Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pitanja..
STRANA 1 OD 5  
annat Pitanja.. 19.07.2011. 21:09 T37357

status: user
broj poruka: 228
Pošto mi komp ovog decembra puni 9 godina, rešila sam da se častim novim.

Laptopove organski ne podnosim, te sam sastavila neku konfiguraciju koja mi deluje zadovoljavajuće (barem za narednih 9 godina :) ). Dakle..

AMD Athlon II X3 455, Triple-Core (3,30GHz), 3x512KB L2 cache, BOX (Socket AM3)
Asus M4A88T-V EVO/USB3, AMD 880G, VGA with 128MB, 2xPCI-Ex16, 4xDDR3, SATA2/RAID, eSATA/FireWire/VGA/DVI/HDMI/USB3.0 (Socket AM3)
Kingston DDR3 4GB (2x2GB), PC1333, CL9
SATA3 WD Caviar Blue 750GB WD7500AALX, 7200rpm, 32MB
DVD-rezac LG GH22LS, 22x, Double Layer, SATA, Lightscribe, Black, Bulk

Pojašnjenja...
Procesor OBAVEZNO AMD (sa intelom sam imala iskustvo požara, jes da je bilo pre 100 godina, ali jbg..).
Matična OBAVEZNO Asus (uvek asus, samo asus, živeo asus), sa usb3 (trenutno imam usb1 i bukvalno umirem dok prebacujem ne-daj-bože film na usb flash pošto to traje i traje i traje, te bih sad budućnost, tj usb3).
Memorija, htela sam geil, ali je trenutno firma kod koje inače uzimam, nema u ponudi, te ajde kingston. 2x2gb.
HDD želim wd, veličina mi je u suštini nebitna, ne treba mi više od 500gb, no cena im je slična, te stavih ovaj od 750.
dvd rezač... rado bih pioneer, ali ni njega nema više u ponudi te jbg.

Par pitanja..

Mogu li iskoristiti blueberry napajanje od 500w kupljeno pre godinu dana, za ovu konf? Ili moram uzeti novo? Ako moram, koje preporučujete? Samo razumno sa cenom, jer bih sve da zguram tu negde oko 35k.

I da li grafika integrisana na ovoj ploči može da tera simse 3? Igrice igram... Ali to su više menadžeri, simsi, heroes of m&m, aoe i naravno nezaobilazne fejs igrice :D. Hoće li to moći neko vreme da tera na ovoj grafici?

I znate li neku prodavnicu gde mogu kupiti SIVO kućište????? Luuuuuudim od ovih crnih.

Hvala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Hmmmmm 19.07.2011. 21:22 #346360

broj poruka: 4537

Intel ti izgoreo pa bi sad da kupis AMD ?????
Da ti nisi neki MenaDJer AMD-a,pa nas lozis ovde???

Pisko Da 19.07.2011. 21:24 #346363

broj poruka: 6645
Mrzi me da gledam da slucajno ploca nije ddr2, ali je ploca nesrazmerno nabudjena procesoru... firewire, usb3, 2*pcie16, a hoces samo integrusu...
Dakle, moci ce blueberry, ali savetujem lc power od 30Ë!, moci ce ladno i navedene igre... a obzirom na namenu pc-a, radice apsolutno isto na 2Gb rama, na 32 bitnom os-u
Sivo nema. Farbaj sprejom ili kod autolakirera, ili original crno ili belo, tretiraj nekom kiselinom ili drugim agresivnim sredstvom, dok ne posivi ili posizi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Dragg re 19.07.2011. 21:25 #346364

broj poruka: 2270
Sve si dobro sastavila, nemam primedbi. Konfa teško da će trošiti više od 120w, pa iskoristi tog blueberry-ja. Ako bi dodavala jaču diskretnu grafiku, ne bih imao poverenje u njega. Sivo kućište? Ne znam, sigurno ima negde, proveri sajtove radnji. Ali obavezno ugradi jednu uduvnu i jednu izduvnu dvanesticu i stavi filter za prašinu na uduvni.

