>ja bih vas zamolio za preporuku za jedan solidan desktop racunar tj. za kuciste (monitor i periferiju imam) u ovkiru gore navedene cene. nije mi potreban za igrice (mozda neke starije) vec ono osnovno net,skype... znaci da je dovoljno brz i da se ne gubi ko ova moja stara kanta koja ne moze a da se ne pogubi kad mu otvoris 3 programa u isto vreme... hvala unapred....
zamenis CPU, MB i RAm sa ovim i dodajes ostalo po potrebi... http://imm.io/bl4p I pre nego sto me pitas, CPU ima integrisani GPU sa kojim ces cak moci i da se igras...
Ps Nista na kraju ne bi od one tvoje kupovine?
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Ne znam sta imas sad od komponenti i kakva je to kanta, ali ako bas hoces novo a ne polovno , ceo nov komp nema sanse, jedino kombinovano, garant imas hard disk i cd-dvd rom. Na tome gledas da ustedis za sad.
Procesor: AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 250, 3.00GHz - > http://goo.gl/1YgJJ Ploca: MB AM3+ 760G Asus M5A78L LE (miran si za upgrade kasnije) - > http://goo.gl/zZoHu Memorija: 4 gb (mada mozes i 2gb ali ne isplati se, jer je dzbe ram) - > http://goo.gl/cZm2y kuciste+napajanje : 420W LC Power 601B, Black - > http://goo.gl/PY9gd
15 396 sve ukupno
A kasnije dodajes jedno po jedno:
ram imas mesta da ubacis npr jos dva stapa od 2gb na tu plocu mozes bilo koju grafiku, sem ako je neka bas jaca moras+ zamena napajanja procesor mozes kasnije neki phenom II x4 ili x6 ili FX buldozer+ zanema napajanja hard disk zamenis kad budes mogao ili imao potrebe dvd rom ako radi ne menjas nista
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Preporuka -Ovaj procesor: http://goo.gl/1YgJJ =4800 rsd Malo je brzi i ima 2MB cache-a za razliku od 1MB kod prvog. -Jos 2GB RAM-a ...za opticki uredjaj se snadji =]
>bi,kupio sam onu mashinu al ne sebi vec rodjaku,ja ne skrpi kesh za sebe pa resih da uzmem nesto prelazno do proleca-leta pa cu onda u pravi shoping za sebe. mali uziva al mi sad sestra j&&& kevu,kaze da ga ne moze odvojiti od racunara....
Eto ti ga sad, nikad zadovoljni... A sta ti uopste imas od konfiguracije? Komponentu po komponentu...
:: :: >bi,kupio sam onu mashinu al ne sebi vec rodjaku,ja ne skrpi kesh za sebe pa resih da uzmem nesto prelazno do proleca-leta pa cu onda u pravi shoping za sebe. mali uziva al mi sad sestra j&&& kevu,kaze da ga ne moze odvojiti od racunara... :: ::
i jest najpametnije da samo zamenim neke komponente.... da vam predstavim moje govno- AMD Athlon XP 1800+, 1.53ghz, 512mb ram.... to je ono sto ja znam da vidim:) imam i slike od kante al ne znam kako da ih postavim ovde...
>a pre neki dan sam narucio za ovu kantu rezac i stigao mi juce samsung sh222ab kad ono ne mogu da ga povezem,treba mi pata ne sata,xaxaxa:) eto koliko ja znam o racunaru:)
>a pre neki dan sam narucio za ovu kantu rezac i stigao mi juce samsung sh222ab kad ono ne mogu da ga povezem,treba mi pata ne sata,xaxaxa:) eto koliko ja znam o racunaru:)
>znaci ja imam tast,mish,cam i monitor takodje ne mislim menjati jest praistorija al mu je slika sasvim pristojna za ono sto meni treba (samsung syncmaster 753s) znaci gledamo da unapredimo kuciste. kupio sam skoro samsungov rezac sh222ab e sad ne znam kako da vidim marku napajanja,hard i sta jos vec treba.... jedino da rastavimkuciste komponentu po kompoentu... valjda mogu da zadrzim staro kuciste sa napajanjem i hardom,da kupim novi procesor i graficku i to je to. kao sto vec rekoh imam monitor,tastaturu,misha i cam...
Control Panel\System and Security\System\Device Manager\Disk Drives Tu bi trebalo da mozes da vidis koji ti je HDD, mada ne garantujem ako si na XP-u Mada mi se javlja da je neki od 60-80 Gb A i napajanje je nebtino ako vec gura to sto gura... Imas ponudjene varijante odluci se sam Onoj varijanti koju sam ti ja preporucio imas trojezgrni CPU i i integrisan (i vrlo upotrebljiv gpu) posle mozes da kupis neku 6750 (ili slabije od nje, ali nikako jace) i da napravis CF i da sisas
Probudi mi secanja :) 2000/01 sam kupio xp1800+, 512rama, a7v333, 40 gb maxtor, Asus GF4 Ti4400 128mb deluxe sa sve 3d naocarima :D i naravno 753s od koga umalo ne ocoraveh jer nisam provalio da se postepeno zamutio. :/ Sve to i dalje cuci u jednoj kutiji i garant krese iz prve.
> xexe,jes quna i mene bude secanja iz 2003ce al ja jos zivim s tim secanjima:)) misko, evo sta ja tu procitah: amd athlon xp 1800+,radeon 9200se a u disk drives stoji WDC WD800BB-00JHC0
>hvala DEXTERU,HOGARU I LUJU koji mi pored MISKA pomazu u upgrade-u...
ja koliko kapiram trebalo bi da kupim novu MB, ddr3mem, cpu+gpu (solo il integrisanu pitanje je sad s obzirom da ce mi ovo biti privremeni racunar a planiram da ga sl god prebacim matorcima da im sluzi za net,skype i neke starije igrice mozda..)
znaci u ovom imam cpu,mb i ram. dwd sam uzeo skoro nov (samsung sh222ab), kuciste,napajanje,hdd ostaju iz starog racunara(za sad). i ostaje pitanje graficke. moze li ova moja stara graficka da sljaka sa ovim komponentama dok ne odvojim love za novu grafiku?
Ta grafika je agp slot, dakle ne moze. Uzmi neku ponudjenu plocu koja vec ima integrusu ili mishkonisov predlog procesor sa integrisanom grafickom za pocetak.
Imas tu sve i svasta ponudjeno od komponenti pa vidi sta ti odgovara i sta ti upada u budzet
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
>dobro,uzimam miskovu kombinaciju. samo jos jedno. gledam taj procesor sa integr gpu i vidim da mu je brina 2.1ghz pa mi to deluje sporo. da li je bolje mozda uzeti umesto a6-3500 a6-3650 a da razliku u ceni (1700din) kompezujem jeftinijom maticnom plocom?
>aj momci jos samo ovo pa da narucujem.... znaci posto je ovo sto uzimam krajnji upgrade racunara dok ne crkne i ode u kontejner aj da samo malo jos iskombinujemo ovu miskovu ponudu. znaci pitam da li moze jeftinija maticna ploca uz onaj procesor ili ne i da li je bolje mozda uzeti jeftiniju mb a malo skuplji(brzi 3650 a ne 3500) cpu. toliko..
ako sam ja dobro skapirao sto si mi napisao u poruci sa ponudom, AMD A6-3500 ima integrisanu gpu. ja samo pitah da li mogu da prodjem sa jeftinijom plocom od ove MSI A55M-P35 posto ce mi ovako apgrejdovan komp biti konacna opcija dok ne ode u smeće. nadam se da sam jasniji sad...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.