1.Da li se isplati da kupim uskoro grafu, monitor ili samo da dodam 2gb rama i kuler? 2.jel pametnije da sacekam popuste na jesen i do tada odigram batman,just cause 2 i assassin`s creed 2 koje sam propustio jer sam imao slab komp kada su izasle? 3.Hoce li te igre izgledati fino ako ih budem igrao na integrusi?
Pitanje koliko cu biti uz komp tokom leta a i zbog posla necu imati puno vremena za igranje. Planirao sam da kupim Dell U2311H, 5770 ili da kupim jos 2gb rama ali ne sve odjednom. jedino sam siguran da cu kupiti Xigmatek Loki.
Cene grafičkih kartica su trenutno dosta povoljne, ako misliš da ćeš imati vremena za igranje kupi, ako ne čekaj jesen, mogu samo da budu još jeftinije.
Te igre na ontegruši neće izgledati bog zna kako... ako budu izgledale ikako.
još 2gb memorije ti nije od vitalnog značaja za igre al s druge strane nije ni skup a u svakom slučaju ne može da škodi.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
hvala na odgovoru. upravo listam stare brojeve svet kompjutera dok cekam vase odgovore i vidim da je za igranje batmana potrebno imati pentium 4 3ghz ili athlon 64 3500+,1gb rama,geforce 6600 a pozeljno imati core2duo e6600 2,4 ili athlon 64 x2 4600+,2gb rama,geforce 9800gtx ili radeon 3870. da li je grafa na mojoj ploci mnogo losija od dve navedene u pozelljnoj konfi? da li se isplati sada kupiti neku 5770 ili da uzmeme nesto jace? Kada se moze ocekivati neko pojeftinjenje monitora? znam da nisi vidovit Raicu ali mozda znas kada ce izaci neki novi monitori i tako uticati na pojeftinjenje.
Paz ta što imaš na ploči uopšte nije u kategoriji s tim što su naveli jerbo su to sve posebne grafike, za to vreme čak i solidno jake a tvoja je integruša i nema ozbiljnijeg igranja na tome, zuma, pilići i regularne igre od pre 5+ godina.
Ako ti se ne žuri možda bolje da ne uzimaš odmah, ko što reče nisam vidovit al kontam da će uskoro krenuti da rasprodaju stare zalihe 5750 i 5770 jer su izašle njihove zamene iz serije 6. Vrebaj akcije preko leta, tad im opadne promet pa će da bude rasprodaja.
Za monitore sumnjam, očekuje se valjda masovni silazak jeftinijih IPS panela u manjim veličinama ispod 200e, ne pratim nešto posebno. Svejedno, imaš 22 inča DVI monitore za 12-ak iljada a 24-orke za 15k, to je već solidno jeftino.
Aman, ljudi sto lepo ne stavite sa koliko para raspolazete da bi covek mogao konkretno da vam odgovori? Kad vas vec toliko mrzi da idete na pretrazivac i nalazite komponente... Ja se iskreno divim Raickovicu koji je voljan da ulazi u tu duboku psihoanalizu karaketra iz posta doticne osobe i da na osnovu velicine karaktera, duzine i rasporedu reci u recenici, u glavi stvori socijalno psiholoski profil usera da bi odatle krenuo da daje savete. `IMAM TOLIKO PARA, HOCU TO I TO!`- tako treba izgleda neki request a ne da se ljudi smaraju... Odlicne 22` monitore mozes da nadjes vec i za 10k Sto se tice komponenti (Raic neka me ispravi), koliko je aktivno pratim HW (4 godina) nikada cene nisu bile ovako povoljne, U poredjenju sa januarom ove godine pale su za 30 i vise posto. i mislim da nize od ovoga ne moze biti (osim ako dinar nastavi da jaca, ali to tesko). Dakle, ako imas pare kupuj,
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
Koliko su ti ips bolji od ostalih i da li se isplati uzeti Dell U2311H ili kupiti mnogo jeftiniji lg W2240S-PN? znam da je velika razlika u kvalitetu izmedju ova dva monitora ali mislim da bi i ovaj lg odradjivao posao jer komp najvise koristim za gledanje filmova i igranje fife?
na integrusi sam od decembra igrao fifa11, lost planet 1, Lara Croft and the Guardian of Light, assassin`s creed 1, deathspank oba dela i jos par avantura. Meni se integrusa isplatila jer sam novi komp kupio da bih mogao da igram fifu bez seckanja. pre nedelju dana sam prodao stari komp za oko 70 evra i sada razmisljam kako da ih potrosim na novu mashinu.
Uzmi taj LG, slican je kao i moj samo ima bar duplo veci (sertifikovani) din. kontras a ja sam ovim mojim prezadovljan...
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
:: Koliko su ti ips bolji od ostalih i da li se isplati uzeti Dell U2311H ili kupiti mnogo jeftiniji lg W2240S-PN? znam da je velika razlika u kvalitetu izmedju ova dva monitora ali mislim da bi i ovaj lg odradjivao posao jer komp najvise koristim za gledanje filmova i igranje fife :: :: na integrusi sam od decembra igrao fifa11, lost planet 1, Lara Croft and the Guardian of Light, assassin`s creed 1, deathspank oba dela i jos par avantura. Meni se integrusa isplatila jer sam novi komp kupio da bih mogao da igram fifu bez seckanja. pre nedelju dana sam prodao stari komp za oko 70 evra i sada razmisljam kako da ih potrosim na novu mashinu.
Bolje da sledeci put kada mi bude trebao savet postavim pitanje na nekom drugom forumu. ovde uvek neko mora da se naljuti zbog glupih pitanja. pozdrav Raicu i hvala jos jednom.
Ne znam šta da ti kažem, ips bi ti se nekako više isplatio ako radiš na njemu, ovako za neobaveznu zanimaciju ti ne treba bolje od tn, tako da je verovatno bolje da prištediš. Moždai da prošetaš do neke radnje gde ima izložen i baciš pogled, što kažu `teško je naći dva majmuna s dupetom potpuno iste boje` (stara vijetnamska poslovica).... tako da najbolje da vidiš sam, vlastitim očima.
:: Bolje da sledeci put kada mi bude trebao savet postavim pitanje na nekom drugom forumu. ovde uvek neko mora da se naljuti zbog glupih pitanja. pozdrav Raicu i hvala jos jednom ::
Vec sam video LG kod ortaka ali mislio sam da ima i nesto bolje do 150 evra. ima na ovom forumu 90% dobrih ljudi ali uvek mora da se pojavi neko ko ce da te uci kako da postavljas pitanja ili da te zajebava.
U principu se slazem sa Raicem. Kupi sad grafu i monitor i maksimalno iskoristi letnji raspst. Kad krene skola nema mnogo igranja.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.