Ishmerish Here comes the rain again 19.07.2011. 21:28 #346365

broj poruka: 7285
Pozdrav ( ali samo u slucaju da nije qadri nalog u pitanju).

Dakle lepo je to sto se trudis i ne ide ti toliko lose, ali ako hoces bang for buck masinu a i ujedno savet od nas okorelih HW Geek-ova prvo moras ispostovati dva osnovna koraka:

1. Za sta ce ti sluziti komp?
2. Koliko novaca mozes da pustis iz budjelara a da se pritom ne tuces po rukama.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Ishmerish Re: re 19.07.2011. 21:32 #346366

Sta je bre sastavila molim te???

Htela Geil na tripu od pre 5 godina da je vrh pa se odlucila za jos gore usled nedostatka prvog- o ceni Geila necu ni da krecem.

HDD WD treba li jos nesto ili ostatak mozes bez pomocnih tockova?

Rezac jos mogu da svarim ali opet jedan od najvecih krseva u ponudi,kao i sve od LG-a.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Sve si dobro sastavila, nemam primedbi. Konfa teško da će trošiti više od 120w, pa iskoristi tog blueberry-ja. Ako bi dodavala jaču diskretnu grafiku, ne bih imao poverenje u njega. Sivo kućište? Ne znam, sigurno ima negde, proveri sajtove radnji. Ali obavezno ugradi jednu uduvnu i jednu izduvnu dvanesticu i stavi filter za prašinu na uduvni
::
saxija npr 19.07.2011. 21:39 #346370

broj poruka: 4016
http://i52.tinypic.com/2m81vf4.png

34.612 din emmi

PS ovo je crno kuciste ali mozda imaju sivu boju :)

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

Dragg re 19.07.2011. 21:41 #346372

broj poruka: 2270
Kingston je sasvim korektna i svuda dostupna memorija. Ne razumem ono za WD, šta ti smeta? MB nema 2x16 slota jer ako se ubaci grafika drugi slot radi kao 4x. Lg rezači - od serije do serije, kao i svi drugi.

Ishmerish Re: npr 19.07.2011. 21:41 #346373

Nice

Mada jos uvek ne raspolazemo sas cifrom.

Lala 4ever!

:: http://i52.tinypic.com/2m81vf4.pn
:: 34.612 din emm
:: PS ovo je crno kuciste ali mozda imaju sivu boju :
:: nVidia je debela a AMD ima kriv nos
saxija @ Ish 19.07.2011. 21:44 #346375

broj poruka: 4016
ne rece li anNa do 35k ili sam ja propostio nesto
O.o

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

Ishmerish Re: @ Ish 19.07.2011. 21:55 #346377

A nisam ne nisam pijan kunem se, samo blesav od sebe i STOP.

Lala 4ever!

:: ne rece li anNa do 35k ili sam ja propostio nesto
:: O.
:: nVidia je debela a AMD ima kriv nos
annat ne podnosim subjecte 19.07.2011. 22:29 #346384

Dakle...

Cifru sam napisala, oko 35k, s tim što ako bih odmah uzimala i napajanje jače onda je max 40k.

Namenu sam tkđ napisala, tj navela igrice koje igram. Naravno da se podrazumeva da ću gledati koji film ili seriju. Naravno da idem na net. Naravno da ponekad obradim koju fotku u fotošopu. Ili koji dvd pretvorim u divx (što više i nema poentu jer svega ima na netu). Znači, sve. Ali i ništa posebno.

Što se komentara za moj izbor memorije tiče... U suštini. Imala sam kingmaxa i kingstona koji su geknuli. Ali je neka NCP i dalje živa. Toliko o `brandovima`. Geil, zato što je kjut na izgled (barem onaj plavi modul koji sam čačkala rukama).

