice minimum 1GB rama.. inache ce se sve novije igrice gushiti radeci sa HDD-a ...
samo nije mi jasno u prethodnom postu (budrak).. kako nesto moze biti istovremeno minimum i optimum????
P.S. kod mene pristojno `idu` u rezoluciji 1024*768 Dark Messiah, Oblivion na sledecim konfiguracijama Athlon64 3000+, 1 GB DDR2 rama,ASUS EAX550GE/TD/256M/A celeron 2800 (OC 3,16GHz), 1 GB DDR2 rama,ASUS EAX550GE/TD/256M/A sto je mnogo ispod ovog sto je gore navedeno...
optimum u smislu dobro ce raditi igre u toj rez. i na tim,srednjim detaljima...znam da je kontradiktorno, minimum-optimum,ali sam mislio na gornje navedeno... -zaboravio sam da napisem da je 1 gb mem. minimum, u cemu se slazemo...
moze i LEADTEK 7300 gt EXTREME-odlicna je,a jos jeftinija od 7600 gs! nisam znao,bez ikakve ironije,da x550 moze tako dobro da gura najnovije igrice...nisam dugo vremena imao priliku da vidim u radu tu graficku... ako je tako,onda je bolje,a svakako jeftinije resenje! ipak,sto se tice procesora,najtoplije bih preporucio dual-core...jeftin je a dosta vise izvlaci frejmova u igrama koje iskoriscavaju 2 jezgra: QUAKE 4,COMPANY OF HEROES,S.T.A.L.K.E.R....a i sve buduce igre ce tek josh vishe zavisiti od dual-core procesora...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.