Imam sledecu konfuguraciju:AMD Sempron 2800+ 64 box,MSI S754 K8N Neo FSR V2.0,1.50 GB Memoije Rama 400 MHz (NCP 1 GB i Kingmax 512 MB upareni),Maxtor 80 Gb SATA2 i slave WD 120 GB,Asus 9600 XT/TD AGP 8X,Nec DVD RW ND4550 i LG DVD ROM,450 wati napajanje...Zanima me vase misljenje?Sta bi preporucili da menjam?Star godinu dana.Jedino to sto ploca ne podrzava PCI Express slot pa nemam puno izbora,a grafoza radi eto trenutno picim gotiku 3....
konfiguracija u sustini je ok,samo bih ti preporucio da menjas maticnu(jer iz iskustva znam da su MSI losi,ali ok mozda neko misli drugacije),i da uzmes neku sa PCI-E,i tek onda ide neka PCI-e GPU,i komp radi kao lud.....:)
Ako promenis plocu moraces da promenis i procesor,graficku,pa i ram ako predjes na AM2 soket(sto je i logicno)...ili sve najskuplje komponente... Ako ti masina radi OK kao sto kazes mislim da nema razloga da menjas bilo sta sad...nego tamo nekad...lepo kupis sve novo i kraj price. Jedino sto mi se nesvidja je to sto imas dve razlicite memorije,ali ako ti nepravi problem onda je OK.
Sa tom konfiguracijom moci ces jos neko vreme da igras prakticno sve igre na nizim ili srednjim podesavanjima. Za 6-12 meseci zameni sve za potpuno novu konfiguraciju, a u medjuvremenu ce pasti cene onoga sto ces uzimati vise nego sto tvoj komp izgubi na vrednosti.
Vec godinama pratim cene svih komponenti na trzistu i veruj mi na rec. Na primer: Asus 9600XT je pre godinu i po kostala 140-150 evra, a sada polovna (ispravna) moze da se nadje za 40 evra. Sada 140-150 evra kosta 7600GT, a jacim modelima stalno padaju cene i guraju sve nanize ispod njih.
I najbitnije: Igrice vec godinu dana skoro da ne traze upgrade kompa!!! Pogledaj po casopisima hardversku zahtevnost pojedinih igara - mesecima isto. Moj drugar sa Sempron-om 2800+, 1GB DDR RAM-a i 9800Pro tera sve na srednjim i visokim podesavanjima. Zasto bi bacao pare? Jedva sam ga ubedio da nista ne ulaze pre skoro godinu dana i danas mi je zahvalan.
Jedino ako bi nesto menjao zbog `pundravaca` u dzepu, uzmi 6800GS ili x850XT ili x1650Pro AGP (ako nadjes) graficku umesto tvoje. Druga mogucnost je da nadjes negde pristupacno neki AMD FX procesor umesto tvoga. Licno to ne bih uradio.
Procesor, memoriju i plocu (pa i graficku) menjaj u kompletu jer neces primetiti nikakvu razliku u radu sa nesto jacim Athlon-om ili drugom plocom ili vise RAM-a.
Pa lepo uzmes tada AM2 socket plocu sa AMD 3800+ ili jace, 2GB DDR2 RAM 800MHz, x1950Pro PCI-ex i mirujes duugo.
Ne pravi mi problem memorija bez obzira sto imam dve razlicite,stvarno sam prezadovoljan performansama,trenutno mi procesor radi na 1900 MHz fabricki je 1600.Zanima me kako i da li bih mogao da to dignem na jos vise.Secam se da mi je zakucavao PC na 2 GHz dok sam imao 1 GB memorije,ne znam koliko mu znaci i ovih dodatnih 512...u sustini me zanima kako se overklokuje???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.