da li mozete da mi preporucite konfiguraciju do 250 evra,znaci MATICNA,PROCESOR i MEMORIJA ? :) HDD imam vec kao i Graficku GTS 250 i napajanje od 420w,znaci samo ovo 3 stvari gore ^^^ :) hvala puno svakom ko odgovori :))
http://imm.io/97UX Ploca je AM3+ kompatibilna I ostaje ti nekih 6,5k za koje mozes da kupis neki bolji kuler (u stvari obavezno ga kupi, za koju god varijantu da se opredelis, ovaj stock ume da bude nepodnosljiv) Ili neko krstenije napajnje, nebitno... Ako neces 2x2 Gb 1333, pored Mixerove varijante imas i ovaj 2x4Gb kit koji je takodje povoljan http://goo.gl/E9LB8
Inace, nema neke vajde ako se uzme ram sa 1600MHz umesto rama sa 1333 MHz...
inace ja imam ovu konfiguraciju : ASUS P5Q SE Intel DC E7400 2.8 GHz DDR2 2 GB Kingston Xiper 1066 GTS 250 512MB kuciste cooler master elite 332 sa njegovim napajanjem 420w sve novije igre pokrece bez problema jer imam normalan monitor od 19` :D xexe sve je to uzeto pre 2.5 godina,sam sklapao tada :)
Hoce li moci u ovo staro kuciste da stanu ovo nove danasnje komponente,da ne bude da ne moze maticna da se ugra i slicno :D xaxaxa
Ja uopšte tu ne bih menjao platformu samo bih dodao još 2G RAMa. Kad igre postanu prespore, kupi novu grafiku i zameni napajanje. Mislim, očigledno si zadovoljan kako to radi, čemu promena? Samo dodaj RAM radi komfora.
Trebao si odmah da napises sta imas. Elem, ako ti nije crkao procesor ili ploca, bolje zadrzi tu platformu i uzmu monitor dostojan coveka, i mozda napajanje i ram. http://imm.io/98ym
Ako ti sve lepo radi, a samo je gaming u pitanju, nema potrebe da to menjas kad (po meni) ima nekih drugih stvari koje bi morale da se promene.
:: inace ja imam ovu konfiguraciju :: ASUS P5Q S :: Intel DC E7400 2.8 GH :: DDR2 2 GB Kingston Xiper 106 :: GTS 250 512M :: kuciste cooler master elite 332 sa njegovim napajanjem 420 :: sve novije igre pokrece bez problema jer imam normalan monitor od 19` :D xex :: sve je to uzeto pre 2.5 godina,sam sklapao tada : :: :: Hoce li moci u ovo staro kuciste da stanu ovo nove danasnje komponente,da ne bude da ne moze maticna da se ugra i slicno :D xaxax :: :: HVALA SVIMA UNAPRED :) :: :: ::
ma poceo u zadnje vreme da zeza komp,radim nesto i dobijem plavi ekran i restartuje se komp ili u zadnje 2 nedelje upalim komp monitor neradi,tastatura nema signala kao i mis predpostavljam,pa ne znam sta je u pitanju,verovatno maticna. zato sam pitao sve ovo,uzeo bih nove te 3 stvari :))
Uzeo u Microsystems u Beogradu.Reinstalirao sam system i za sada radi opet ok,nije strasno bas toliko,ali je i vreme da se nabave nove stvri. :)) Imam plocu koja podrzava samo DDR2 vreme je da se predje na malo modernije stvari :D xexe
Ono sto ti je predlozio mixer ti je odlicno, ploca am3+ ostane ti nadogradnja za novu generaciju kasnije, ram skroz ok i phenom II 955 sasvim dovoljan za sve igre na high a tek za tvoj monitor i vise nego dovoljan.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: :: :: Uzeo u Microsystems u Beogradu.Reinstalirao sam system i za sada radi opet ok,nije strasno bas toliko,ali je i vreme da se nabave nove stvri. :)) Imam plocu koja podrzava samo DDR2 vreme je da se predje na malo modernije stvari :D xex ::
Za igre ti je bitno koliko rama imas, nisam video da se neko posebno ovajdio zato sto je presao sa 800MHz na !600MHz, jer kako rastu MHz rastu i latencije...
Ako uzmes ono sto ti preporucih ostaje oko 7 000 i ako tu plocu, procesor i ram prads za nekih 4-5k onda ti ostaje solidna kinta za monitor Nece se imati za IPS ali sve je bolje od ovoga sto imas.
Edit: I taj monitor mozes da uvaljas za nekih 20-30 evra
:: :: :: Uzeo u Microsystems u Beogradu.Reinstalirao sam system i za sada radi opet ok,nije strasno bas toliko,ali je i vreme da se nabave nove stvri. :)) Imam plocu koja podrzava samo DDR2 vreme je da se predje na malo modernije stvari :D xex ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.