Juce mi komp ispao kroz prozor :( i sad mi treba novi.
STRANA 1 OD 2
BloodRage
Juce mi komp ispao kroz prozor :( i sad mi treba novi.
07.11.2011. 01:01
T40052
status: user broj poruka: 7
Evo ja bi hteo komp da uzmem al neznam da izaberem rec je o desktopu.
Mislio sam da uzem za sad, jer neraspolazem sa puno para, dobar procesor i maticnu plocu a kasnije i grafiku da ugradim al nerazumem se bas mnogo u hardverski deo.
- PROCESOR- Mislio sam da uzmem Intel® Core™ i3-550 Processor. Cuo sam da je dobar al neznam na koju plocu moze da se stavi. Sta vi mislite o tome ima li neki dobar AMD ja licno volim Intelove i da li je kompitabilan sa maticnim plocama.
-MATICNA- Ovo mi predstavlja problem jer neznam koje su kvalitetne i koje komponente mogu da se kace na nju.
-HDD- Za pocetak neki od 320GB brz a posle cu neki veci za slkadistenje projekata, filmova i igrica.
-Graficka- Nez sta mislite da je izostavim pa kasnije da uzmem neku dobru. Koju bi ste mi vi preporucili? Sta mislite o AMD Radeon MSI 6770 1GB DDR5?
-RAM- od 8GB, kvalitetna opet nez koja moze da se stavi jer mi maticna problem
-KUCISTE I NAPAJANJE- Vas izbor.
-OPTICKI UREDJAJ- DVD-RW
I sta mislite o originalnom OS da li se to isplati ima li razlike.
Nista od ovog sto sam naveo nije garantovano ali u tom smeru razmisljam. Licno se nerazumem u to pa ako mozete bio bih vam zahvalan na pomoci.
Recite ako ima neka ponuda koja je skuplja a vredi dodati jos. Nez kako se krecu cene, moze slobodno da ispadne i jeftinjije ako ima nes kvalitetno sto vredi i nece da zastari brzo.
Treba da znas da kad kupujes komp i dodjes na forum za savet uvek kazes sa koliko para maximalno mozes da se pruzis jer uvek (naravno do odredjene mere) ima smisla dati koji dinar vise. Naravno ako se ima. Drugo, uvek treba da kazes za sta ce ti komp. Za sta ce ti primera radi 8Gb rama? Jel se bavis 3D modelovanjem? Anyway, ovo ti je za 30k bez graficke (maticna ima integrisanu) http://imm.io/bgPP
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Lepo Misko, lepo. :D Mislim na konfu. Jedino bih umesto te ploce uzeo ovu moju, mislim da je oko 7k, mozda stotinak dinara vise. Jedno pitanje nevezano za temu. Jel neko prodaje 955 c3 rev. sa garancijom? Ako ima takvih, saljite ponude na mail, hvala.
NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Treba da znas da kad kupujes komp i dodjes na forum za savet uvek kazes sa koliko para maximalno mozes da se pruzis jer uvek (naravno do odredjene mere) ima smisl :: dati koji dinar vise :: Naravno ako se ima :: Drugo, uvek treba da kazes za sta ce ti komp. Za sta ce ti primera radi 8Gb rama :: Jel se bavis 3D modelovanjem :: Anyway, ovo ti je za 30k bez graficke (maticna ima integrisanu :: http://imm.io/bgP :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Ali ta tvoja ploca kosta 20 evra vise Jedino ako se nudis...
@Bloody Inace, hakovani W7 moze da instalira svako ko zna sam da se obuce i obuje tako da ne znam sto bi ga kupovao... Ne drzi me za rec ali mislim da se neko sigurno setio da napravi o tome tutorijal na YouTube-u
Nema na cemu tebra. :) Ne nudim plocu na prodaju, mislio sam da je prodam ranije pa da predjem na AM3+, al kako je Buldi doziveo krah, nema potrebe za tim. Gledam proc da prodam pa da uzmem 955 ili da dam ovaj moj i da doplatim za 955, mada slabo vidjam 9** po oglasima, vecina koja se prodaje je c2 i bez garancije sto mi ne odgovara. Nego da te pitam nesto, jel si nekad porucivao iz Emmi u smislu da ti donesu na kucnu adresu i pri preuzimanju da platis? Mrzi me da se cimam cak do njih, nisu mi bas blizu. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Ali ta tvoja ploca kosta 20 evra vis :: Jedino ako se nudis... :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Evo sutra mi stize ploca,Ram i CPu koji sam narucio za prijatelja. Koje sam narucio u petak. Uclanis se na sajt, strpas u korpu sta hoces, narucis, ljudi ti posalju City expressom, covek ti donese ti platis i molim lepo. Maximalno profesionalni, nista lose o njima nemam da kazem sto se tice usluge. Osim sto su AMD-ploce na konfiiguratoru strpali medju Intelove pa se ubijes kad hoces nesto da sklopis
Super, posto sam ugasio Visa Virtou jer nisam nista kupovao preko neta zadnjih godinu dana pa mi odgovara da platim u kesu pri preuzimanju paketa a Emmi mi je malo daleko, nije mi do cimanja. Hvala na informaciji. :) Isto mogu da pohvalim Atom, jer su bili izuzetno korektni i profesionalni kada sam rezervisao i cekao kuciste da stigne kod njih. A u Winu i Shitatronu ne kupujem vise nista, totalno su neozbiljni. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Evo sutra mi stize ploca,Ram i CPu koji sam narucio za prijatelja :: Koje sam narucio u petak :: Uclanis se na sajt, strpas u korpu sta hoces, narucis, ljudi ti posalju City expressom :: covek ti donese ti platis i molim lepo :: Maximalno profesionalni, nista lose o njima nemam da kazem sto se tice usluge :: Osim sto su AMD-ploce na konfiiguratoru strpali medju Intelove pa se ubijes kad hoces nesto da sklopis :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Niste trebali nista da mu sastavljate dok slikovito ne preprica kako mu je komp ispao kroz prozor i naravno okaci fokte onoga sta je od njega ostalo :D
