Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Ram memorija
STRANA 1 OD 1
Ravnogorac Ram memorija 16.11.2011. 11:34 T40311

status: user
broj poruka: 7
imam trenutno 4 gb rama patriot 1600 mhz i razmisljam da li da ubacim jos 4.Cujem da neki govore da nema potrebe za vise rama za igrice a neki kazu da je vazno kad se igra u visokoj rezoluciji sa maksimalnim detaljima.Servere ne drzim osim ponekad za drustvo hostujem nesto.

Da li se isplati ubacivati jos rama ili ne i kakav je taj patriot?

PS:video sam na youtubu neki test za BF3 gde lik pokazuje kako mu 8 gb rama izvlace na ultra podesavanjima sa grafikom HD 6870.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Ne treba ti 16.11.2011. 11:42 #377081

broj poruka: 6875
Hd 6870 na ultra moze samo u nekoj nizoj rezoluciji,igrao sam ja na 1280x1024 sa hd 6870 b3 na ultra i anti anliansing sam smanjio na 2x i radilo je lepo ,znaci preko 50fps,za full hd mozda bih imao oko 30 sa ukljucenim aa do kraja.

Tristram Re: 16.11.2011. 11:44 #377083

broj poruka: 1872
Koliki ti je frejmrejt apsolutno ne zavisi od količine ram memorije, ako bi je imao ekstremno malo to bi se manifestovalo tako što bi poneka igra svakih par minuta zastala da učita teksture i slično.

Od količine video rama koju ti karta ima već zavisi, ali i tu ti zatreba više od standardnih 1gb tek ako koristiš multi-monitor setup.
gilopile 16.11.2011. 12:04 #377087

broj poruka: 9459
Ma slobodno stavi RAM-a, sad je dzaba, nemoj cekati da zatreba, a ode na troduplo, sto nije nemoguce u nas. Za koji dan izlazi BF4...Win9...:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ICEsd Re: Ram memorija 16.11.2011. 14:48 #377140

broj poruka: 2157
Vise rama da al na grafickoj kartici, obican ram ti ne treba vise od 2gb,
Bf3 na 6870 na ultra je moguc sa prihvatljivim fps-om znaci od 24-30, al kolicina ram-a nema bas nikakve veze sa brzinom igre, vise od 2gb rama moze samo da skrati ucitavanje igre neke i samo ako je ona pisana da iskorisi sav raspolozivi ram, ako pogledas portove sa konzole one ce ucitavati sa Hdd-a imao ti 4gb ili 16gb.

Ako bi vec da bacis pare baci na nesto korisno, jer ce uvek izaci neki noviji ram za iste pare koji bi ti sad dao, ili neka nova generacija, ulozi na primer u zvucnu karticu poboljsanje ces da osetis i u brzini i u kvalitetu zvuka.

:: imam trenutno 4 gb rama patriot 1600 mhz i razmisljam da li da ubacim jos 4.Cujem da neki govore da nema potrebe za vise rama za igrice a neki kazu da je vazno kad se igra u visokoj rezoluciji sa maksimalnim detaljima.Servere ne drzim osim ponekad za drustvo hostujem nesto
::
:: Da li se isplati ubacivati jos rama ili ne i kakav je taj patriot
:: PS:video sam na youtubu neki test za BF3 gde lik pokazuje kako mu 8 gb rama izvlace na ultra podesavanjima sa grafikom HD 6870
Ravnogorac RE: 16.11.2011. 14:56 #377142

broj poruka: 7
Ma kakvo bacanje para, svakako planiram da kupim original BF3 ali se plasim da mi nece raditi dobro...
imam i ja hd 6870
procesor i5 2300, 4gb ram,hdd 500 gb
i napajanje lc 800
procesor nije dovoljno dobar pa sam mislio prvo da se obezbedim ramom
posto ako budem morao da igram na low onda necu ni da igram

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs