Pozdrav svima! Vec dve godine planiram da promenim racunar ili da ga nadogradim medjutim zbog finansija stalno to odlazem.Posto vidim da ni u narednom periodu u Srbiji nece biti bolje,plata mi nece biti veca,a verovatnije je da ce biti manja,moyda ostanem i bez posla,resio sam da se ponovim za 50e. Moja konfiguracija je:
Znam da je antika al sta je tu je.Zbog graficke zadnjih 4 godine uglavnom nemogu da pokrenem nista novijeg datuma a recimo na herojima 5 tribes from the east primetio sam da sa vise rama ucitavaju se mape i potezi skoro 4x brze. Mislio sam da sa 50e promenim graficku kartu i da dupliram ram memoriju.Znaci recimo oko 20e da ode na ram a 30 na graficku. Molio bih za konstruktivne i realne predloge i opcije,znam da bolje mogu da uzmem za vise para al u ovo sto imam najvise bih trenutno ulozio je 50e.
Može što da nei, 2x1GB ddr2 je 15e, 4850 je 40e, to izađe 55, prodaš svoju memoriju i grafičku za 15e. Osetićeš jako lepu razliku a ostalo ti je 10e u džepu od tih 50.
Vrlo zanimljivo.Mislio sam da je 4850 velik zalogaj za moje napajanje.Stvarno moze da gura tu karticu?I dali je 4850 isto u nesrazmeri sa ovim procesorom?
Jel core 2 duo,ili Pentium dual core,ako je drugi,imao sam pre i vece sranje u istoriji nije napravljeno,za njega mogu da potvrdim da bi hd 4850 bila mnogo. Sto se tice napajanja ,moze lagano,drugar ima 400w isto,i radi bez problema vec skoro 3 godine.
Obican pentium(D) core duo na 3ghz,nemogu da nadjem gde se pise tacna oznaka modela al sigurno nije core2duo.
:: Tacno ime procesora :: :: Jel core 2 duo,ili Pentium dual core,ako je drugi,imao sam pre i vece sranje u istoriji nije napravljeno,za njega mogu da potvrdim da bi hd 4850 bila mnogo :: :: :: ::
A kako bi se manifestovalo ako je procesor usko grlo? Dali samo 4850 kartica nebi bila iskoriscena u potpunosti ili bi imao neke anomalije tipa zakucavanja,kocenja...reset?
Ja sam imao D805 (2.66ghz)znaci tvoj je d 830,nzm msm da je to bio najgori procesor intela koji su napravili u svojoj istoriji,amd ih je otreskao sa Athlon 64 samo tako.
Nzm ja licno nista iznad 880gt/9600gt tu ne bih stavljao.
Jeste, daj nam tačnu oznaku procesora, ako je neki šuntavi single gušiće kartu pa će da daje performanse kao u vr` glave 8600GT. Za napajanje ne brini, ima da gura.
Nisam nikad slao one slike pa neznam da postujem onaj kompletan izvestaj iz cpu-z testa. code name presler 65 nm socket 775 LGA Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHZ
Pošto taj model ploče ima 4 ddr2 slota, dodaj još jedan modul od 2Gb, X800 (bila je jaka ali joj fali pixel shader 2.0) prodaj i za preostale pare kupi grafiku tipa ati 4850 ili 9800GT. I to ti je to. Svako drugo ulaganje ti je bacanje para jer nećeš imati boljitak u performansama. Ako ti je slučajno maxtor sistemski disk, savetujem ti da za sistem koristiš WD, daleko je brži.
Zato što se zove Double Data Rate. Radi na duploj frekvenciji od navedene, ergo, 533mhz.
Nisam siguran da li bi ti 4850 bila usko grlo, ali čak i da bude, opet ćeš imati mnogo bržu kartu. Neće biti anomalija nikakvih, nego ti karta neće raditi punom brzinom.
Moja preporuka je ako nabaviš 4850, da odeš recimo na guru3d, pronadješ prvi review za 4850 koji su radili, znači ne neke kasnije sa boljim hladjenjima i većim clockovima, nego referentnu i pogledaš koje su oni rezultate dobili u 3dmarku, i nekim igrama, pa odradi te iste testove. Ako imaš 90% slične rezultate, karta ti radi kako treba. __________________ Scourge of PCBerza
Maxtor je bio sistemski do 2008 godine kada sam kupio ovaj WD.
Dali je ovo normalno kako prijavljuje ram memoriju kao da radi na 267mhz?
:: Pošto taj model ploče ima 4 ddr2 slota, dodaj još jedan modul od 2Gb, X800 (bila je jaka ali joj fali pixel shader 2.0) prodaj i za preostale pare kupi grafiku tipa ati 4850 ili 9800GT. I to ti je to. Svako drugo ulaganje ti je bacanje para jer nećeš imati boljitak u performansama. Ako ti je slučajno maxtor sistemski disk, savetujem ti da za sistem koristiš WD, daleko je brži. :: :: servispc bre :: ::
Nema veze odgovoriću ja na ovo iz iskustva, solidan dual je ne guši, 48xx serija se otprilike i pojavila kad i triple i quad procesori, malo ko je imao para za njih u to vreme i niko nije ni očekivao da će da se koriste u paru s tim kartama.
:: Taj procesor ce mnogo da gusi 4850.. :: :: Videces :: :: :: Phenom II 850 x4 3,7GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/GA 770T-UD3 AM3+/ Sapphire HD6850 1GB DDR5 / WD 1,5TB EARS 64MB / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: ::
Dobio sam ponudu od sestre da uzmem sa njenog kompa bolje komponente a da njoj dam ono sto meni ne odgovara samo da joj uklopim da radi odnosno da pusta muziku. Tema kada sam joj kupovao komponente: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=11897&forid=5&katid=3
Kasno mi je sad da proveravam sta je sve u tom kucistu al po secanju: J&W ploca sa integrisanom amd grafikom 3200 cipset 780G procesor mislim da je 4600+ ali nisam siguran dal je athlon x2 ili sta vec, 1gb kingston 800mhz ram.
Provericu za procesor koji je u pitanju a interesuje me dali moze da se stavi 4850 radeon i da radi na ovoj ploci sa ovom integrisanom grafikom i dali je ovo bolja kombinacija u odnosu na ono sto ja imam? Ako moze da se upari 4850 i bolja je osnova planirao sam da zadrzim moje napajanje,hdd-ove i kuciste a plocu procesor i ram da rotiram.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.