I mene interesuje kako mu je ispao komp kroz prozor, ali nisam hteo da stajem coveku na muku. :) NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Niste trebali nista da mu sastavljate dok slikovito ne preprica kako mu je komp ispao kroz prozor i naravno okaci fokte onoga sta je od njega ostalo : :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Sad mi SSD diskovi izgledaju isplativo! :P NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: A kontaj onaj WD green 2TB, kostao je oko 7k mozda i manje, sad je 12k!!!!!!!!!!! :: :: :: :: 7k je HDD od 500GB :: :: svet je definitivno otišao u qra :: :: :: :: :: ::
Ja sam moje WD Green od 2TB platio okruglo po 12000 10.5.2010...
Posle sam za 8000+ kupio Samsunga 2TB jer je bas `pala cena`... a onda su popadale na 6200-6500 i te ne kupih kao nije mi bas hitno, a i da mi ne bude krivo kad jos padnu cene :) Sad vezbam jogu da mogu sam sebi....
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
:: Ja sam moje WD Green od 2TB platio okruglo po 12000 10.5.2010.. :: :: Posle sam za 8000+ kupio Samsunga 2TB jer je bas `pala cena`... a onda su popadale na 6200-6500 i te ne kupih kao nije mi bas hitno, a i da mi ne bude krivo kad jos padnu cene :) Sad vezbam jogu da mogu sam sebi... :: :: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan :: 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win X :: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1. :: Frontier DIV :: ::
ja ko da sam znao, nakupovao sam se hard diskova, ima za izvoz, u garanciji svi, a za njihovu produktivnost pravo da vam kazem stoli me bojko
:: Ja sam moje WD Green od 2TB platio okruglo po 12000 10.5.2010.. :: :: Posle sam za 8000+ kupio Samsunga 2TB jer je bas `pala cena`... a onda su popadale na 6200-6500 i te ne kupih kao nije mi bas hitno, a i da mi ne bude krivo kad jos padnu cene :) Sad vezbam jogu da mogu sam sebi... :: :: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan :: 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win X :: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1. :: Frontier DIV :: ::
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: a onda su popadale na 6200-6500 i te ne kupih kao nije mi bas hitno, a i da mi ne bude krivo kad jos padnu cene :) Sad vezbam jogu da mogu sam sebi.... ::
Ako ne skladistite razne gluposti kao sto su dvd ili blue ray filmovi ,iso-i od raznih igara ili razne serije od mnogo giga hd od 500 gb je sasvim dovoljan.
Svaki film cim ga odgledam obrisem bio on divx ili dvd ili blue ray, serije vise ne skidam sve ima da se gleda u odlicnom kvalitetu online, ranije sam cak i rezao razne serije i igre kao da imam za sebe itd. Ma koji ce mi penis, i ako mi zatreba opet uvek mozes da skines za dan dva sve komplet ili da jednostavnije odgledas opet online...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Nekako je najlogicnije da ga je cistio kompresorom u sobi pa da tera prasinu van, to sam vidjao...a uvek moze da bude neki klinac koji je naredjao keceve u skoli pa je njegovoj kevi ispao komp kroz prozor XD
eh, lepo je to imati u kolekciji jbg, nekome ne treba a nekome da, ja cuvam sve omiljene igre po hardovima, nisam odigrao 80% ali znas kad bih se setio neke npr. tek tako pa da skinem,, nema sanse.. tako isto i za filmove.. pregledas, :`e, to je to` odgledas, ostavis ako je dobar.. mislim ja
:: Ako ne skladistite razne gluposti kao sto su dvd ili blue ray filmovi ,iso-i od raznih igar :: ili razne serije od mnogo giga hd od 500 gb je sasvim dovoljan :: :: Svaki film cim ga odgledam obrisem bio on divx ili dvd ili blue ray, serije vise ne skidam sve ima da se gleda u odlicnom kvalitetu online, ranije sam cak i rezao razne serije i igre kao da imam za sebe itd. Ma koji ce mi penis, i ako mi zatreba opet uvek mozes da skines za dan dva sve komplet ili da jednostavnije odgledas opet online.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
za one koji rade u 3d programima zgodno je da drze mape, texture, blokove, gotove scene i milione modela na hardu. Plus imam gomile pdf knjiga za arhitekturu itd... Nakupi se. A i hardu treba malo slobode da dise.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.