A čitavog života sam imala Intel i hvalila se njime na sva zvona. I onda jednog dana otišla do wc i vratila se zatekavši komp kako pišti kućište. Ugasih ga. I taj procesor nikad više ne upalih. Onda sam uzela (ovaj što ga i sad koristim) AMD Athlon XP2000+ koji je sahranio po brzini grebovanja istog raw audio fajla u mp3 nego ćaletov laptop koji je imao i više memorije i jači intelov procesor. No stvarno ne bih da ulazim u intel/amd raspravu bez prestanka.

Zatim... 2 GB rama bi mi bilo malo jer će grafika da sharuje 1, a da mi onda preostane samo 1... Malo.

Ploča.. Zaboravih da kažem da namerno fixiram ovu sa 2 pcie slota jer ću jednog dana (možda već za godinu dana) sigurno uzeti grafičku i tv karticu.

Još nešto?

:)
Neba Predlog 19.07.2011. 22:29 #346385

broj poruka: 1197
AMD Phenom II X2 565, 3.4GHz BOX Black Edition 7500
MB AM3+ 870 Asus M5A87, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/RAID/7.1/USB3 7500
DVD-RW Samsung SH-S223C, 22x, SATA 1600
HDD SATA2 7200 1TB Samsung SpinPoint F3 4600
Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Exceleram Black Sark CL9 3700
VGA AMD Radeon 6570 Sapphire 1GB/DDR3,/DVI/HDMI/VGA/bulk/128bit 5900
Napajanje 450W Chieftec CTG-450-80P 4100

Ukupno: 34.900

+ prodaj kućište i staro napajanje (jer nema šanse da izdrži još duže od godinu dana, a postoji opasnost i da ti spži nešto pošto je Blueberry) i kupi neko sivo kućište, recimo:

http://bit.ly/qBA9yD

Ovo je dosta bolje rešenje za tebe, na duže staze, a mislim da će se većina kolega složiti sa mnom.
Bush re 19.07.2011. 22:30 #346386

broj poruka: 268

potrazi malo, naci ces vec negde sivo kuciste: http://goo.gl/R0az2

intelov procesor se zapalio ?

annat zaboravih 19.07.2011. 22:32 #346387

LG rezač je totalno nebitna stavka. Samo mi je prvi zapao za oko kao interni, među hiljadama externih.

HDD... opet, svejedno. Prosto sam nekada bila fan wd-a, pa kao, da nastavim to. :)
Neba Re: ne podnosim subjecte 19.07.2011. 22:33 #346388

Pošto je takva situacija, možeš uzeti odmah i jaču grafičku i malo jače napajanje (mada nije realno potrebno) od ovih što sam predložio. Znači do 40k.

:: Dakle..
:: Cifru sam napisala, oko 35k, s tim što ako bih odmah uzimala i napajanje jače onda je max 40k
:: Namenu sam tkđ napisala, tj navela igrice koje igram. Naravno da se podrazumeva da ću gledati koji film ili seriju. Naravno da idem na net. Naravno da ponekad obradim koju fotku u fotošopu. Ili koji dvd pretvorim u divx (što više i nema poentu jer svega ima na netu). Znači, sve. Ali i ništa posebno
:: Što se komentara za moj izbor memorije tiče... U suštini. Imala sam kingmaxa i kingstona koji su geknuli. Ali je neka NCP i dalje živa. Toliko o `brandovima`. Geil, zato što je kjut na izgled (barem onaj plavi modul koji sam čačkala rukama)
:: A čitavog života sam imala Intel i hvalila se njime na sva zvona. I onda jednog dana otišla do wc i vratila se zatekavši komp kako pišti kućište. Ugasih ga. I taj procesor nikad više ne upalih. Onda sam uzela (ovaj što ga i sad koristim) AMD Athlon XP2000+ koji je sahranio po brzini grebovanja istog raw audio fajla u mp3 nego ćaletov laptop koji je imao i više memorije i jači intelov procesor. No stvarno ne bih da ulazim u intel/amd raspravu bez prestanka
:: Zatim... 2 GB rama bi mi bilo malo jer će grafika da sharuje 1, a da mi onda preostane samo 1... Malo
:: Ploča.. Zaboravih da kažem da namerno fixiram ovu sa 2 pcie slota jer ću jednog dana (možda već za godinu dana) sigurno uzeti grafičku i tv karticu
:: Još nešto
:: :)
Neba Re: zaboravih 19.07.2011. 22:37 #346390

Probaj da se uklopiš da uzmeš Radeon 6790, stvarno se isplati jer ima 256bit magistralu. Što se HDD tiče, WD sam i ja voleo, ali sada za iste pare ne može prići Samsungu.

