E pre nego sto iko kaze sto sam opet napravio novu temu , to je sto sam rekao da cu napraviti jos jednu sa svim pitanjima u Konfiguracije forumu.
E evo moje konfiguracije (za sada)
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Maticna: Asus M5A87 Memorija: 4GB Kingston PC 1333 MHz Graficka: Asus EAH6950 1GB DirectCu II Opticki drajvovi: Samsung DVD+-/RW SH-222AB-SATA Kuciste: Thermaltake V3 Napajanje: Chieftec CTG-600-80P, 600W Hard Disk: Samsung HD103SJ, 7200 RPM, F3 Kuler: Cooler Master Hyper 212+
E to moje konfiguracije i ako mozete da mi odgovorite na neka pitanja.Hvala
1) Koji model HD 6950 1GB da uzmem neki jeftin i jak.
2) Da li da uzmem tu Asus graficku ili Sapphire Radeon HD 6870 1GB posto cu ja igrati na sve max i 1920x1080 rezolucijom i maksimalno 4x Anti Aliasing (AA)
3) Da li je Thermaltake V3 dobro kuciste ili da li ima neko bolje za iste pare gde moze ili HD 6950 ili 6870 da stane ?
4) Da li je 4GB dovoljno za danasje igre ?
5) Da li je 600W dovoljno za ovu konfiguraciju ?
6) Da li bi AMD Phenom II X4 955 Black Edition Bottleneckovao HD 6950 ?
7) Posle dosta odgovora na koji monitor da kupim odlucio sam da postavim sve i da vi kazete koji je vama najbolji za igrice.
Izvinite sto stavljam ovako linkove, ali nisam znao link tag na ovom forumu. Inace koji je vama najbolji za gaming ?
8) Koje su dobri zvucnici do 50 evra (da poveco sam do 50) ?
9) Koja je dobra tastatura za igrice do jedno 40 evra ?
10) Uz procesor koji kupujem dobijam odmah i hladnjak uz njega, pa da li da uopste kupujem Cooler Master Hyper 212+ ?
11) Da li moja maticna podrzava SATA3 posto na ITSvetu ja sam vido samo pise SATA 600 pa neznam onda.
12) Da li je 1 TB dosta za igrice ? Ja cu i instalirati puno igara i snimati sa FRAPS-om, pa se zato pitam.
13) Ako je 1 TB dovoljan za igre kolko bi stavio u C: (samo za programe) a kolko u D:? (za igrice) I da li da dodam jos jedan za video-e i kolko tu da stavim posto FRAPS zauzima jako dosta sa fajlovima.
E to je to.Izvnite ako je ovo puno pitanja ali je barem bolje da bude ovako nego da pravim 13 tema za sve :D I necu da vas teram da mi odgovorite na sva pitanja, samo odgovorite na ona koja hocete i znate :) Edit: Mozete obrisati moje prethodne teme. Hvala
:: How much money ??????? :: :: Por la cantidad de dinero ???? :: :: Fur wie viel geld ???????? :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
1. Uzmi 6950 sa 2Gb, otkljucava se u 6970, sto je jako dobra investicija 2. Ispod 6950 ne idi ako hoces full hd rezoluciju. GTX 560ti je takodje jako dobra kupovina 3. CM 430 elite 4. Da 5. Da 6. Bolje iskoriscenje grafike bi bilo sa nekim i5/i7 procesorom, ali ce i ovo raditi solidno 7. Dell u2311h 8. 2.1 mozes da nadjes dobre. Za kvalitetne 5.1 ti treba vise kesa 9. Prelistaj forum bilo je par tema o gaming tastaturama 10. Da obavezno CM 212 plus, i nasviras taj fenom na 3.6 i nema bottlenecka 11. Da 12. U principu da, mada prostora na hardu nikad dosta. 13. C 100Gb , D 450Gb, E 450 GB 14. Preskoci taj samsung dosta se ljudi zali na njega u zadnje vreme. Moj savet ti je WD caviar black od 1Tb ili 2*640Gb u raid 0.Garancija na njih ti je 5 godina i jako su tihi i brzi diskovi.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
+1 za Ribolovca.Možda bih dodao da i Hitachi može da dođe umesto tog Samsunga.Ovde je naletela neka loša serija, valjda iz Fukušime, pa bolje ne taj Samsung.
:: 1. Uzmi 6950 sa 2Gb, otkljucava se u 6970, sto je jako dobra investicij :: 2. Ispod 6950 ne idi ako hoces full hd rezoluciju. GTX 560ti je takodje jako dobra kupovin :: 3. CM 430 elit :: 4. D :: 5. D :: 6. Bolje iskoriscenje grafike bi bilo sa nekim i5/i7 procesorom, ali ce i ovo raditi solidn :: 7. Dell u2311 :: 8. 2.1 mozes da nadjes dobre. Za kvalitetne 5.1 ti treba vise kes :: 9. Prelistaj forum bilo je par tema o gaming tastaturam :: 10. Da obavezno CM 212 plus, i nasviras taj fenom na 3.6 i nema bottleneck :: 11. D :: 12. U principu da, mada prostora na hardu nikad dosta :: 13. C 100Gb , D 450Gb, E 450 GB :: 14. Preskoci taj samsung dosta se ljudi zali na njega u zadnje vreme. Moj savet ti je WD caviar black od 1Tb ili 2*640Gb u raid 0.Garancija na njih ti je 5 godina i jako su tihi i brzi diskovi :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Sta da radim drugo osim da spamujem? Dok ne kaze sa koliko para raspolaze svaka diskusija je bezvezna...
:: Meine liebe Elsa........ Daro,Daro ... ja lepo kazem nemoj na prozor a ti meni OP ZICA,ZICA :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
:: Sta da radim drugo osim da spamujem :: Dok ne kaze sa koliko para raspolaze svaka diskusija je bezvezna.. :: :: :: Meine liebe Elsa........ Daro,Daro ... ja lepo kazem nemoj na prozor a ti meni OP ZICA,ZICA :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Pare za sta ? Ja sam sklopio konfiguraciju ovu svoju i samo mi treba pomoc da vidim da li da snesto menjam.Ako mislis koliko mi je ispalo ovo para, 600 evra, eto zadovoljan ? Inace hvala Ribolovac, ali Dell U2311H nije bio od ponudjenih, a i vido sam taj monitor, ima samo 8ms odziv dok je 5ms ili ispod za igre uglavnom dobar.
niste se razumeli.Pita čovek koliko para si spremio za konfu max, pa da vidimo šta najbolje može za te pare.Ukoliko si već kupio, to je nešto drugo.Ovde se praktikuje najbolja varijanta: ti kažeš treba mi konfa za to i to(igrice, render,...), a ljudi ti kažu kažu šta da uzmeš i gde.Tako se najbolje sklapa mašina kad se zna budžet.Što se tiče monitora, moj glas ide za Philips, nisam hawk eye, i ne primećujem nikakvu drastičnu razliku između ovih jeftinijih monitora, Philips-om koji imam sam prezadovoljan.
:: :: :: Sta da radim drugo osim da spamujem :: :: Dok ne kaze sa koliko para raspolaze svaka diskusija je bezvezna.. :: :: :: :: :: Meine liebe Elsa........ Daro,Daro ... ja lepo kazem nemoj na prozor a ti meni OP ZICA,ZICA :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pare za sta ? Ja sam sklopio konfiguraciju ovu svoju i samo mi treba pomoc da vidim da li da snesto menjam.Ako mislis koliko mi je ispalo ovo para, 600 evra, eto zadovoljan :: Inace hvala Ribolovac, ali Dell U2311H nije bio od ponudjenih, a i vido sam taj monitor, ima samo 8ms odziv dok je 5ms ili ispod za igre uglavnom dobar.
Moja ti je preporuka da uzmes sve u Duokomu, oni su ti trenutno najbolji sa cenama, Mislim da tamo ima i Msi 6950 2GB za 23500 i 3 god garancije, njega uzmi... Uzimaj tog samsunga za HDD i ne beri brigu ja ga imam i radi kao zmaj ... U kuciste ubaci jos minium 2 ventilatora od 120mm ako neces da ti nesto skvkne pre vremena Za napajanje uzmi Cooler master Silnet pro M 700 W, taj Chieftech em vise i nije nesto em ce 600W ako otkljucas 6950 u 6970 vremenom biti malo Phenom ti nikad nece biti bottleneck cak i na default taktovima... ako ti ostane kesa uzmi neku APC-ovu prenaponsku zastitu bar ovu APC P5B-GR, ona nije skupa Sve ostalo je ok
u odnosu na tntako da tih 8ms nije bas 8ms i ne smeta kada se naviknes, a slika je nebo i zemlja u odnosu na tn.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Re: Re: Re: Re: Polako dečko...cool your jets, guys!
26.07.2011. 20:58
status: user broj poruka: 35
:: niste se razumeli.Pita čovek koliko para si spremio za konfu max, pa da vidimo šta najbolje može za te pare.Ukoliko si već kupio, to je nešto drugo.Ovde se praktikuje najbolja varijanta: ti kažeš treba mi konfa za to i to(igrice, render,...), a ljudi ti kažu kažu šta da uzmeš i gde.Tako se najbolje sklapa mašina kad se zna budžet.Što se tiče monitora, moj glas ide za Philips, nisam hawk eye, i ne primećujem nikakvu drastičnu razliku između ovih jeftinijih monitora, Philips-om koji imam sam prezadovoljan :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJ :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: :: :: :: Sta da radim drugo osim da spamujem :: :: :: Dok ne kaze sa koliko para raspolaze svaka diskusija je bezvezna.. :: :: :: :: :: :: :: Meine liebe Elsa........ Daro,Daro ... ja lepo kazem nemoj na prozor a ti meni OP ZICA,ZICA :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pare za sta ? Ja sam sklopio konfiguraciju ovu svoju i samo mi treba pomoc da vidim da li da snesto menjam.Ako mislis koliko mi je ispalo ovo para, 600 evra, eto zadovoljan :: :: Inace hvala Ribolovac, ali Dell U2311H nije bio od ponudjenih, a i vido sam taj monitor, ima samo 8ms odziv dok je 5ms ili ispod za igre uglavnom dobar
E pa problem je sto ja nikad nisam kupovao gaming kompjuter i neznam koliki mi je budzet onda. Ali posle raspitavanja po forumima mislim da mi je 600 evra dovoljno za gaming kompjuter.E pa ako iko zna da sklopi bolji, javite se. I izvinjavam se ali nisam razumeo sto sam moro govoriti budzet kad sam napisao konfiguraciju. Inace Ribolovac kakav je taj Cooler Master Elite 430 i dali je bolji od thermaltake-a onog u konfiguraciji ?
:: :: :: :: Moja ti je preporuka da uzmes sve u Duokomu, oni su ti trenutno najbolji sa cenama :: Mislim da tamo ima i Msi 6950 2GB za 23500 i 3 god garancije, njega uzmi.. :: Uzimaj tog samsunga za HDD i ne beri brigu ja ga imam i radi kao zmaj .. :: U kuciste ubaci jos minium 2 ventilatora od 120mm ako neces da ti nesto skvkne pre vremen :: Za napajanje uzmi Cooler master Silnet pro M 700 W, taj Chieftech em vise i nije nesto em ce 600W ako otkljucas 6950 u 6970 vremenom biti mal :: Phenom ti nikad nece biti bottleneck cak i na default taktovima.. :: ako ti ostane kesa uzmi neku APC-ovu prenaponsku zastitu bar ovu APC P5B-GR, ona nije skup :: Sve ostalo je o
Evo sad sam video kod DuoComa da Asus HD 6950 1 GB 24 700, dok je Asus HD 6950 2 GB 24 900, lol.
