Shvatio sam da je u principu sastavljanje najjeftinije konfiguracije koja može da se upotrebi veoma težak posao
Budžet je dosta skroman, do 25.000 ali da dodamo još 2.000 koje se uvek na kraju pojave
Računar, hm, pa za rad, gledanje, igru, itd... sve po malo. U svakom slučaju, ako može da se igra na njemu onda može i ostalo tako da idemo na tu varijantu.
do skoro sam imao slicnu, pa i slabiju konfiguraciju i veruj mi na rec da to moze da pokrene sve danasnje igre (doduse na skromnijim rezolucijama i detaljima) Za te pare, to ti je odlicno. Mislim da ce se i ostali sloziti sa mnom da ti fali jos 1 modul od 2 Gb RAM. Mozes negde da zakines tipa na napajanju jer ti je 600W i previse za to,a te pare da ulozis u RAM. Ostalo je , po meni, odlicno za te pare :) **************************************************************** Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje - samo sto nije crklo.
Mogao bi da recimo uzmes Atlon x2 a da kes dodas na graficku, imas za nekih 8500 Radeon 5770 U A MAZE-u. Mada bi idealno bilo da iskopas odnekud jos 2k pa sve to bude sa Atlonom x3. Ili se strpi jos malo, na jesen padaju cene sigurno...
Nista polovno, samo novo i najverovatnije od jedne firme da se mnogo ne komplikuje
:: Može, sasvim je ok, možda bi ja pre uzeo phenom x2 pa otključavao, teško da bar jedno jezgro neće hteti :: :: A za grafičku šefe, pre bi išao na nešto iz oglasa s tvog sopstvenog sajta, ima lepih stvari ovih dana za te pare. :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Može da dođe u obzir iako imaju isti čipset ako se ne varam. To se malo MSI poigrava kao prva sa RTS-om i koncertom Čole
p.s. Kada igramo fudbal?
:: Tesko da ce ti neko dati bolji predlog, to sto si sklopio je MAX za 25000 din :: :: Te komponente koje si naveo mogu da se nadju za jos koji dinar jeftinije, tako da recimo da je to to za budzet od 25000 dinara :: :: Edit :: Uzeo bih ovu plocu. Skuplja je svega par evra, a ima noviji chipset :: :: http://bit.ly/miZZ1 :: :: ::
Ok, uzmi onda 5670, i nema bolje za te pare. Nemoj samo DDR3 verziju da ti uvale, raspad. E, da, uštedi 5€ tako što ćeš da uzmeš s 512mb, nema razlike.
Napisao je da je u pitanju LC 648B, dakle, kućište sa napajanjem od 600 W. Po iznosu bih rekao da je to Office 600 W sa 12 cm ventilatorom.
Pozdrav!
Vlada
:: do skoro sam imao slicnu, pa i slabiju konfiguraciju i veruj mi na rec da to moze da pokrene sve danasnje igre (doduse na skromnijim rezolucijama i detaljima :: Za te pare, to ti je odlicno. :: Mislim da ce se i ostali sloziti sa mnom da ti fali jos 1 modul od 2 Gb RAM :: Mozes negde da zakines tipa na napajanju jer ti je 600W i previse za to,a te pare da ulozis u RAM :: Ostalo je , po meni, odlicno za te pare : :: *************************************************************** :: Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje - samo sto nije crklo :: :: ::
Gde si to iskopao covece ! Pa za koliko ce sad da ide polovna 4850? Za 20 evra? XD
:: Ok, uzmi onda 5670, i nema bolje za te pare. Nemoj samo DDR3 verziju da ti uvale, raspad :: E, da, uštedi 5€ tako što ćeš da uzmeš s 512mb, nema razlike :: :: Stop! Evo nešto zaniljivo za male par :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts250-leadtek-1gb-ddr3.11.html?productId=1703 :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Nista polovno, samo novo i najverovatnije od jedne firme da se mnogo ne komplikuje :: :: ::
Sto se mene tice, ja sam raspolozen sada da opletemo.
Inace, predlozena grafika od strane @raica je TOP kupovina. Za te pare NEMA jace.
:: p.s :: Kada igramo fudbal? :: :: :: Tesko da ce ti neko dati bolji predlog, to sto si sklopio je MAX za 25000 din :: :: :: :: Te komponente koje si naveo mogu da se nadju za jos koji dinar jeftinije, tako da recimo da je to to za budzet od 25000 dinara :: :: :: :: Edit :: :: Uzeo bih ovu plocu. Skuplja je svega par evra, a ima noviji chipset :: :: :: :: http://bit.ly/miZZ1 :: :: :: :: :: ::
AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL9 ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pro PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID 1
Jaca je GTS 250 od 9800 GT, samim tim je i bolja kupovina.
Nova GTX 260 za 80e je trenutno best buy, ali LC Power se ne bi radovao tome
:: grafika moze pored predlozene GTS250 i ov :: :: http://is.gd/zB2uRj 9800G :: :: a sto se tice GTX260 malo je vise para al za te pare se polovna prodaje a ovo je NOV :: :: http://is.gd/ZFSPzB GTX26 :: :: :: AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balde :: Asus M4A785TD-M EV :: 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL :: ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pr :: PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basi :: WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID :: ::
:: Ok, uzmi onda 5670, i nema bolje za te pare. Nemoj samo DDR3 verziju da ti uvale, raspad :: E, da, uštedi 5€ tako što ćeš da uzmeš s 512mb, nema razlike :: :: Stop! Evo nešto zaniljivo za male par :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gts250-leadtek-1gb-ddr3.11.html?productId=1703 :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Nista polovno, samo novo i najverovatnije od jedne firme da se mnogo ne komplikuje :: :: ::
:: Sto se mene tice, ja sam raspolozen sada da opletemo :: :: Inace, predlozena grafika od strane @raica je TOP kupovina. Za te pare NEMA jace :: :: :: :: p.s :: :: Kada igramo fudbal? :: :: :: :: :: Tesko da ce ti neko dati bolji predlog, to sto si sklopio je MAX za 25000 din :: :: :: :: :: :: Te komponente koje si naveo mogu da se nadju za jos koji dinar jeftinije, tako da recimo da je to to za budzet od 25000 dinara :: :: :: :: :: :: Edit :: :: :: Uzeo bih ovu plocu. Skuplja je svega par evra, a ima noviji chipset :: :: :: :: :: :: http://bit.ly/miZZ1 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mixer je valjda pre neki dan prodao 4850 za 40 evra... Jbt... Kako se sve menja...
:: Joj što volim kad godina izd :: sve poskupi, pojeftini.. :: :: Mslim, volim te zajebancije oko ratosiljavanja starih zaliha čipova, ko što smo imali one safirove 5850 extreme za siću :: :: Hehe, ići će 4850 za 40e, i to s garancijom. :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: Gde si to iskopao covece :: :: Pa za koliko ce sad da ide polovna 4850 :: :: Za 20 evra? X :: :: ::
Posto prodao sam onaj komp sto ste mi vi sklopili za 400 a dao malo vise od 250 sad mi treba novi i naso sam neko kuciste od ortaka pa me sad zanima dali mogu da odem u Emmi i da im kazem imam kuciste i da mi oni u to kuciste ubacuju komponente
Mislim da može, zovni i pitaj, ako ništa poubacuj ih sam, zanimljivije je.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Posto prodao sam onaj komp sto ste mi vi sklopili za 400 a dao malo vise od 250 sad mi treba novi i naso sam neko kuciste od ortaka pa me sad zanima dali mogu da odem u Emmi i da im kazem imam kuciste i da mi oni u to kuciste ubacuju komponente
@misa Za te pare boljeg kompa nema. To je maksimum i to pristojan.
@m1k111 Ako nece stranica da se zatvori, ti slobodno malo djonom odradi da sabijes to dobro.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Leadtek GTS 250 1Gb, nova, 2 god. garancije, za 5.499din???
26.06.2011. 15:59
status: user broj poruka: 1541
Mislim u cemu je fora??? Garant ima neka caka za ovako malu cenu :) _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
obavezno HDD gde ce biti sistem u sata 1 port (ostali portovi su na posebnom kontroleru za koji treba drajver da se instalira) i disable active phase, led... u biosu.
Re: Leadtek GTS 250 1Gb, nova, 2 god. garancije, za 5.499din???
26.06.2011. 16:07
status: user broj poruka: 9006
Verovatno je caka u tome što to nisu stare zalihe naših dobavljača koje oni još prodaju po nekim nebuloznim cenama već stare zalihe čipova kod proizvođača koje je je leadtek zbućkao i sad prodaje budzašto umesto da se bace.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Mislim u cemu je fora??? Garant ima neka caka za ovako malu cenu : ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.