Koje kamere su u pitanju(dnevne, nocne), rezolucija, sa motorom bez njega, unutrasnje , spoljasnje, koji softver imas za koristenje, koju PCI, PCI-E ili USB katicu. Od mnogo stvari zavisi, ali neki minimum za nadgledanje, ne za snimanje je Athlon 2100+, 512 MB, 40 GB, na 320x240, a za vecu 768x512 ili 720x400 je Athlon 64 2800+, 1 GB, 80 GB HDD. U obe varijante bar ATI 9550 GE ili ATI 9600 Non SE, a od NVidije Geforce 2 ti. Na Nvidia 4 MX 4000 slikana 3 kamere je neupotrebljivam a sa snimanjem je preporuka bar 1 GB sa 8600 GT na 720x400 ili 640x480. Ako koristis 720p, onda neki sa NVidia GT260 ili ATI 4770 da bi mogao da snimis tu rezoluciju i HDD od 250 GB na 7200 SATA2 noviji modeli. Sa starijim ne mozes da snimas istovremeno na 2 kamere, a trecu da pratis. Ako zelis da snimas istovremeno na sve 3 kamere, onda samo 3 HDD-a na 7200 od 500 GB i neka jeftina nova konfiguracija. Npr. intel G550, H67 sa SATA 3, 4 GB memorije na 1600, 2x 500 GB Seagate(Tajvan, ne Kinez) na sistemskom samo jednu kameru bez page file-a, a na drugom preostale dve kamere i neko pristojno napajanje od 450 w brandirano za snimanje 24/7 na sve tri kamere. Nije isto koristis li 1, 2 ili 3 kamere i zavisi od rezolucije(najvise)kartice, kodeka i programa preko koga snimas. 320x240 Athlon 2100+, 512 MB, ATI 9550 GE,80 GB 7200 rpm, 300w Chieftec, Clatron kartica sa 3 izlaza. Pravio sam i na Celeron 1700, 512 MB, 40 GB Maxtor, Oveedoo kartica sa 4 izlaza, ali je poprilicno znalo da sesca, sa vremena na vreme. operator
U sustini, nemas tu nikakvu `minimalnu` konfu - glavna fora je...
14.11.2011. 19:57
status: user broj poruka: 10997
`specijalna` karta na koju kacis te tri kamere i same kamere (kvalitet snimanja, mogucnosti...kako je vec nabrojao Operator). Najbolje (ali i najskuplje!) resenje su tri IP kamere, pa ti nece trebati ni `minimalna` ni `maximalna` konfa. Svaka kamera salje svoj signal nezavisno od drugih a ti nadgledas na bilo kojem kompu (mobilnom telefonu, tabletu, bilo gde da se nalazis)...
Kolege operator i tortojed su u pravu. Kod mene na jednom kompu gv 600 karta i 2 kamere rade na na nekoj integrusi sa procesorom x2 6200+ i 2 giga rama.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
i kod pico i kod geovision je bitan najvise jak procesor i vise memorije (mada je 1GB dovoljno), kod pico je jako bitan procesor, graficka manje-vise i nije toliko bitna, u stvari nije uopste bitna, ali procesor mora da bude bar PIV i to neki jaci, nikako celeron, pozeljno je vise memorije.
:: Onda xp1600+ ili celeron 1.7ghz i 128mb rama, grafika ati 9000 ili nvidia vanta 16mb :: Ako je Pico2000 onda isto :- :: :: S1000R :: ::
Ja se preko 10 godina bavim video nadzorom. Ovo sto sam naveo je u praksi najslabija konfiguracija na kojoj i pico i gv 250 mogu da rade, bez ikakvih problema. Ali samo nadzor i nista vise. Podizanje sistema traje preko 3 minuta za geovision a za pico dosta krace. Covek je pitao za minimalnu, sve preko ovoga je naravno i bolje. Optimum je naveo opeatrer, u detalje. S1000RR
Stavi bilo sta jace od onoga sta sam ti naveo. Motion detect recording je sofverska opcija, regulise se preko Main system. Imas da podesis i osetetljivost, kao i masku za predmete koje recimo pomera vetar, pa da njih ne konstatuje. Za 3 kamere hard od 40GB pri normalnom kvalitetu snimka, u gmpeg formatu ce ti obezbediti malo manje od 3 dana snimanja. Znaci ako si na motion detectu, onda sve zavisi od ucestalosti pokreta, ali bi trebalo da ti podigne kolicinu zapisa na do 10 dana. Mnogo toga, naravno, zavii i od kvaliteta samih kamera.
ok, bavim se i ja, ne bas 10 godina, ali 5, ja sam naveo neki recommended, a danas valjda vec ne ide kupovati minimum, to je umrlo davno.. ako radis valjda si video koliko pico JEDE procesor, i to Pentium4 na 2.3mhz recimo.. zakuca ga na 100%, a npr. 3 kamere snimaju, windows xp,, Geovision ok, ali kazem za pico.. al nekako mi je pico mnogo funkcionalniji
:: Ja se preko 10 godina bavim video nadzorom. Ovo sto sam naveo je u praksi najslabija konfiguracija na kojoj i pico i gv 250 mogu da rade, bez ikakvih problema. Ali samo nadzor i nista vise. Podizanje sistema traje preko 3 minuta za geovision a za pico dosta krace :: Covek je pitao za minimalnu, sve preko ovoga je naravno i bolje. Optimum je naveo opeatrer, u detalje :: S1000R :: ::
Ali meni radi na jednom S478 celeronu 1.7, 128RAM, 20Gb, 4 kamere. Pico 2000 postoji mnogo pre PIV, tako da je logicno da moze da radi i na slabijim procesorima od njega. Ako zelis, stavicu te u kola i pokazati... Naravno, PIV je svakako bolja opcija... Opet govorim, dao sam mu minimum za rad bez problema, mada ako kupuje polovno, sigurno ce uzeti jace od ovoga. Ako ima, onda neka koristi sta ima.
i na pentiumu 3 850 mhz soc 370 i 128 mb rama... jeste da je zauzece cpu-a konstatno 100% i evo skoro tri godine se ne gasi a svako jutro cekam da `crkne` ali od tog nema nista...to je bila roba...Grafika je tu nebitna kod mene je Intel integrusa cip set E810.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.