:: Moram naci neki live bet site :: :: Da sam stavljao pare na svaki put kad sam znao da ces da me prcnes sad bi vec imao vilu na Bahamima : :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: wieviel zajedno koliko ja znam :) :: :: :: :: Pozdrav ::
Odlucio sam da idem sa Cooler Master 690 II Basic posto cujem samo lose komentare o Thermaltake-u V3. Ali neznam sa kojim modelom HD 6950 1 GB da idem posto svi govorite 2 GB a istina je da jedino uzmem 2 GB ako cu igrati sa 3 monitora a i ne otkljucava mi se nesto, zato preporucite neki dobar model od 1 GB. I da li mozete da mi kazete dali da idem sa Cooler Master 690 II Basic ili ipak sa Thermaltake V3 ? Posto jedino lose sto sam cuo je da ima previse tanak lim, i nema puno ventilatora, pa onda s kojim da idem ? edit: odlucio sam da idem sa konfiguratorom i iso sam u DuoCom-u ali nemaju Cooler Master 430 Elite Hvala
Imas u win-u Power Color 6950 1gb za nepunih 19000,a najjeftinija od 2gb je MSI i kosta oko 23500. Ti sad vidi koliko ti znaci +1god. garancije i mogucnost otkljucavanja.MSI ima referetno nladjenje,dok TUL ima 2 hladnjaka od mislim 8mm i sigurno nize temperature i veci OC domet. Imas ze 50-60E velika i kvalitetna Chieftec kucista sa kojima sigurno neces pogresiti.
:: Odlucio sam da idem sa Cooler Master 690 II Basic posto cujem samo lose komentare o Thermaltake-u V3 :: Ali neznam sa kojim modelom HD 6950 1 GB da idem posto svi govorite 2 GB a istina je da jedino uzmem 2 GB ako cu igrati sa 3 monitora a i ne otkljucava mi se nesto, zato preporucite neki dobar model od 1 GB :: I da li mozete da mi kazete dali da idem sa Cooler Master 690 II Basic ili ipak sa Thermaltake V3 :: Posto jedino lose sto sam cuo je da ima previse tanak lim, i nema puno ventilatora, pa onda s kojim da idem :: edit: odlucio sam da idem sa konfiguratorom i iso sam u DuoCom-u ali nemaju Cooler Master 430 Elit :: Hvala
Pa sta ti predlazes ? Da idem sa 2GB ili sa 1GB ? A i sa tim kucistime ispadne mi cena oko 65 000
:: Imas u win-u Power Color 6950 1gb za nepunih 19000,a najjeftinija od 2gb je MSI i kosta oko 23500 :: Ti sad vidi koliko ti znaci +1god. garancije i mogucnost otkljucavanja.MSI ima referetno nladjenje,dok TUL ima 2 hladnjaka od mislim 8mm i sigurno nize temperature i veci OC domet :: Imas ze 50-60E velika i kvalitetna Chieftec kucista sa kojima sigurno neces pogresiti :: :: :: :: Odlucio sam da idem sa Cooler Master 690 II Basic posto cujem samo lose komentare o Thermaltake-u V3 :: :: Ali neznam sa kojim modelom HD 6950 1 GB da idem posto svi govorite 2 GB a istina je da jedino uzmem 2 GB ako cu igrati sa 3 monitora a i ne otkljucava mi se nesto, zato preporucite neki dobar model od 1 GB :: :: I da li mozete da mi kazete dali da idem sa Cooler Master 690 II Basic ili ipak sa Thermaltake V3 :: :: Posto jedino lose sto sam cuo je da ima previse tanak lim, i nema puno ventilatora, pa onda s kojim da idem :: :: edit: odlucio sam da idem sa konfiguratorom i iso sam u DuoCom-u ali nemaju Cooler Master 430 Elit :: :: Hvala
a kućište koje je predložio Mishkonius izgleda ekstra, samo bi mu ja počupao SVE led diode i lampice koje mi idu na ...jetru.Al` to je samo moje mišljenje. :)
:: a kućište koje je predložio Mishkonius izgleda ekstra, samo bi mu ja počupao SVE led diode i lampice koje mi idu na ...jetru.Al` to je samo moje mišljenje. : ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.