Posle više od 5 godina, odlučio sam da promenim mašinu. Ne mogu tačno da kažem zašta će mi trebati, zato što sam u korišćenju stare bio ozbiljno ograničen. Trenutni koristim za office, web, po neku nezahtevnu igricu i programiranje u javi onoliko koliko 512MB RAM`a to dozvoljava. Sa novom masinom prohtevi bi sigurno porasli. Nisam neki gamer, ali sa novom masinom možda se i to promeni. Da skratim priču, odlučio sam se za gotovu konfiguraciju, jer zbog poskupljenja diskova šta god da sklopim ne mogu da pobedim cenu gotovih konfiguracija u price/performance. E ovako, vama želim da se obratim za savet, šta mislite o ovoj konfiguraciji http://goo.gl/2R9HB za 60719,12 din? To je nesto najpribližnije onome sto sam ja hteo da sklopim. Komponente su solidno balansirane, iskreno graficka mi trenutno prejaka jer nemam vremena za igranje, ali kasnije bi bilo drugacije. Jednio se slabo razumem oko napajanja, e tu bi mi koristilo vaše mišljenje, da li može da izdrži overclock procesora i/ili grafičke. Cenim da je jedno od ova dva http://goo.gl/UExiN najverovatnije ili ovo http://goo.gl/xhK5n Kućište nije bog zna šta kvalitetno, ali za razliku od ostalih konfiguracija iz iste firme, barem je dosta provetreno i ima napajanje na dnu. I to bi bilo to. Sada malo vi.
U pravu si da se ne moze sklopiti nesto mnogo bolje po konfiguratorima.Videces vremenom da li ce se napajanje naprezati i grejati kada kloknes CPU i GPU, ali mislim da ce biti dovoljno.
nemoj mu to napajanje.Nek uzme bar LC-600-H, ukoliko bas nateze budzet na guzove. 300 dinara je skuplje, a dokazano je teralo jake masine kao privremeno resenje. Ukoliko ima lufta, nek uzme onog chief-a ili neki ThermalTake, bilo ih je svuda na akciji...
isto ko što ti smatraš da preko 50000 treba ići na intel, tako i ja mislim da ne treba ići ispod asus p8p67 za i5 2500k. Druga stvar, smatram da phenom ii 955 ipak za 9500din predstavlja best buy na našem tržištu i kada se overklokuje daje više i od 2500k , a čak i da su podjednako isplativi u pogledu sirovih performansi, sa čime ja da uposlim 2500k da bi opravdao skoro duplu cenu? Pre bih te pare preusmerio na više memorije i jaču grafiku. Ipak, hvala na trudu :)
Inače eclipso nije poskupeo nego sam računao 12% od maloprodajne cene (popust za VIP sutra :)
Osim ako nece da koristi CPU striktno za neke zahtevnije stvari, ja mislim da ne gresi.
Slozio bih se da gresi da je hard od 1TB oko 5-6k. S obzirom da je duplo, nazalost, ne gresi.
Ipak AMD konfiguracija ima bolju plocu, 6950 je ipak bolja graficka od 6850, a da ne pricamo o ociglednom natezanju, s tim da je Intel generalno opet skuplji. A sta nudi? Bolji procesor koji ce uposliti za programiranje u Javi, i eventualnim igranjem igrica? Osim toga, ne dobija ama bukvalno nista bolje. Losije napajanje(sto je jako bitno), manje rama, losiju karticu...
I da se razumemo. Ja jesam za 2500k, ali ne za 2500k + natezanje. Bolje Phenom II i 8GB rama + chif od 600w, nego LCpower od 500w na nekoj zilavoj ploci i 2500k. :)
Ako mozes da se `ispruzis` jos par hiljada, onda definitivno idi na Intel. Ovako... Amd.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Hvala momci na savetima. Odluka o kupovini je odložena u iščekivanju povoljnijih cena hdd-a, ako je moguće za par meseci, ako ne, uzeću ono što mi se tada bude činilo najpovoljnije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.