Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pitanje za Skyfire
STRANA 1 OD 1
Uroboros Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 22:23 T40224

status: user
broj poruka: 21
Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom.
Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k.
Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje.
U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem.
Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k?
Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija.
Gde ima da se kupi kod nas?
Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler?
Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi?
Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 22:34 #376214

broj poruka: 6083
Mislim da bi trebalo da pitas wladu, a ne skajfajra

LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600,
ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom
:: Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k
:: Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje
:: U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem
:: Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k
:: Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija
:: Gde ima da se kupi kod nas
:: Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler
:: Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi
:: Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav
::
acosuper ne seri ninDJa 12.11.2011. 22:34 #376215

broj poruka: 1207

http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=related
AMD Athlon II 445
Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
Gigabyte 770-DS3
Gigabyte 5870 SOC
GX-550W
2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CM V8
HP Kuciste

Uroboros Re: Re: Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 22:41 #376221

A koje vlada?

:: Mislim da bi trebalo da pitas wladu, a ne skajfajr
:: LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600
:: ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: :: Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom
:: :: Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k
:: :: Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje
:: :: U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem
:: :: Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k
:: :: Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija
:: :: Gde ima da se kupi kod nas
:: :: Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler
:: :: Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi
:: :: Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav
:: ::
Uroboros Re: ne seri ninDJa 12.11.2011. 22:43 #376222

Ne razumem!
Imas li ti neki predlog?

:: http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=relate
:: AMD Athlon II 44
:: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh
:: Gigabyte 770-DS
:: Gigabyte 5870 SO
:: GX-550
:: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID
:: CM V
:: HP Kucist
imarkovic Re: Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 23:17 #376230

broj poruka: 18996
uzmi slobodno 2600K jer ti je mnogo pametnija kupovina, sto se ploce tice eVGA bih ja.. a graficka GTX570.. hm.. da ti ne bude mnogo za SLi, mislim procesor pitanje da li moze da izvuce.. ako mozes da cekas naravno da je pametnije da sacekas kepler.. mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivou

:: Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom
:: Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k
:: Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje
:: U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem
:: Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k
:: Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija
:: Gde ima da se kupi kod nas
:: Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler
:: Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi
:: Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav
Uroboros Re: Re: Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 23:28 #376233

I ja mislim da je bolje da idem na 2600k pa kasnije taman da ga zamenim sa ivybridge.
Koju evga?Da li da bude p67 ili z68?Planiram da ubacim i neki ssd za sistem.
Mislis da je dobro da sad uzmem gtx570?Kad ce izaci kepler?
gtx590 nebih jer cu na njoj dosta izgubiti kad je budem prodavao.
Ranije sam morao da pravim kompromise,sad imam svoju firmu pa mogu sebi da priustim sta pozelim a cene gtx570 su sad dosta primamljive.

:: uzmi slobodno 2600K jer ti je mnogo pametnija kupovina, sto se ploce tice eVGA bih ja.. a graficka GTX570.. hm.. da ti ne bude mnogo za SLi, mislim procesor pitanje da li moze da izvuce.. ako mozes da cekas naravno da je pametnije da sacekas kepler.. mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivo
:: :: Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom
:: :: Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k
:: :: Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje
:: :: U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem
:: :: Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k
:: :: Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija
:: :: Gde ima da se kupi kod nas
:: :: Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler
:: :: Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi
:: :: Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav
solaja777 Re: Re: Re: Pitanje za Skyfire 12.11.2011. 23:36 #376236

broj poruka: 3277
izgubicesh dosta na svemu sto sad budesh kupio pa cak i na 2600K,)

:: I ja mislim da je bolje da idem na 2600k pa kasnije taman da ga zamenim sa ivybridge
:: Koju evga?Da li da bude p67 ili z68?Planiram da ubacim i neki ssd za sistem
:: Mislis da je dobro da sad uzmem gtx570?Kad ce izaci kepler
:: gtx590 nebih jer cu na njoj dosta izgubiti kad je budem prodavao
:: Ranije sam morao da pravim kompromise,sad imam svoju firmu pa mogu sebi da priustim sta pozelim a cene gtx570 su sad dosta primamljive
:: :: uzmi slobodno 2600K jer ti je mnogo pametnija kupovina, sto se ploce tice eVGA bih ja.. a graficka GTX570.. hm.. da ti ne bude mnogo za SLi, mislim procesor pitanje da li moze da izvuce.. ako mozes da cekas naravno da je pametnije da sacekas kepler.. mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivo
:: :: :: Hocu uskoro da se castim sa novom kofiguracijom
:: :: :: Mislio sam da idem na Intel 2700k ali je kod nas mnogo skup,nerealno skuplji od 2600k
:: :: :: Nisam neupucen ,znam da je razlika u 100 mhz ali isto znam da su procesori birani tako da mogu da izvucem veci klok posto cu da overklokujem.Imam noctua nh d 14 pa sam mislio da postignem sto vecu visinu sa sto manjom voltazom.Necu da mi se procesor greje
:: :: :: U inostransvu mogu da ga nadjem dosta povoljnije samo mi je cimanje oko garancije ako se nesto desi pa moram da saljem
:: :: :: Sta mi ti predlazes?Da li vredi ici na 2700k ili da uzmem 2600k
:: :: :: Koju plocu?Ram sam mislio da idem na corsair,citao sam negde da si pominjao da je to odlicna memorija
:: :: :: Gde ima da se kupi kod nas
:: :: :: Jos nesto.Mislio sam da kupim GTX 570 i da stavim u sli.Da li je to pametno ili da cekam da se pojavi kepler
:: :: :: Kad se ocekuje?Koliko ce da kosta?Koliko ce biti brzi od fermi
:: :: :: Izvini ako sam smorio sa pitanjima.Sta da radim kad sam u dilemi :-) Pozdrav
:: :: ::
VMARC Re: Re: Re: Pitanje za Skyfire 13.11.2011. 00:14 #376238

