Imaš 40000-43000 hiljadarke. Hoćeš sebi da sastaviš mašinu. Nemaš keš (znači ,na rate). Imaš monitor. Malo bi da se igraš(ne u fullu) ,malo muzika,film, internet..Šta bi ti sebi sklepao i da si miran 2-3 godine? Ajmo narode
GTX580!? Nećemo da se zezamo.Hvala Miskoniuse na preporuci ali pošto je na rate ne može u Emmi-u.Šta je sa napajanjem? To bi već premašilo siromašni buđzet.Neka korekcija?
Sta igras, sta planiras da igras , rezoluciju monitora... Btw, ne znam kakva ti je situacija, ali bolje uzmi kredit od banke nego ovako... Nisam upucen koje firme daju na rate... Inace, moze da se krese, umesto 6870 uzmes powercolor 6950 i ustedis 3000
Uzeo bih preko W..W..-a.Daju na 6 rata.Ne otkidam na najnovije igrice u naj rezoluciji.Treba mi neka prosečna,pouzdana mašina.Monitor je za sad stari Samsung SyncMaster 753s dok ne otplatim komp pa uzmem neki nov.
Winwin ti je skupli od Emmija (iako su u stvari ista firma)... Ovo gore sto sam ti sklopio, samo sad u WinWinu (ali sa Powercolor 6850) ti ispade oko 46 000... S tim sto WINWIn daje neke popuste (15% za penzionere bas sutra, nesto valjda i za studente) jos Valjda ako negde nadjes jeftinije daju ti popust od 20 % (ako ne lazu) Pozovo ih sutra ujutru pa se detaljno raspitaj oko tih pogodnosti pa cemo da vidimo sta dalje...
Inace uz ono kuciste dobijas napajanje LC power od 600W i to ti je neki maximum sto se tice kvaliteta za te pare i ispod toga nemoj da ides
Ne daju 20% popust vec: razlika u ceni+20%[na tu razliku] da kupis nesto kod njih. Nadjes nesto sto je 100rsd jeftinije i dobijes vaucer za kupovinu u iznosu od celih 120rsd :D Sto se tice tih 15%, licno sam iskoristio studentski popust pre 2 dana i qpio U2311H za ~15900 =extra.
@aalek Iscimaj ih malo pa mozda dobijes popust i ako ne ispunjavas uslove [djak, student, penzos...] .)
:: Winwin ti je skupli od Emmija (iako su u stvari ista firma).. :: Ovo gore sto sam ti sklopio, samo sad u WinWinu (ali sa Powercolor 6850) ti ispade oko 46 000.. :: S tim sto WINWIn daje neke popuste (15% za penzionere bas sutra, nesto valjda i za studente) jos Valjda ako negde nadjes jeftinije daju ti popust od 20 % (ako ne lazu :: Pozovo ih sutra ujutru pa se detaljno raspitaj oko tih pogodnosti pa cemo da vidimo sta dalje.. :: :: :: Inace uz ono kuciste dobijas napajanje LC power od 600W i to ti je neki maximum :: sto se tice kvaliteta za te pare i ispod toga nemoj da ide :: :: http://goo.gl/ov8D4 :: ::
@Abner@Dexter: znate da komentarišete ali ne znate da...
12.08.2011. 23:17
status: user broj poruka: 10997
čitate. Ja sam se malo našalio koristeci se NEPRECIZNOSCU formulacije iznesenih pretpostavki ( `imas 43k`, `...znači, na rate`). Iskoristio sam i obracanje u drugom licu (`sta bi ti`). Dakle, JA bih zaista tu sumu (`imaš 43000`) iskoristio tako. Ne zato sto pošto-poto hocu Mercedesa, nego zato što nisam dovolno bogat da bih kupovao jeftine stvari (AMD itd.)...
Razumem nase ljude koji su OVDE - male plate, veliki rashodi. Nije mi jasno kako moze neko ko radi u Kuala Lumpuru da bude takva skrtica. Da nisi ti, Abneru, Pirotjanac, kada vozis Semprona i Radeon 9600LE?
Da razjasnim stvar.Pomenutu sumu (43000) mogu dati za komp.ali pošto nemam keš preostaje mi opcija kupovine na čekove (6 rata) a resto u gotovom. Miskoniusov predlog je ok CPU AM3 AMD Phenom™ II X4 `MB AM3 770 MSI 770-C45, HDD SATA2 7200 1TB Samsung SpinPoint F3 Memorija DIMM DDR3 2GB 1333MHz Exceleram `DVD+/-RW Samsung SH-222AB / SATA/ black, VGA AMD Radeon 6870 MSI OC 1GB/DDR5 Kuciste 600W LC Power 648B, black izuzev grafičke koja mi u Win Winu znatno probija budzet.Koju drugu grafičku predlažete uz prdloženu konfiguraciju a da je do 100 evra.
Edit: Cekaj bre malo ja ti lepo rekoh da vidis i po drugim radnjama? Sta si se uhvatio za taj LooseLoose? Evo Monitor daje na rate (cekovima) i povoljan je sa cenama http://imm.io/7YyQ
PS Klincu od 2 godine (koji zivi ispod mene) sto me probudi, a kome je strasan trip da u pola 4 ujutru vristi, dodjes duzan nesto, a meni barem bubreg (ako mi, ne daj Boze, zatreba)
Koju god konfu odavde da izaberes terace bez ikakvih problema. Ili bi mozda fora bila da kazem da nece, posto sam je ja sklapao? I sta si na kraju ovog trilera (Part I) resio, sta ces i gde ces da uzimas? Anyway, jel i monitor ide na cekove?
Dramaticna situacija se menja iz casa u cas . ) . Naime,ako ubedim tasta da je bojle (a jeste) da u W W kupimo konf (sa monitorom).za kes i dobijemo 15% popusta za gotovinsko placanje,a onda da njemu otplacujem u ratama.Tako bi na sumu od 55 crvenih ustedeo nekih 8 (maltene skoro za taj monitor ).E sad da li ce matori da da... Oprostite ako sam naporan ali jbg ne kupuje se komp svaki dan pogotovo kada moram da se skrpim za njega na razne nacine.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.