ortak upisao fax sa max poena pa sad moze da bira sta hoce za novi komp. nema neki konkretni limit sto se para tice ali gledamo da bude best buy i sa sto vise mogucnosti za kasniji upgrade. Overclock se nece koristiti, ali ako je razlika mala sto se tice kombinacije izmedju matcine + proca koji se klokuju i ne klokuju moze i to da dodje u obzir.
proc bi bio i5 2500 ili mozda i 2600. dal se isplati dodati za 2600? jel ima kod nas maticna na koju ide 2500/2600 a da ce ici i ivy bridge? (ASUS po mogucnosti) I preporuka za doticnu... Sad sto se DDR3 rama tice vidim razne brzine gde cesto je brzi ram jeftiniji... u cemu je caka? na koji da se fokusira? grafa ce najverovatnije GTX 560TI. jel se isplati uzeti nesto od seasonica ili silverstone oko 650w ili da uzme LC (vidim da ga ljudi ovde dosta hvale)
To za Ivy ne znam, ali ako mu samo za igre i net treba, i za naredni period sasvim mu je dosta jak mid-segment procesor, za to mu se ne isplati ni i7 da uzima, 2500k je odličan izbor.
Što se tiče memorije ne mora da joj robuje, nema velike razlike pa dosta da bude i na 1600.
S tom grafičkom bilo bi mu dosta neko firmirano 550W, recimo čiftek APS550 za oko 6000. Ako bi kasnije uzimao jaču grafiku može i neki jači seasonic.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Samo shto bih ja ushtedeo na memoriji i uzeo ovo: http://goo.gl/y0wZp ili dva puta ovo http://goo.gl/Okixm. A napajanje bih uzeo CM Silent pro (ne gold, zbog cene) odgovarajuce snage.
U stvari sam uvazhio samo pola konfiguracije. :)
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
1.Tu maticnu sam gledao ali bez PRO. Nije velika razlika u ceni pa moze i PRO onda. 2. Preporucicu mu onda taj 2500K, pa nek sam odluci dal hoce jace. 3. Ram neka bude taj posto smo vec gledali Mushkin (samo onaj zuti radioactiv model) 4. Taj asus imam i odlican je. Bas taj je u planu. 5. E sad... Ne znam da li ce biti spreman na 140 eura za napajanje. Taj Strider Plus sam gledao bio i za sebe ali i cena je fina. Ima SS Strider Essential ST70F-ES 700W za 85 eura. Jel ima to neke mane? Razlika izmedju tog i Plus verzije su samo modularni kablovi zar ne?
Vidim da je bstaletic preporucio CM. Jel ok taj Silent Pro serija? Cuo sam da im je neka gamer serija katastrofa
U vezi ploce bolje ici na PRO zbog mogucnosti boljeg upgrade-a poput SLI-a! To je takodje i Z68 chip,nadam se da si se informisao da on donosi odredjena poboljsanja.
Mushkin je provereno dobra memorija i ovo sto sam ti predlozio je odlicno,licno probao pogotovu sto je na 2000 Mhz.
Napajanje sam ti samo nabacio,moze i taj od 700w.CM Silent Pro nije los ali je i on oko 100 eur a ja bih dao jos 25 eur za Gold sertifikat. E sad imas taj Strider + za 140 eur i Cooler Master 850w Silent Pro. Koji je budzet za napajanje?
1000+ eura, neka doda jos 80-tak i kupi neku GTX 570. Isplati se veruj mi.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Nema neki konkretan budzet, nego nije toliko upoznat koliko je vazno napajanje. Strah me da kad vidi 140 eura ne bude u fazonu `uzecu LC power za 30`. A posto ce on dati spisak caletu da ode u shopping, moze da se desi situacija da mu prodavac kaze da ne trosi pare na to nego da lepo uzme isti taj LC, pa opet isti rezultat. Cale koji se jos manje razume ce imati na klackalici 140 eura i 30 eura. Neizvestan je ishod. Zato mozda bolje nesto do 100 eura max. idealno oko 70-80. Nista reci cu mu ja za taj Plus i za CM, i da ima i SS 700w za 85 pa nek bira. Moje misljenje je isto da se isplati dodati ali na kraju ne odlucujem ja.
noted. dacu mu i to kao opciju ako ce zeleti da trosi vise para .)
ATARI 1040ST
:: 1000+ eura, neka doda jos 80-tak i kupi neku GTX 570. Isplati se veruj mi :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Napajanje je nesto na cemu se NIKAD ne sme stedeti niti dovoditi sumnju u kvalitet zarad cene!Jednom se kupuje da sluzi na duze staze.I to treba pojasniti i isterati na cistinu. Nek nadje onda neku zlatnu sredinu.
@miskonius: znam da nisam rekao budzet, ali ni ja ga ne znam. koliko sam skontao ne zna ni on, nego je u fazonu da mu preporucim best buy, ali da ipak bude ozbiljna konfa.
@raic: ispod ovog sto si ti predlozio cu mu reci da nikako ne ide. u sv slucaju 600W minimum i brendirano da bude. mislim da cu toliko uspeti da ga ubedim
+1 za ovo, jedino možda SS napajanje http://www.itsvet.com/proizvod/seasonic-650w-ss-650km/comp_comp_powersupply/725/615 nekako mi uliva više poverenja. Daleko od toga da je Silverston loš. Memorija bilo koja, nijanse su to... vidim da se ne priča o hdd-u....Ako ide, ja bi stavio neki WD Black ili Samsung F3...terabajtaža po potrebi.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: LGA 1155 nece biti sa`ranjen.Korisnici sadasnjih Sandy Bridge procesora moci ce na svojoj ploci da upgrade-uju Ivy Bridge :: :: @stale :: :: Za tebe predlog sledeci :: 1.ASUS P8Z68-V PRO - - - - - - - - - - - -160 eu :: 2.Intel 2500K - - - - - - - - - - - - - - - - -160 eu :: 3.Mushkin 4GB (2x2GB) 2000MHz DDR3 Blackline Stileto - - - 80 eu :: 4.Asus GTX 560 Ti CU II - - - - - - - - - - 200-210 Eu :: :: Imas Silverstone Strider + 850w za 140 eur :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.