:: LG rezač je totalno nebitna stavka. Samo mi je prvi zapao za oko kao interni, među hiljadama externih
:: HDD... opet, svejedno. Prosto sam nekada bila fan wd-a, pa kao, da nastavim to. :)
toothless Re: ne podnosim subjecte 19.07.2011. 23:05 #346401

broj poruka: 3241
1. Seko, TV kartica ide u običan PCI, a ne PCI/e slot, tako da možeš slobodno da uzmeš neku sa 1xPCI express slotom, i ostalim običnim PCI slotovima.
2. Uzmi lepo ovako nešto :
Ploča: MSI 870-C45 4900 din
CPU: AMD Athlon II X3 455 6335 din
HDD: Hitachi deskstar 500gb 3300 din
RAM: 2GB DDR3 1333mhz Patriot 1629 din
Grafička: GT210 1gb DDR3 3167 din
Optika: Samsung 222AB 1813 din
Kućište i napajanje: Cooler master Elite 332 420W 5375 din
UKUPNO: 26519.

Objašnjenje: Ploča sa integrisanom grafikom ima malo PCI slotova, i kada budeš uzela grafičku, ostaje ti jedan(koji obično guši ventilator od grafičke).Uzmeš ovu najjeftiniju grafičku jer je bolj od integruše, a uvek možeš da je zameniš, igraćeš svoje igre bez problema.Memorija 2GB jer nema šerovanja grafičke, ne mora Patriot, sad su sve iste koju god izabereš.Optike su sve iste takođe, hardovi slični.Pusti fanovanje brendova, nije to zdravo.Ovako uštediš dosta para koje možeš da potrošiš u šopingu, ne treba ti jače od ovoga ni u ludilu. .)

http://www.youtube.com/watch?v=RGz5lLot4Q0
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL

:: Dakle..
:: Cifru sam napisala, oko 35k, s tim što ako bih odmah uzimala i napajanje jače onda je max 40k
:: Namenu sam tkđ napisala, tj navela igrice koje igram. Naravno da se podrazumeva da ću gledati koji film ili seriju. Naravno da idem na net. Naravno da ponekad obradim koju fotku u fotošopu. Ili koji dvd pretvorim u divx (što više i nema poentu jer svega ima na netu). Znači, sve. Ali i ništa posebno
:: Što se komentara za moj izbor memorije tiče... U suštini. Imala sam kingmaxa i kingstona koji su geknuli. Ali je neka NCP i dalje živa. Toliko o `brandovima`. Geil, zato što je kjut na izgled (barem onaj plavi modul koji sam čačkala rukama)
:: A čitavog života sam imala Intel i hvalila se njime na sva zvona. I onda jednog dana otišla do wc i vratila se zatekavši komp kako pišti kućište. Ugasih ga. I taj procesor nikad više ne upalih. Onda sam uzela (ovaj što ga i sad koristim) AMD Athlon XP2000+ koji je sahranio po brzini grebovanja istog raw audio fajla u mp3 nego ćaletov laptop koji je imao i više memorije i jači intelov procesor. No stvarno ne bih da ulazim u intel/amd raspravu bez prestanka
:: Zatim... 2 GB rama bi mi bilo malo jer će grafika da sharuje 1, a da mi onda preostane samo 1... Malo
:: Ploča.. Zaboravih da kažem da namerno fixiram ovu sa 2 pcie slota jer ću jednog dana (možda već za godinu dana) sigurno uzeti grafičku i tv karticu
:: Još nešto
:: :)
annat Jos jedna napomena.. 19.07.2011. 23:08 #346402

Komp uzimam na kredit raiffeisen banke te je potrebno da su mi sve komponente na jednom racunu tj kod jedne firme. Ja sam gledala ponudu microsystemsa jer kod njih uzimam stvari vec 6 godina sigurno i nikad mi nisu uvalili krdze, niti meni niti prijateljima koje sam odvodila kod njih. I kod njih, moja konf od gore sa chieftec nap od 600w (active pfc, 80+) iznosi 37 i nesto hiljada.

