Da li iko zna kako je najbolje meni da kupim kompjuter ? Pomocu konfiguratora sa web stranice sa koje hocu da kupim svoj kompjuter ili deo po deo po najjeftinijim cenama. Hvala
Odes u radnju, ti njima vrecu novaca, oni tebi komp :)
26.07.2011. 01:21
status: user broj poruka: 3008
Ali ako umes da sve sam sklopis ili imas prijatelja koji ce ti to uraditi za dz vise ti se isplati deo po deo naravno ako te ne mrzi da uporedjujes cene iz vise prodavnica i da juris delove.
Ako hoces gotovu konfiguraciju, a pritom nisi siguran da mozes da sam sve sklopis, ne igras se sa delovima nego odes u jednu radnju, kazes im sta ti treba a oni ti sklope konfu.
Re: Odes u radnju, ti njima vrecu novaca, oni tebi komp :)
26.07.2011. 01:25
status: user broj poruka: 35
:: Ali ako umes da sve sam sklopis ili imas prijatelja koji ce ti to uraditi za dz vise ti se isplati deo po deo naravno ako te ne mrzi da uporedjujes cene iz vise prodavnica i da juris delove :: :: Ako hoces gotovu konfiguraciju, a pritom nisi siguran da mozes da sam sve sklopis, ne igras se sa delovima nego odes u jednu radnju, kazes im sta ti treba a oni ti sklope konfu
ne treba da otvarash tri teme,ali dobro nisi znao nema veze,ali za dalje sve sto te zanima gurash u jednu i tu lepo pitash.
Kompjuter:Reci za sta ti treba i koliki ti je budzet pa cemo sastavimo? Monitor:Meni za oko zapao ovaj i korisnici koje sam pitao zadovoljni,pre svega kvalitetom slike: http://www.etron.rs/proizvodi/monitori/philips-241e1sb00-72610 Zvucnici:Cekaj neke druge kolege da se jave,ja licno nisam nikad dao vishe od 1.500 za zvucnike,pa nisam za to kvalifikovan.
edit:Sto se tice racunara,bolje mi ovde neshto da ti sastavimo,kod prodavaca ne idi sa tim pitanjem nikako.
:: ne treba da otvarash tri teme,ali dobro nisi znao nema veze,ali za dalje sve sto te zanima gurash u jednu i tu lepo pitash :: :: Kompjuter:Reci za sta ti treba i koliki ti je budzet pa cemo sastavimo :: Monitor:Meni za oko zapao ovaj i korisnici koje sam pitao zadovoljni,pre svega kvalitetom slike :: http://www.etron.rs/proizvodi/monitori/philips-241e1sb00-7261 :: Zvucnici:Cekaj neke druge kolege da se jave,ja licno nisam nikad dao vishe od 1.500 za zvucnike,pa nisam za to kvalifikovan
Za kompjuter sam ja slozio konfiguraciju i uglavnom je za gaming, evo je
CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition Maticna: GigaByte GA 870A-UD3 Graficka: Sapphire Radeon HD 6870 Memorija: 4 GB Kingston PC 1333 Mhz Kuciste: Cooler Master 690 II Basic Hard Disk: 1 TB Samsung 7200 RPM, F3 Napajanje: Chieftec (jos nesto, ali zaboravio sta) 600W Kuler: Cooler Master Hyper 212+
I da li da kupujem sve ovo po delovima ili da idem uz konfigurator da mi oni sloze ? Inace sta mislite o toj konfiguraciji ? Da li treba nesto da se izmeni ? Hvala
Ako ti se svidja i ako ti je bitno toliko to kuciste,onda ok. Ja licno bih uzeo neko od 35 e(posto sam vec vlasnik i uverio sam se u kvalitet)tipa thermaltake v3 i xigmatek asgard a ostalo bih gurnuo u grafu.
Sto se tice kupovine:Ako si iz bg-a ili imash nekog u bg-u koji bi ti sastavio onda idi po delovima od radnje do radnje gde je jeftinije lagano cesh ustedeti bar 30-40e
Ako si sa strna(provincije :) ) i nemash nikoga u bg-u koji bi ti sastavio onda uzmi iz jedne radnje(gledaj emmi.rs,atom.rs,duocom.rs)oni su generalno najjeftiniji,jer ne isplatiti se da placash postarinu za svaku stvar pojedinacno,a i prodavci nece da sklope besplatno komponente ako nisi sve uzeo kod njih. Na kraju mozda bi mogao da uzmesh drugu plocu(am3+,ta ti je am3)radice taj procesor super na obe ,ali am3+radi upgrade-a,isto kosta 75e: Asus M5A87
edit:i da sto se tice memare vidi bar 1600mhz,nije neka razlika u ceni.
