Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Evo, još samo NAPAJANJE i ne da smaram više!
STRANA 1 OD 1
Maksimus Evo, još samo NAPAJANJE i ne da smaram više! 14.04.2007. 23:37 T3981

status: user
broj poruka: 128

Uplaših se živ dok čitam da nekom riknjava komp zbog napajanja (bilo ono kinesko ili ne), i da li da uzmem obavezno UPS??
ili samo jako napajanje a jeftino kuićište ??? napajanje je izgleda najbitnije, ali, da li obavezno da uzmem neki UPS ili ne??

Izvinte sad, ali, bogami, ovi forumi te ponekad zafrknu pa se zapitaš još više..
Ja sam uzeo (uzeću valjda):
AMD Athlon AM2 X2 3800+ Dual-Core BOX, Asus M2N-E, Corsair 1GB DDR2 PC2-5300 667MHz CL4, Western Digital Caviar 250 GB, WD2500KS, SATA II, 7200rpm 16MB cache, ASUS EN7900GS/2DHT/256M, GeForce 7900GS
Cooler Master Centurion 534 Silver/Black 430W

Da li je to dovoljno za napajanje svega (plus možda neki dodatni RAM its)?????

Ako mi neko i oko ovoga pomogne, otkriću mu misterije piramida - majke mi

Veliki Pozdrav!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Sasvim dovoljno i dobrog je kvaliteta... 15.04.2007. 01:11 #15930

broj poruka: 5704

MiG

ludi ... 15.04.2007. 01:12 #15931

broj poruka: 568
Dosta je

i dokle vise svima da ponavljam: ne postoje kineska i nekineska napajanja sve se pravi u kini SVE!!! a sedista kompanija su na tajvanu

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum hm... 15.04.2007. 04:01 #15944

broj poruka: 12794
Ne znam nikoga da mu je crkla cela konfiguracija zbog napajanja. Realno, treba da izbegavas no name napajanja tipa ANS, JNC i slicne proizvodjace i da se drzis uglavnom Cooler master-a, thermaltake-a, chieftec-a i slicnih. Ako kojim slucajem crkne napajanje, nece verovatno povuci ostatak konfiguracije sa sobom. BTW, to napajanje koje si spomenuo je odlicno za tvoj sistem. :)
Daum upssssaaaa 15.04.2007. 04:05 #15945

broj poruka: 12794
Sto se tice UPS-a, nije lose utrosen novac jer nasa struja ima dosta padova u naponu i moze da ti crkne napajanje, kao sto se meni desilo jednom kad je nestalo struje. Ako mozes, uzmi neki UPS sa malo snage, cisto da mozes lagano da stignes da ugasis komp u slucaju nestanka struje. i pored toga UPS lepo stiti od padova napona tako sto daje sistemu konstantan napon bez padova. :)
Stripy Dobro je 15.04.2007. 08:16 #15950

broj poruka: 4163
Treba izbegavati sledeca napajanja
JNC, ANS, FRONTIER, SKY HAWK, TUNG MUNG I KUNG FU koja su jeftina, a da napajanje moze da spali ceo komp MOZE, vide sam to puno puta za 12 godina koliko popravljam racunare a ubedljivi sampion po broju ubistava je famozni JNC (od 235w), dok ova druga kaskaju za njim.
Moj savet svima je da kada kupujete bilo koji racunar prvo kupite dobru ATX kantu pa monitor pa sve ostalo

ludi Re: Dobro je 15.04.2007. 09:33 #15954

broj poruka: 568

Licence to kill

:: Treba izbegavati sledeca napajanj
:: JNC, ANS, FRONTIER, SKY HAWK, TUNG MUNG I KUNG FU koja su jeftina, a da napajanje moze da spali ceo komp MOZE, vide sam to puno puta za 12 godina koliko popravljam racunare a ubedljivi sampion po broju ubistava je famozni JNC (od 235w), dok ova druga kaskaju za njim.
:: Moj savet svima je da kada kupujete bilo koji racunar prvo kupite dobru ATX kantu pa monitor pa sve ostal
::

opis za Sky Hawk 400W: http://www.dvhardware.net/review17_skyhawk400w.html

postoje i jeftinija napajanja koja su dobra tipa Bluebery
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nije tacno! 15.04.2007. 11:11 #15962

Ne prave se sva napajanj u Kini i Nisu sve Tajvanske firme. Mushkin, OCZ, Corsair, Enlight Nisu tajvanci i u klasi od preko 150e su iz maticnih zemalja. Ja sam pre 2god. prodao i sebi sacuvao pravog nemackog WorkStation Chieftec-a (nije made in CHina) koji ne osciluje u naponima ni u 3. decimali...BlueBerry je isti shit kao i NEO (vecina ih je krs mada ima i nekih koja su teza zbog prigusnica, hladnjaka, PFCa pa su bolja). JNC je zaista bio palikuca 80% PCa pposle bacis, i to bas taj ATX235 model...

MiG

MACHINE Da dodam 15.04.2007. 11:20 #15963

Vecinu losih PSUova pravi firma Deer (Jelen je na slici) i izvedene firme samo lepe svoje stickere sa oznakom DR-. Drugo nije tacno da moze bas cela masina da se spali: samo ono sto direktno zavisi od PSUa (ostane RAM i CPU gotovo uveko) od ostalog se oprostis ako imas junk srecu...ovo govorim iz kvalitetnog 10-odisnjeg iskustva... izbegavati jos: MSi, Hypo Media, Jugodata (crap supply), Green

MiG

Maksimus Re: Da dodam 15.04.2007. 13:40 #15969

broj poruka: 128

Hvala svima, kao što sam već pisao, informacije sa foruma su neprocenjive, a dobronamerne, hvala još jednom.

Pozdrav!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs