Pošto me svrbe pare, izgleda da ću morati da ih potrošim, ali ne znam još uvek na šta. Zato bih voleo da mi procenite sledeće komponente, kako bih imao neku predstavu koliko ću moći da nadoknadim para njihovom prodajom:
Phenom II 720BE (četvrto jezgro je ispravno) GA-790X-UD3P Kingston HyperX DDR2 1066 (sa velikim hladnjacima) OCZ Vendetta 2 Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCIe Samsung 2232BW
OCZ Vendetta 2 15e max 20e Ortak je prodao isti proc ali ne secam se sa kojom plocom za nekih 50-55e Za memaru i audio karticu nemam predstavu. Imam isti monitor, ali i svoj kad bih prodavao, iskreno ne znam za koliko bih ga prodao, nisam vidjao nas monitor po oglasima nigde sem na stranim sajtovima, ali to po meni nije merilo. Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Pošto me svrbe pare, izgleda da ću morati da ih potrošim, ali ne znam još uvek na šta :: Zato bih voleo da mi procenite sledeće komponente, kako bih imao neku predstavu koliko ću moći da nadoknadim para njihovom prodajom: :: :: Phenom II 720BE (četvrto jezgro je ispravno :: GA-790X-UD3 :: Kingston HyperX DDR2 1066 (sa velikim hladnjacima :: OCZ Vendetta :: Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCI :: Samsung 2232B :: :: U garanciji nisu zvučna i monitor :: :: :: There can be only one!!! :: ::
Nemoj da se stidis: zna se cega. Dobro dosao medju vlasnike PRAVOG hardvera.
10.10.2011. 10:53
status: user broj poruka: 10997
Sva je prilika da ce se i kod tebe zavrteti neki SandyB (2500K? 2600K?).
Mislim da je Bobby Fischer malo precenio CPU - ne verujem da mozes da izvuces vise od 40E... Svakako, oslobodi ga se sto pre (dok jos neko hoce da ga kupi). Za RAM si zaboravio da navedes kolicinu (2GB? 4GB?...).
Re: Nemoj da se stidis: zna se cega. Dobro dosao medju vlasnike PRAVOG hardvera.
10.10.2011. 11:02
status: user broj poruka: 4875
torto nisi me razumeo, ortak je prodao cpu zajedno sa plocom za tih nekih 50-55e. Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Sva je prilika da ce se i kod tebe zavrteti neki SandyB (2500K? 2600K?) :: :: Mislim da je Bobby Fischer malo precenio CPU - ne verujem da mozes da izvuces vise od 40E... Svakako, oslobodi ga se sto pre (dok jos neko hoce da ga kupi). Za RAM si zaboravio da navedes kolicinu (2GB? 4GB?...) :: :: ::
Ček, polako. Nisam još kupio ništa, tako da je tvoje radovanje malo preuranjeno, ali 2500K je svakako jedna od opcija, dok 2600K nema ni govora. Rama inače ima 2×2GB i radi se o nekoj T1 ediciji, mada ja nikada nisam uspeo da ga nateram da radi sa T1. BIOS ni jednom nije hteo sa se podigne. Inače radi na 1066MHz sa 5-5-5-15 latencijama i 2,2V naponom. Eve ga i tačna oznaka: KHX8500D2T1K2/4G T1 Edition Kit Of 2
Nista ja to ne bih prodavao. Bolje za taj neki kes sto imas kupi bolju graficku ili monitor. Ni Buldozer ni SB ti nece dati vidljive boljitke u performansama Govorim o gamingu
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Grafička bolja mi ne treba, jer imam 6950 1GB, a monitor je jedna od opcija (Dell IPS+LED 23-24 inča). Samo me zanima za koliko bih mogao da utopim ovog mog.
Pa ako je matoriji, nije u garanciji, nisam siguran da mozes traziti vise od 80e. Ja sam sad lupio, ali samo zato sto je mator monitor, kad je izasao na trziste znam da je bio oko 300e. EDIT: Tako nesto kao sto rece Miskonius...
:: Grafička bolja mi ne treba, jer imam 6950 1GB, a monitor je jedna od opcija (Dell IPS+LED 23-24 inča). Samo me zanima za koliko bih mogao da utopim ovog mog :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
Pa vredi, sve zavisi da li imas potrebu za 16:9 ili 16:10. Ako mislis na one DELL monitore. Licno se ne bih zadovoljio sa jednim inchom, ja bi pucao na 24incha minimum da imam para mozda i vecu dijagonalu. :)
:: garancija mu je istekla krajem januara. E, sad je pitanje da li vredi preći sa 22 inča na 23, ili ići na 24 :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
Nemoj jos da prodajes svoju masinu. Tek za godinu dana ili godinu i po. Za godinu i po cena pasce za 10E max, a te komponente koje hoces da kupis, pasce za bar 100e. Predlog Miskonius-a je normalan i realan. Kasnije prodavaj. Ne isplati ti se da gubis toliko trenutno. A ako te bas svrbe pare, onda 2500K, GA-Z68P-DS3( minimalno ulaganje, a radi ko blesava, cak i bez hladnjaka, a ako hoces sa hadnjacima, onda od istog proizvodjaca GA-Z68XP-UD5). Gigashit se stvarno kod ovog chipseta popravio, kao nikada u zadnjih 10 godina. Monitor nemoj da menjas jos jedno godinu i po minimalno, jer ce onda cena biti ista, a taj mopdel koji hoces ce biti dosta jeftiniji. Inace cena za komp ti je: Phenom II 720BE 30e max GA-790X-UD3P 40e max Kingston 2x2 GB HyperX DDR2 1066 30e max OCZ Vendetta 2 15e max Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCIe 15e Samsung 2232BW 55e max To ti je to, pa ti vidi, a za sada, ako me pitas kao prodavca, kupuj BREE, a ako me pitas kao kolegu, sad ti jos nije vrijeme. operator
Ja bi na tvom mestu možda stavio Phenom 955 pošto ti nije neko veliko ulaganje, a značiće ti i za kasnije možda zbog neke jače karte, i Dell U2312HM. __________________ Scourge of PCBerza
Odes u prodavnicu i uporedis... To ti je najbolje.