Ako znate nekog boljeg i jeftinijeg, otvorena sam za sugestije.
ICEsd re: 19.07.2011. 23:08 #346403

broj poruka: 2157

Sve si super napisala samo sto bih ja uzeo Phenom II x2 procesor.Mislim da integrisana moze da tera simse 3 i slicne menadzerske simulacije imam na poslu slicno nesto i jos nigde nije zastucala doduse nisam probao nesto teze od igara ali lepo tera sve sa FB.
vladarko @toothless 19.07.2011. 23:11 #346404

broj poruka: 4228
Bato, može i ovako:
http://goo.gl/dw6xD

Pozdrav!

Vlada

toothless Re: re: 19.07.2011. 23:12 #346405

Šta će joj phenom brate?Neće sigurno da kupuje kulere i da ga klokuje, a greota je za njega da sedi na stock frekvenciji.Uzeo bih i ja phenom, ali mi ne treba, i sa ovim pržim 10x jače igrice od ovih koje je ona navela.Bacanje para u njenom slučaju, stvarno.

@annat - Pusti brendove koje ti voliš ili si čula za njih pre 5 godina, svi su tu negde po pitanju tvojih potreba, ne bacaj pare za džabe, kupi neku lepu garderobu za te parice viška.Eventualno nađeš kućište koje ti je najlepše, i teraš ...

AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL

:: Sve si super napisala samo sto bih ja uzeo Phenom II x2 procesor.Mislim da integrisana moze da tera simse 3 i slicne menadzerske simulacije imam na poslu slicno nesto i jos nigde nije zastucala doduse nisam probao nesto teze od igara ali lepo tera sve sa FB.
toothless Re: @toothless 19.07.2011. 23:13 #346406

@Vladarko - Nemo` me `ebeš brate, koji će njoj to?Ja imam PCI tv 2000Xp expert pa eno je sedi u kućištu i jede paukove i prašinu. .)

:: Bato, može i ovako
:: http://goo.gl/dw6x
:: Pozdrav
:: Vlad
toothless Re:Nisi rekla odakle si... 19.07.2011. 23:15 #346407

Ako si iz Bg-a imaš tonu firmi koje rade kredite, al` ako nisi iz BG-a navedi da se jave ljudi iz komšiluka pa da ti kažu.

:: Komp uzimam na kredit raiffeisen banke te je potrebno da su mi sve komponente na jednom racunu tj kod jedne firme. Ja sam gledala ponudu microsystemsa jer kod njih uzimam stvari vec 6 godina sigurno i nikad mi nisu uvalili krdze, niti meni niti prijateljima koje sam odvodila kod njih. I kod njih, moja konf od gore sa chieftec nap od 600w (active pfc, 80+) iznosi 37 i nesto hiljada
:: Ako znate nekog boljeg i jeftinijeg, otvorena sam za sugestije.
vladarko @toothless 19.07.2011. 23:19 #346410

broj poruka: 4228
Neću, bre, samo pišem da ima i PCIe TV kartica, nisu sve PCI. Uopšte nisam predlagao ikakav model.

Pozdrav!

Vlada

uroshnet A da... 19.07.2011. 23:21 #346411

broj poruka: 1033
ti malo ne lozis nas sa tim svim radnjama i dogadjaima iz tvog zivota? Ili nas posmatras iz zasede pa cekas pravu priliku za polemiku...
Ne mislim stvarno? Sivo kuciste, zapaljeni intel, preziveli NPC...
STRANA 1 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs