pa pozeljan je quad core xeon ili opteron i bar 8gb rama, neki raid1 bar, standardno, ja bih isao na DELL
:: Treba mi konfiguracija za servesku masinu koja bi glatko pokretala dva Counter Strike Source servera od po 50-tak slotova manje vise. Dajte predloge ::
Pogledaj ovde kakve masine imaju. To su ti Lite serveri, mozes i kod njih da iznajmljujes masinu ako ti odgovaraju lite serveri. Nadam se da znas sta su Premium a sta Lite :)
Nasa masina ima podignuta 3 css servera od koojih su dva u vecernjim satima relativno puna, takodje jos par sajtova na njoj drzimo, intel i7 860, 4 giga 1333, kernel zauzece ikad zabelezeno pod punim serverima 20 i neki procenat, moram ti napomenuti da sama igra je pravljena za 32 igraca, naravno mozes staviti mnogo vise ali sve preko 32 je forsiranje endzina igre i kod igraca se javlja lag tj seckanje kad se server napuni, kao sto vidis nije ti nesto potrebna jaka masina i zavrsice ti posao dosta jaca masina od nase ali gledaj kernel ne sme da predje pod punim opterecenjem 70-80 posto, mislim da je i5 750 sasvim dovoljan cak i previse ili neki cpu slicnih karakteristika
Hetzner sam odmah odbacio jer je to hosting u Nemackoj, ali sam pogledao, naravno, kakve masine daju u zakup.
Ovo treba da bude masina od jedno 100-nik ljudi u drustvu koji ce zajedno sakupiti lovu, tako da to ne bi trebalo da bude problem. Takodje, ni bandwitj nije problem jer ce masina stajati kod `nekog` provajdera. Znaci samo je hardver problem ...
Od kuce ni ne bi mogo da pomislis da hostujes vise servera!!! Najbolje ti je da odes na https://www.kgb-hosting.com/forum Tamo otvoris temu lepo im ispicas o cemu se radi i napisace ti neko od moderatora koji rade za KGB kakve su im masine. To ti je po meni najbolje!!! _______________________
:: Hetzner sam odmah odbacio jer je to hosting u Nemackoj, ali sam pogledao, naravno, kakve masine daju u zakup. :: :: Ovo treba da bude masina od jedno 100-nik ljudi u drustvu koji ce zajedno sakupiti lovu, tako da to ne bi trebalo da bude problem. Takodje, ni bandwitj nije problem jer ce masina stajati kod `nekog` provajdera. Znaci samo je hardver problem .. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.