Sta je problem? Kad se slika u igriama npr. Colin McRae 2 rasiri na jednom monitoru, sve ok, na 2 sve ok, na 3 sve ok. Ali kada pokusam u Crysis 2 da rasirim na 3 dobijam 2 bele linije koje se ne mogu ukloniti i pucaju teksture. Sve bi to nekako podneo, ali pod XP om sve radi da mu jebem mater,a pod win7 64-bit me jebe do bola. kontaktiran Sapphire, odgovorili da nije do njih, Asrock da nije do njih vec do Win7. Iz microsofta javili da ce srediti problem tek za par mjeseci,posto trenutno nisu u mogucnosti da rese problem. Nasao sam da sa 17 igara imam slicnih problema, od pucanja tekstura do drugih debilnosti. Ok. Progutam tako nesto i stavim Gainward gtx 590. Tek tu pucaju teksture na 2560x1600 kad se rasire na 2560x4800 ! Raspadaju se na 3 monitora. sa 2 je ok, ali sa 3 ubije se grafika,pa u 12 igara izbaci na desktop ili se resetuje komp. Ok. Mozda je do napajanja, pa smo stavili Corsair 1250w, ali sa MSI GTX 590. Isto sranje. ne moze se igrati. Probali i sa drugim kompletom memorije. Sa ATI jem se bar mozes igrati, ali NVidia samo izbacuje ili se pogubi. Koja je onda poenta rez 2560x1600 pa na 2560x4800, ako ne moze da prikaze rezoluciju? I koja je poenta dati 5000 funti za max uzivanje? A lik kupio 2 komada sa razlicitim napajanjem, memorijom i grafikom. I sta sad da coveku kazem? Da se igra na Xp-u,a Win7 zaboravi i skoro 5 GB memorije? E do k..ca sa AMD om i NVidiom. Kad ce da prestanu da izdaju poludovrsene proizvode i da placas za to?
P.S Ako neko zna kako bar pod AMD om da podesim da se izgube linije bio bih mu materijalno zahvalan sa 300 e ! operator
Prvi put cujem da neko ima problem sa 2560x1600 pa i sa vecom rezolucijom.. Kod tebe zaista unikatni i specificni problemi.Iskreno voleo bih to da dozivim. Apropo nedovrsenosti u sklopu toga radi savrsenog rada pogledati ove snimke :
Menjaj drivere,ceprkaj,menjaj rezolucije..Probaj da forsiras VSync i ukljuci AA! 2560X1600 MORA DA RADI.Triple 1080p MORA DA RADI.Za ostale kombinacije izgooglaj jer postoji verovatnoca da nisu kompatibilne sa odredjenim kombinacijama rezolucija!
bas mi je uzeo iz usta :D u vezi linusa... Covek je imao problema i to ne samo sa 6990 u crysisu. Isto je dobijao neke linije... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Prvo ide visina, a onda sirina. Dakle, 2560x4800, nikako 4800x2560. Jedini da stavim monitor na monitor, ali sobzirom koliko su debeli, malo verovatno. Apropo problema, koji sam imao, resio sam ga. Potrebno je namestiti da kad koristis ultra high rezoluciju, da ne postavljas na 16x i 4x, nego na 8x i 4x u Crisys 2. Sa GTX 590 x2 nece da odrzi teksture. Probao i nesluzbene Nvidia drivere. Cijelu noc nisam spavao i zajebavao se sa masinama i napravio. Sta je problem? Kada Win7 pokusa da prebaci na 2560x4800, dobije preklapanje tekstura zbog greske u NVidia drajverima. Debili nisu ispravili gresku jos od GTX 480, a lepo sam im napisao kako ce da izbegnu doticni problem. Nisam se odmah setio. Sa jednom nije problem GTX da se igra na 2560x4800, ali na 2 monitora. Na tri se ubije i sa jednom i sa dve grafike. Naime, pxtim samo promeniti u PXtptim i prebaciti paletu na trilinearno post procesing obradu slike i voila. Radi, ali koci. Nije bas igrivo. FPS mi je od 16-106, ali uglavnom ispod 30, tako da poprilicno je neinteresantno. Sa ATI jem nemam problem, osim te dvije linije. Neka se neko malo drugi .ebava sa ovim. Meni je dosta. Odoh da igram sa drustvom PES na PS3. Smorio sam se.
Za sve one koji nemaju konstruktivno misljenje, neka odmore mozak. Bice im lakse, da se ne smaraju. 3D mod je neigriv i na NVidia i na AMD grafikama u 2560x4800. Nadam se da je nekome pomoglo.
@markoptivc Odmori. I nemoras vise da dajes linkove sa trojancima, kada nesto postujes. Backdoor, Xestdoor, open port i sl. Nemam toliko vremena da sve prekontrolisem sto postujes. Obrati paznju na to. Ako ne znas, javi se, pa cu izdvojiti 2 - 3sata u sedmici da ti pokazem kako da prekontrolises arhive, ako si neupucen. operator
:: Prvo ide visina, a onda sirina. Dakle, 2560x4800, nikako 4800x2560. Jedini da stavim monitor na monitor, ali sobzirom koliko su debeli, malo verovatno :: Apropo problema, koji sam imao, resio sam ga :: Potrebno je namestiti da kad koristis ultra high rezoluciju, da ne postavljas na 16x i 4x, nego na 8x i 4x u Crisys 2 :: Sa GTX 590 x2 nece da odrzi teksture. Probao i nesluzbene Nvidia drivere. Cijelu noc nisam spavao i zajebavao se sa masinama i napravio. Sta je problem? Kada Win7 pokusa da prebaci na 2560x4800, dobije preklapanje tekstura zbog greske u NVidia drajverima. Debili nisu ispravili gresku jos od GTX 480, a lepo sam im napisao kako ce da izbegnu doticni problem. Nisam se odmah setio. Sa jednom nije problem GTX da se igra na 2560x4800, ali na 2 monitora. Na tri se ubije i sa jednom i sa dve grafike. Naime, pxtim samo promeniti u PXtptim i prebaciti paletu na trilinearno post procesing obradu slike i voila. Radi, ali koci. Nije bas igrivo. FPS mi je od 16-106, ali uglavnom ispod 30, tako da poprilicno je neinteresantno :: Sa ATI jem nemam problem, osim te dvije linije. Neka se neko malo drugi .ebava sa ovim. Meni je dosta. Odoh da igram sa drustvom PES na PS3. Smorio sam se :: :: Za sve one koji nemaju konstruktivno misljenje, neka odmore mozak. Bice im lakse, da se ne smaraju :: 3D mod je neigriv i na NVidia i na AMD grafikama u 2560x4800 :: Nadam se da je nekome pomoglo :: :: @markoptiv :: Odmori. I nemoras vise da dajes linkove sa trojancima, kada nesto postujes. Backdoor, Xestdoor, open port i sl. Nemam toliko vremena da sve prekontrolisem sto postujes. Obrati paznju na to. Ako ne znas, javi se, pa cu izdvojiti 2 - 3sata u sedmici da ti pokazem kako da prekontrolises arhive, ako si neupucen :: operator :: ::
@vladats Dovoljna je jedna gtx 590 ali ne na ultra podesavanjima. @imarkovic da SP 2500. U pravu si kucao sam malo brze pa pogresio. Otkud znam, Sve zajedno je oko 5000 funti. Nisam video racun. Placeno je online sa isporukom na odredjenu ambasadu u BG. Ovo je extra 3D monitor. Bolji mi je nego 27 ` Dell, koji sam stavio jedan do drugog. Jbg sve je naruceno iz Londona i doslo avionom za jedan dan. To je poslovnost. Cak i ako treba na reklamaciju, sve se resava za 2 dana. Bukvalno.
::Prvo ide visina, a onda sirina. Dakle, 2560x4800, nikako 4800x2560. Jedini da stavim monitor na monitor, ali sobzirom koliko su debeli, malo verovatno
Izvini, gde to prvo ide visina ? Ko to tako računa ? Imaš po širini 2560, 5120 ili 7680 tačaka, a po visini 1600. To tvoje se uklapa jedino ako su ekrani u ``portrait`` mode-u, a ne ``landscape``, mada se i tada uvek prvo označava duža strana pravougaonika. Dakle, u navedenom slučaju bi bilo tačno ono što si napisao da nikako nije, tj. 4800 x 2560.
Proporcija strana pojedinačnih monitora se obeležava sa 16:10, a ne sa 10:16 :)
Svaka cast, nema sta... Ali, da li bi nas forumase mogao da poducis kako si aman ustedeo tricavih 5000 funti (i to jos da ti stigne iz Londona, znaci troskove transporta da ne spominjemo) kad si u ovoj temi
nadugacko i nasiroko objasnjavao kako zivis kao PAS (XD) , jedva zaradjujuci po bivsoj Yugi 1000 evra mesecno. Naravno kupovina ovakve ALE podrazumeva da si resio vecinu finansijskih zivotnih problema. XD
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.