broj poruka: 9420
Uuu gazda, ima se - moze se... Pa sta te onda briga koliko ces da izgubis na komponenti, jednom se zivi... Dok ne nabavis svalerku, zadovoljavaj se ultra high end makinom i ne brini za gubitke... Nije to nista naspram sFalerke, na njoj ces mnogo vise da puknes .)

S1000RR

:: Ranije sam morao da pravim kompromise,sad imam svoju firmu pa mogu sebi da priustim sta pozelim a cene gtx570 su sad dosta primamljive
:: mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivo
SkyFire Uroboros 13.11.2011. 01:33 #376253

broj poruka: 18472
Kapiram ja tebe.Mislis da ce ti manje napona trebati za veci klok pa zato ganjas 2700k.
Hm.Ako ti nije cimanje da donosis iz inostranstva i ako neces skoro menjati CPU onda ga uzmi.
Ako planiras prelazak na IvyBridge onda se i ne isplati.
Bolje uzmi 2600K i za to vreme vozi neku single kartu, (GTX 570) nema potrebe da pravis SLI iz razloga sto ces vise para izgubiti jer ce Kepler ubrzo da se pojavi a to ce biti zver .)
Plocu uzmi ili ASUS P8Z68-V PRO ili Maximus IV Extreme pa kad je bal nek je maskenbal :)
Corsair ovde neces naci,to mozes samo u inostranstvu ali to svakako i neces duze vreme ni menjati tako da mozes.Inace ja sam govorio o Corsair Dominator GT modulima.
Ako ces pak ovde uzimati onda mozes da nabacis recimo Mushkin 2000 Mhz 4GB!
Fermi se ocekuje ubrzo nakon ATI serije 7xxx znaci negde januar,februar.
Cene bi trebale da budu negde kao sad GTX570-GTX670 u tom rangu a za performanse ne znam,Kepler ima dosta potencijala,pitanje je da li ce ici na maximalni potencijal ili ce praviti kompromis u odnosu na konkurenciju i sadasnje stanje sa igrama!

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija

Uroboros Re: Re: Re: Re: Pitanje za Skyfire 13.11.2011. 14:43 #376377

Nisam toliko bogat da mogu da se razbacujem.Nisam jos zenjen pa ni svalerku nemogu da imam :-)

:: Uuu gazda, ima se - moze se... Pa sta te onda briga koliko ces da izgubis na komponenti, jednom se zivi... Dok ne nabavis svalerku, zadovoljavaj se ultra high end makinom i ne brini za gubitke... Nije to nista naspram sFalerke, na njoj ces mnogo vise da puknes .
:: S1000R
:: :: Ranije sam morao da pravim kompromise,sad imam svoju firmu pa mogu sebi da priustim sta pozelim a cene gtx570 su sad dosta primamljive
:: :: mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivo
Uroboros Re: Uroboros 13.11.2011. 14:51 #376379

Uzecu 2600k i tu asus pro plocu i jednu graficku gtx570.
Moram nesto sastaviti jer sam svoj komjuter dao sestri zbog fakulteta a ja sam ostao na laptopu.Nemogu toliko da cekam moram sad nesto sastaviti.
Hvala na savetima.