Stavi na papir i jednu i drugu opciju, pa ako napravis neku vecu razliku u ceni, i ako umes da sklopis sam i imas iskustva sa tim, ili ustedi pare ili casti sebe nekom malo jacom komponentom, mada vec sklopljena konfiguracija ce ti biti mnogo manje petljancije. A i ako nesto krene naopako, sansa je da ce ti praviti manje problema za servis.
Edit: `bem mi zivot kada tri reda kucam deset minuta. :)
I ako odlučiš da sam sklapaš konfiguraciju, opet kupi sve bitne komponente (ploču, CPU, memoriju i grafičku) u istoj firmi koja ti garantuje njihovu kompatibilnost. Smešna ušteda nije vredna nerviranja, ako krene po zlu pa ne radi. Kome ćeš onda i šta da reklamiraš?
Uzmi sve iz iste radnje , neke od gore navedenih koje vaze za najjeftinije.
Memoriju zanemari to na 1800 ili 1333 neces primetiti nikakvu razliku. Jedino da uzmes neku sa hladnjacima moze i kingston hyperX genesis ili blue a mozes i neku drugi brend.
I jako bitno , bolje uzmi am3+ plocu , sad nisu toliko skupe a za godinu dve ili kad vec mozes da stavis i jaci procesor novije generacije i da si opet miran neko vreme.
to je taj rad. Apsolutno se slazem za AM3+ plocu. Jeste da ce buldozer da bude isto sto i taj fenom ali ce bar moci da se kurci da ima buldozer u masini.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: Ako ti se svidja i ako ti je bitno toliko to kuciste,onda ok :: Ja licno bih uzeo neko od 35 e(posto sam vec vlasnik i uverio sam se u kvalitet)tipa thermaltake v3 i xigmatek asgard a ostalo bih gurnuo u grafu :: :: Sto se tice kupovine:Ako si iz bg-a ili imash nekog u bg-u koji bi ti sastavio onda idi po delovima od radnje do radnje gde je jeftinije lagano cesh ustedeti bar 30-40 :: :: Ako si sa strna(provincije :) ) i nemash nikoga u bg-u koji bi ti sastavio onda uzmi iz jedne radnje(gledaj emmi.rs,atom.rs,duocom.rs)oni su generalno najjeftiniji,jer ne isplatiti se da placash postarinu za svaku stvar pojedinacno,a i prodavci nece da sklope besplatno komponente ako nisi sve uzeo kod njih :: Na kraju mozda bi mogao da uzmesh drugu plocu(am3+,ta ti je am3)radice taj procesor super na obe ,ali am3+radi upgrade-a,isto kosta 75e :: Asus M5A8 :: :: edit:i da sto se tice memare vidi bar 1600mhz,nije neka razlika u ceni :: ::
Nemogu da verujem :D Poslusao tvoj savet i od drugih i sad mi konfiguracija jaca i sa Asus HD 6950 1GB grafickom mi je isto jeftinija konfiguracija, e hvala vam mnogo :D Hvala vam puno i jos jedna stvar. Da ja uzmem Asus HD 6950 ili da ostanem na Sapphire HD 6870 posto ja cu igrati samo na 1920x1080 sve maxovano i maksimalno 4x Anti Aliasing (AA) ? Sa HD 6870 konfiguracija ce mi biti jeftinija 7 hiljada a sa HD 6950 ce mi biti za 2 hiljade jeftinija od moje obicne gore. Mislio sam da uzmem HD 6950 za buduce da nemoram da menjam graficku jedno dosta godina i ako neko moze da mi kaze dobar model za HD 6950 1GB.Ja sam mislio Asus tu, jel iko zna neku jeftiniju i bolju ? Hvala svima opet :D
EDIT: Kakav je Thermaltake V3 ili Xigmatek Utgard ?
:: a i jedini razlog sto Misa vec nije stisnuo shift+delete je to sto si nov, ali nemoj vise leba ti :: :: :: E sad konfa nije losa,ali po stoti put ako zelis(te) nasu pomoc navedite CIFRU sa kojom raspolazete :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.