Da podelim moja iskustva sa Vama, posle duzeg razmishljanja, raspitivanja, pracenja foruma i iskustva drugara, uzeo sam novu konfu, prvenstveno namenjenu za posao, neke proracunieda Vas ne zamaram, igrice, pa ponekad COD2. C2D E6300 P5w dh deluxe raptor 74gb 1000rpm 2*1gb kingston 800mhz 7600 gs chieftec lbx 02 b b b sata dvd lite on i sa starog kompa sam prebacio pioneer 109,ata maxtor 200 gb.
Najvise sam se lomio oko ploce, gigabyte ili asus, ne volim da cackam ili klokujem, prevagnuo je 975 cipset zbog ata uredjaja koje sam imao i daljinski za paljenje kompa i wi fi.Temperatura procesora je malo jaca, ali za ovu plocu u granicamna idle 45, max opterecenje 65.Ono sto mi je dosada bilo nezamislivo, neki slozen proracun, koji bi mi blokirao komp na 30min do 2h, sada traje max 10 min, opterecenje 50%, pored njega sam jos pustio super pi test, neki film i opusteno sam crtao u autocadu. Za mene neverovatno, znaci pun pogodak.
Sto se raptora tice, ne znam ni sam, sistem ne podize nesto brze, subjektivni utisak, u realnom radu gotovo da ne primecujem razliku u odnosu na 7200 rpm, ali kopiranje vecih fajlova je milina. Leti.Ocekivao sam da cu vise dobiti za 165 eur, sad ga verovatno ne bih uzeo. I dosta je bucniji od starog maxtora.
Sto se memorije tice, ja sam stara skola asus+intel+kingston=mene ne boli glava.A i nije bilo geila ili corsaire na 800mhz.Bio sam bezobrazan, pa sam postavio neka maksimalna podesavanja za neki proracun, ali mi je posle 5 minuta izbacio da nemam dovoljne memorije, sto je i bilo za ocekivati, ali komp ni jednog trenutka nije blokirao.
Sto se igrica tice i 7600gs, COD2 na 1280*1024, na jacim podesavanjima lepo, mada nisam neki ekspert. Znacajno bolje nego na staroj 9200.
Inace super pi 1m racuna za 28sec.
Sve u svemu ispunjena su mi ocekivanja, ali me novcanik debelo boli,nadam se da naredne 3 godine necu morati nista da menjam.
Vise bi dobio da si stavio dva obicna SATA diska u RAID nego sa jednim Raptorom, ali posto koristis komp prvenstveno za posao pored STRIPE-a bi ti trebao i MIRROR zbog sigurnosti podtaka ili eventualno 2 u stripe i 1 u mirror, a to su vec 3 hdd tako da...
The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor. It is measured at the geometric center on the topside of the processor integrated heat spreader.
Na to se odnosi 61,4
a 85 stepeni se odnosi na ovo
* For processors without integrated heat spreaders such as mobile processors, the thermal specification is referred to as the junction temperature (Tj). The maximum junction temperature is defined by an activation of the processor Intel® Thermal Monitor. The Intel Thermal Monitorâs automatic mode is used to indicate that the maximum TJ has been reached.
All Desktop C2D`s = 85c Ambient Temperature = 22c Idle to Load Delta Max = 25c Tcase + 15c = Tjunction Thermal Sensor Accuracy = +/-1c
Tako da je to u granicama normale. Da je gigabyteov ploca ti bi sigurno bilo jos manje. Vi9decemo na leto. Devize devize bonda elema
raptor 74gb 1000rpm - nisi se proslavio sa izborom HDD-a, dzhaba pare...mogo si kupiti 2x WD 250GB (KS serija) mesto toga za slichne pare. kucishte chieftec? Jebo chieftec (shta, neko je negde rekao da chieftecova kucishta liche na neshto???) - ja bi to bacio sa šar planine.... Chieftec se vodi kao memorija prilagodjena radu na veeelikom broju plocha... inache i nije neka OC memorija, ali radice posao... Ostalo je OK. Od nekoliko mogucih varijanti 965 i 975 plocha izabrao si P5w DH deluxe koja spada u sasvim dobre. Ja bih recimo uzeo i 7600GT, mesto GS, ali i ona je ok... Poz
:: kucishte chieftec? Jebo chieftec (shta, neko je negde rekao da chieftecova kucishta liche na neshto???) - ja bi to bacio sa šar planine...
Zasto,ja imam chieftec kuciste i dao sam 100 eura za njega,ali je vredelo,sasvim su ok u srednjem-visokom cenovnom rangu,ne znam kakva su ova jeftinija..
:: Chieftec se vodi kao memorija prilagodjena radu na veeelikom broju plocha... inache i nije neka OC memorija, ali radice posao..
Samo da te obavestim CHIEFTEC nije memorija,verovatno si mislio na corsair???
:: :: :: raptor 74gb 1000rpm - nisi se proslavio sa izborom HDD-a, dzhaba pare...mogo si kupiti 2x WD 250GB (KS serija) mesto toga za slichne pare :: kucishte chieftec? Jebo chieftec (shta, neko je negde rekao da chieftecova kucishta liche na neshto???) - ja bi to bacio sa šar planine... :: Chieftec se vodi kao memorija prilagodjena radu na veeelikom broju plocha... inache i nije neka OC memorija, ali radice posao.. :: Ostalo je OK. Od nekoliko mogucih varijanti 965 i 975 plocha izabrao si P5w DH deluxe koja spada u sasvim dobre :: Ja bih recimo uzeo i 7600GT, mesto GS, ali i ona je ok.. :: Po
Sta fali chieftec kucistu?? Ja imam Dragon Big Tower vec godinama i perfektno sam zadovoljan. Uzet je dok jos kod nas nije bilo da se nabavi coolermaster i thermaltake modela... Inace kad je thermaltake pocinjao da pravi kucista, uzimao je gotova kucista od chieftec-a i stavljao svoju prednu masku tako da... Chieftec ti je kao IBM, najbolje za kancelariju.
Ako si mislio na corsair memoriju posto je chieftec nikad nije pravio... The XMS2 DOMINATOR DDR2 TWIN2X2048-10000C5DF XMS2-10000 2048MB 5-5-5-18 2X240DIMM Yes EPP, SLI Certified
I`ve personally had the chance to use several of these TWIN2X2048-10000C5DF memory kits and every single one would do over 1310MHz with CAS 5 timings right out of the box.
Corsair Dominator PC2-10000 has the highest speed rating of any production DDR2 memory. Rated at a jaw dropping DDR2-1250 (PC2-10000) this Dominator meets and actually exceeds its rated specifications. Corsair specifies 5-5-5-18 at DDR2-1250 at 2.4V. Our benchmarking found the Dominator 10000 to be stable at 5-4-4-12 timings at 2.4V at DDR2-1250. There is even more good news in the fact that Corsair Dominator 10000 reaches speeds of DDR2-1315 at rated timings. This matches the highest speed ever achieved in benchmarking DDR2 memory. These facts alone definitely qualify Corsair Dominator XMS2-10000 as a very desirable memory.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.