:: Kapiram ja tebe.Mislis da ce ti manje napona trebati za veci klok pa zato ganjas 2700k
:: Hm.Ako ti nije cimanje da donosis iz inostranstva i ako neces skoro menjati CPU onda ga uzmi
:: Ako planiras prelazak na IvyBridge onda se i ne isplati
:: Bolje uzmi 2600K i za to vreme vozi neku single kartu, (GTX 570) nema potrebe da pravis SLI iz razloga sto ces vise para izgubiti jer ce Kepler ubrzo da se pojavi a to ce biti zver .
:: Plocu uzmi ili ASUS P8Z68-V PRO ili Maximus IV Extreme pa kad je bal nek je maskenbal :
:: Corsair ovde neces naci,to mozes samo u inostranstvu ali to svakako i neces duze vreme ni menjati tako da mozes.Inace ja sam govorio o Corsair Dominator GT modulima
:: Ako ces pak ovde uzimati onda mozes da nabacis recimo Mushkin 2000 Mhz 4GB
:: Fermi se ocekuje ubrzo nakon ATI serije 7xxx znaci negde januar,februar
:: Cene bi trebale da budu negde kao sad GTX570-GTX670 u tom rangu a za performanse ne znam,Kepler ima dosta potencijala,pitanje je da li ce ici na maximalni potencijal ili ce praviti kompromis u odnosu na konkurenciju i sadasnje stanje sa igrama
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: FrekFencija
Mortificat Re: Re: Re: Re: Re: Pitanje za Skyfire 13.11.2011. 14:55 #376380

broj poruka: 3519
Ko kaže da je za švalerku potreban brak?

:: Nisam toliko bogat da mogu da se razbacujem.Nisam jos zenjen pa ni svalerku nemogu da imam :-)
:: :: Uuu gazda, ima se - moze se... Pa sta te onda briga koliko ces da izgubis na komponenti, jednom se zivi... Dok ne nabavis svalerku, zadovoljavaj se ultra high end makinom i ne brini za gubitke... Nije to nista naspram sFalerke, na njoj ces mnogo vise da puknes .
:: :: S1000R
:: :: :: Ranije sam morao da pravim kompromise,sad imam svoju firmu pa mogu sebi da priustim sta pozelim a cene gtx570 su sad dosta primamljive
:: :: :: mada bih ja isao na GTX590 posto vidim da si entuzijasta na nivo
:: :: :: ::
:: :: :: ::
Ishmerish Jesi se sabrao napokon 13.11.2011. 14:56 #376381

broj poruka: 7285
Evo ti i grafa da budes u fulu:

http://bit.ly/rBm39A

Compliments of Ur friendly psycho W :))

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Uroboros Re: Jesi se sabrao napokon 13.11.2011. 15:00 #376384

Nema cena.

:: Evo ti i grafa da budes u fulu
:: http://bit.ly/rBm39
:: Compliments of Ur friendly psycho W :)
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
RamizBoy Cenaa... 13.11.2011. 15:05 #376387

broj poruka: 128
je 387.58 €
Uroboros GTX570 13.11.2011. 15:10 #376389

Ipak nebih .Mnogo je to para.

RamizBoy ... 13.11.2011. 15:13 #376390

mnogo je skuplja od ostalih. preterivanje je, nije napravljena od zlata.
Ishmerish Pa jel hoces najbolje???? 13.11.2011. 15:13 #376391

broj poruka: 7285
Sad gubim poentu SLI nije mnogo a ovo jeste???

No salu na stranu evo ti : http://bit.ly/w3cIwl

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

djodjo re:Pa jel hoces najbolje???? 13.11.2011. 15:18 #376394

broj poruka: 658
Ja sam rekao jos sinoc o cemu je ovde rec, vidim da je misa ili zeljko izbrisao postove

Mortificat Re: Pa jel hoces najbolje???? 13.11.2011. 15:23 #376395

broj poruka: 3519
Metne dve `vake i Bog da ga vidi.

:: No salu na stranu evo ti : http://bit.ly/w3cIw
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
djodjo @Ishmerish 13.11.2011. 15:24 #376396

broj poruka: 658
pogledaj mail
RamizBoy Pogledao :) 13.11.2011. 15:28 #376400

Bice jos attack-a. Sredstvo Perfeks-Lakse se brise
Dexter013 @Wlada,oooovaj , ne wlada, urobors... 13.11.2011. 19:27 #376462

broj poruka: 17093
Evo ti ram , nece da ode za velike pare sigurno.

http://goo.gl/x0ZrN

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
RamizBoy Za skya 13.11.2011. 19:56 #376467

samo sa vodenim hladjenjem za njega je ponizavajuce sa obicnim hladnjacima.

cokla hmmm 13.11.2011. 21:03 #376477

broj poruka: 756
djodjo @Ishmerish
pogledaj mail

RamizBoy Pogledao :)
Bice jos attack-a. Sredstvo Perfeks-Lakse se brise

da l` je moguce da su Ishmerish i RamizBoy ista osoba?
steta bi bilo, Ishmerish mi je oduvek delovao kao dobar forumdzija...

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs