Evo npr. http://goo.gl/Xfufv Možeš da uštediš na ploči npr. GA-z68x-ud3h-b3, koja je oko 13k, a mislim i da će ti neki GF 560TI biti dobar za sve igre (pod uslovom da je to namena, pošto je nisi naveo) Fiat iustitia, et pereat mundus
Nemoj da ides na i7 nema potrebe, ako se bavis necim ozbiljnijim onda da... sta te briga uzmi jos jedan SSD pa ih poteraj u RAID... :-) a i sto uzimas mATX plocu koliko god da je dobra?
Re: Predlozi za Novi Cpu,Board,Grafiku,Ram...Do 700 evra
24.11.2011. 03:02
status: user broj poruka: 6083
O, znaci pada neki hardver, dosta je sluzio q6600 :) Moze ovaj milosev predlog (2600k ti je bespotreban) i posto imas ssd, te pare stavi na neu dobru grafu, sve sto pretekne :D 69XX recimo ili nV ekvivalent- sve u svemu, koliko god pretekne :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Dobro vece dobri ljudi. Resio sam malo da se Upgrade-ujem,imate li kakve predloge?
@Gliga79 upravo sam tu plocu zagledao. :) Kako se pokazala? Jel si zadovoljan?
@Milosg He,he raid :D Ima li neki problem sa mATX? Nesto sto treba da znam? I ta Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 je ekstra ploca eto muke koju sada izabrati.
@Milos22 :Z68A-GD65 G3 Odlicna ploca! Eto nemam pojma sada koju da uzmem.
@Snoopy Pada,pada :) Red je da se zameni malo :) Vala istina,radio je za sve pare,doduse nece ni on sada daleko od mene,mozda samo do druge sobe .) Ma moram 2600k,to je jace od mene.Zapao mi je za oko pa to ti je, ionako ne nameravam da menjam nista duze vreme. Nego skupa ova 6970 i 570 isto. Ne znam da li da uzmem sada npr: 6870 ili 560 pa da posle kada `zapne` samo dodam jos jednu? Koliko vidim Nvidia je jaca ali opet navikao sam na Ati... Ne znam...
Nego Ljudi.Valja li sta ovaj ram? Ima ovde kod mene za 70 evra. Ili neki drugi? Da jurim letencije ili mhz? G.Skill Ripjaws X DDR3 PC17000/2133MHz CL11 2x4GB (F3-17000CL11D-8GBXL)
Idi na i 2500K. Price da je nepotreban i sl, zaobidji. Vrlo brzo ce da se pojave zahtevne igre gde ce takodje biti potrebne i jake grafike. Tada ce se i 5 pokazati u punom svetlu. Ovo sadasnje stanje je naizgled povoljno, ali daleko je od toga. Sreca je sto smo imali AMD grafike za koje nije bio potreban jak CPU, pa samim tim skoro svako je mogao da uziva u Igricama na Full podesavanjima, sa relativno zastarelim procesorima. Od sledece godine corak. A ti ulozi u slab procesor pa ce ubrzo da bude ponovno cimanje i trosenje novca. Ja sam uvek isao na najjaci procesor, tj iz najjace serije i nikad se nisam pokajao. Do skoro me je sluzio Q6600 a kupio sam ga ko zna kad. @ploca Je fenomenalna. Ovakve performanse i kvalitet za ovako malu svotu novca do sada nisam video. Asus sa ovom plocom donosi : `VIRTU` - mogucnost koriscenja dva gpu-a (jedan iz grafike, drugi iz procesora). Mozes ladno da radis enkoding videa i da igras bilo koju zahtevnu igru bez gubitka performansi. `SSD Caching` (Smart Response Technology)- SSD disk mozes postaviti kao `cache medij` za odredjeni hard disk, gde ce podaci tokom rada biti prvo snimani direktno na SSD, da bi se kasnije izvrsilo kopiranje na HDD. Na taj nacin se drasticno ubrzava rad HDD diskova. Naponska je fenomenalna, ista kao kod modela Maximus Extreme. MOSFET-ovi su oklopljeni metalnim hladnjakom tako da mogu da podnesu velike napore(filtriranja struje) bez problema. Integrisana zvucna kartica `SupremeFX X-Fi2`, koju neces naci ni na jednoj ploci.
Zastareli PCI slot mi ne treba, jer novije analogno/digitalne TV kartice idu na USB, dok najnovije zvucne mozes ubaciti na mini PCI na ploci. Greota je izgubiti ovakvu plocu zbog neke prevazidjene TV kartice.