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: garancija mu je istekla krajem januara. E, sad je pitanje da li vredi preći sa 22 inča na 23, ili ići na 24 :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
CPU + ploca + RAM = Ivy Bridge (Buldozer). Ako igras igrice, mozda da prodas taj monitor i uzmes ili neki sa vecom dijagonalom ili 2 neka manja pa igras se po eyefinity-u :).
za procesor uzima sigurno 45e, a za monitor 70e. Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: @DmasteRNo :: :: Nemoj jos da prodajes svoju masinu. Tek za godinu dana ili godinu i po :: Za godinu i po cena pasce za 10E max, a te komponente koje hoces da kupis, pasce za bar 100e :: Predlog Miskonius-a je normalan i realan :: Kasnije prodavaj. Ne isplati ti se da gubis toliko trenutno :: A ako te bas svrbe pare, onda 2500K, GA-Z68P-DS3( minimalno ulaganje, a radi ko blesava, cak i bez hladnjaka, a ako hoces sa hadnjacima, onda od istog proizvodjaca GA-Z68XP-UD5). Gigashit se stvarno kod ovog chipseta popravio, kao nikada u zadnjih 10 godina :: Monitor nemoj da menjas jos jedno godinu i po minimalno, jer ce onda cena biti ista, a taj mopdel koji hoces ce biti dosta jeftiniji :: Inace cena za komp ti je :: Phenom II 720BE 30e ma :: GA-790X-UD3P 40e ma :: Kingston 2x2 GB HyperX DDR2 1066 30e ma :: OCZ Vendetta 2 15e ma :: Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCIe 15 :: Samsung 2232BW 55e ma :: To ti je to, pa ti vidi, a za sada, ako me pitas kao prodavca, kupuj BREE, a ako me pitas kao kolegu, sad ti jos nije vrijeme :: operator :: ::
Ne moj se uzbuđavati, sigurno ga neću prodati ispod 40 evra, ako ga uopšte budem prodavao. I sam sam mislio da uzmem 955, ali mi se ne krpi mašina čija je osnova (CPU, ploča i memorija) kupljena pre više od dve godine. Sačekaću sredu da vidim šta će stvarno biti od Buldožera, pa ako AMD omane, a ja se odlučim da menjam CPU, ploču i RAM, onda prelazim an Intela, mada sam trenutno bliži kupovini monitora. Još samo da krajem nedelje legne plata, do tada ću se valjda dogovoriti sam sa sobom šta da radim.
:: Ne moj se uzbuđavati, sigurno ga neću prodati ispod 40 evra, ako ga uopšte budem prodavao :: I sam sam mislio da uzmem 955, ali mi se ne krpi mašina čija je osnova (CPU, ploča i memorija) kupljena pre više od dve godine. Sačekaću sredu da vidim šta će stvarno biti od Buldožera, pa ako AMD omane, a ja se odlučim da menjam CPU, ploču i RAM, onda prelazim an Intela, mada sam trenutno bliži kupovini monitora. Još samo da krajem nedelje legne plata, do tada ću se valjda dogovoriti sam sa sobom šta da radim :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
Garancija za mrtvi i ostali neživi pikseli za Della
11.10.2011. 17:38
status: user broj poruka: 6101
Zanima me da li je svuda ista ili postoje razlike od radnje do radnje? Ako razlika postoji, predložite gde da pazarim (ja sam inače planirao u E**iju).
Danas mi je stigao U2412M. Iako je samo 2 inča `veći` od 2232BW izgleda ogromno. Okvir je sivi, kao i kod Skitera i joj jednog kolege sa foruma koji ga je kupio. Mrtvih o ostalih neživih piksela izgleda da nema. Neko pozadinsklo porbijanje nisam primetio. Kasnije ću da probam koju video igru, pošto nisam imao vremena čestito da sednem ispred monitora, pa javljam dalje utiske.
Znaci ipak nisu zatvorili Emmi? xD Salim se, cestitam ti na kupovini i novom monitoru, nek te dobro sluzi. :) Btw sta si uradio sa starim monitorom? :) NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Danas mi je stigao U2412M. Iako je samo 2 inča `veći` od 2232BW izgleda ogromno. Okvir je sivi, kao i kod Skitera i joj jednog kolege sa foruma koji ga je kupio. Mrtvih o ostalih neživih piksela izgleda da nema. Neko pozadinsklo porbijanje nisam primetio. Kasnije ću da probam koju video igru, pošto nisam imao vremena čestito da sednem ispred monitora, pa javljam dalje utiske :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
Javi utiske. Btw baci mi na mail cenu za koju prodajes monitor. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.