Ima mnogo toga jos, ali za to imas testove pa procitaj.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Ja sam prodao 6870 pa uzeo gtx 560ti twin frozr II OC, pa sam skontao da mi ne treba, prodao i vratio se na staru dobrostojecu 6870, samo verzija iz potpisa. Ako si bas nameracio najjaci procesor ti uzmi, i 6870 pa onda dodaj kasnije jos jednu. Ili se nategni za 6950 :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: @Snoopy Pada,pada :) Red je da se zameni malo :) Vala istina,radio je za sve pare,doduse nece ni on sada daleko od mene,mozda samo do druge sobe .) Ma moram 2600k,to je jace od mene.Zapao mi je za oko pa to ti je, ionako ne nameravam da menjam nista duze vreme. Nego skupa ova 6970 i 570 isto. Ne znam da li da uzmem sada npr: 6870 ili 560 pa da posle kada `zapne` samo dodam jos jednu? Koliko vidim Nvidia je jaca ali opet navikao sam na Ati... Ne znam.. :: :: :: Nego Ljudi.Valja li sta ovaj ram? Ima ovde kod mene za 70 evra. Ili neki drugi? Da jurim letencije ili mhz :: G.Skill Ripjaws X DDR3 PC17000/2133MHz CL11 2x4GB (F3-17000CL11D-8GBXL :: :: :: ::
ako ti treba Full ATX ploča ili ovaj Gligin ASUS, ako ti ne trebaju PCI slotovi. Ako nekoga zanima, mogu da bacim i koju sliku ploče, pre i posle montiranja CPU-a, Kulera (Hyper 212+) i RAM-a.
@Vladarko, izvini ali nisam shvatio sta si hteo da mi kazes? Za koji procesor me je pitao? Kakav stock kuler?
Sto se tice mini pci-ja tacno je da pravi naziv nije `mini` , ali rekao sam narodnim jezikom(mini x1) sto je u principu isto kao i mini x4, samo sto PCI Expres x4 ima vecu brzinu prenosa (PCI-e x1 ima 500MB/s, a x4 2GB/s. ) Moze se bocnuti bilo sta od HW-a(TV, zvucne, itd kartice)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Jeste da te je pitao za procesor, ali mogao si da ne preskočiš da napišeš nešto korisno zašto ne koristiti stock cooler :: :: I mala ispravka: ova ploča nema miniPCI, već PCIe x4 za dodatne kartice :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Prvo izvinjenje sto nisam odgovorio do sada ali ovih dana imao sam posla preko glave. Hvala na informacijama druze.Poslusao sam te.Uzeo sam plocu i to isti dan kada sam procitao tvoj post,samo GenZ\Gen3 verzija i mogu ti reci da sam odusevljen. Jesu je odradili nema sta. Od Procesora je ipak pao 2600k i utisak je da je stvarno munja. U biosu sam samo podesio turbo na sva 4 jezgra na 4,6Ghz i tako sam ga ostavio,Nema nikakvih problema. Sam se povecava kada mu treba.Radi ko sat a ladan je ko led. Nemam bas vremena da ga teram dalje za sada ali kada budem imao vremena sigurno cu se poigrati. Pozdrav i svako dobro .)
Nema natezanja mnogo je 300 evra za Grafu sada :D Isplativije je 2 x 6870 a i ljuste je svuda po testovima koliko vidim :) Znaci ipak si je prodao? Ma ne vredi Ati(sada Amd) je zakon :D navikli smo se na Ati Catalyst pa to ti je :) E da uzeo sam 2600K napisao sam u postu gore pa procitaj da se ne ponavljam. Inace uzeo u ruku 560 i 6870, dal jednu dal drugu i na kraju uzeo 6870 neku overclokovanu verziju sa 3 kulera. Sljaka ko leptir. Do duse nisam imao za sada priliku da je nesto posebno testiram jer radim non stop ali brat ce Sigurno. :)
@conesbbkg Nema zasto da se izvinjavas, vazno je da si zadovoljan i da smo uspeli da pomognemo u izboru. To je i svrha foruma. Uzeo si trenutno najbolji procesor. Tek ce se njegova prava snaga i vrednost pokazati u buducnosti. 4.6Ghz je i vise nego dovoljno. Nema potrebe da naduvas nista vise. Ploca i procesor su vrhunski i sluzice te vise godina bez problema. Najbitnije je da si zadovoljan, samim tim sto sam ucestvovao u tvom izboru delim osecaj zadovoljstva zbog toga. Pozdrav!
:: Prvo izvinjenje sto nisam odgovorio do sada ali ovih dana imao sam posla preko glave. Hvala na informacijama druze.Poslusao sam te.Uzeo sam plocu i to isti dan kada sam procitao tvoj post,samo GenZ\Gen3 verzija i mogu ti reci da sam odusevljen. Jesu je odradili nema sta. Od Procesora je ipak pao 2600k i utisak je da je stvarno munja. U biosu sam samo podesio turbo na sva 4 jezgra na 4,6Ghz i tako sam ga ostavio,Nema nikakvih problema. Sam se povecava kada mu treba.Radi ko sat a ladan je ko led. Nemam bas vremena da ga teram dalje za sada ali kada budem imao vremena sigurno cu se poigrati. Pozdrav i svako dobro .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.