Imam problem ili srecu da ne moram da promenim kompjuter kao intelashi i mislim da mi vi mozete pomoci.
Ploca: Am2 - Asus M3A Procesor: Athlon X2 4400+ Memorija: 2x2GB 800MHz Grafika: ATI 2600 pro i tako dalje
Rekoh sebi da ne menjam ceo komp kada vec imam mogucnost da ga unapredim. Zato bih voleo da mi kazete da li mogu da na ovoj ploci lepo uguram Athlon-a II X4 i Graficku ATI 5770 i da za malu cifru podmladim kompjuter za narednih godinu dve? Zasto da kupujem ceo
Napajanje je dobro, kupio sam na savet poznavalaca koji su mi rekli da je bitno i za sledeci upgrade. COOLER MASTER 620W. Jel na ovoj ploci ne mogu AM3 procesori? Cuo sam da mogu do 95W
Eno ti imas support listu, mogu oni stari phenomi x4 9950 itd. ali bolje prodaj to lepo ram, proc, maticnu i grafu, pa kupuj novo, nema trece, mozda jos malo da sacekas da izadjes buldozer i uzmes novu tehnologiju na kojoj ces imati super upgrade :),...
Pozdrav!
:: Napajanje je dobro, kupio sam na savet poznavalaca koji su mi rekli da je bitno i za sledeci upgrade. COOLER MASTER 620W. Jel na ovoj ploci ne mogu AM3 procesori? Cuo sam da mogu do 95 :: ::
prodaj tvoju plocu i doplati za neku jeftinu - AM3 soket ram ne gubis nista- sto kaze koleza Raic glava za glavu, Poklonis tu grafiku i kupis bolju Verovatno moras i napajanje novo
A za kasnije mozes i jaci phenom II x4 ili x6 + jacu grafiku , posto nisi zahtevan korisnik, ovo bi ti leglo ko Wladi Shamar!
Jbg, ne može od babe devojka da bidne, ali može baba-devojka :) Skoro se neko javio i rekao da je ubacio athlon II X4 na SB 600, ali ti ne bih preporučio da se kockaš, mada probaj sa 1105 biosom, vidi šta će ti reći Asus support.
Nemam pare za novo, racunao sam na upgrade kao i svi kada sam kupovao kompjuter. Jel mugu bar da promenim grafiku i ubacim 5770 i kao covek igram Crisys2? Onda mi ne treba nov procesor
zez je kod te ploce sto nema bios podrsku za nove am3 procesore, tamo na listi koje podrzava nadjoh Phenom IIX3 715 (HDZ715WCJ3DGI),2.8GHz,95W,rev.C2,SocketAM2+,Triple-Core a ako je on tamo sto se mene tice ja bi opusteno pazario PII X4 940 ili 945 ali onaj sa potrosnjom od 95w i bio miran 2 god minimum, jos bolje ako mozes da iscupas i probas negde doticni cpu pre kupovine ali siguran sam da ce raditi iz licnog iskustva, gomili grugara sam sa slicnim problemom nosio moj X4 925 i radio je bez problema i ako na suport listama taj cpu nije ni bio, najvaznija stavka ti je da ne sme da bude vece potrosnje od 95W
Uvek možeš da probaš, grafiku bi kupio i ovako i onako, neće da ti propadne. Eto recimo da ti kažem da između matorog athlona x2 i novih quad procesora za grafičke tipa 4850 ili 5750 nema neke dozlaboga krupne razlike.
Osim toga, već ti rekoh da bi ti promena i ploče i memorije izašla samo 25€ više, pozajmi od tašte... pa mož da se obesiš posle al otom-potom.
Možda bi mogao da ti iščeprkam solidnu ploču i phenom II x4 za 10500. To bi ti bilo previše?
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Nemam pare za novo, racunao sam na upgrade kao i svi kada sam kupovao kompjuter. Jel mugu bar da promenim grafiku i ubacim 5770 i kao covek igram Crisys2 :: Onda mi ne treba nov proceso ::
Tako su i meni rekli, ovde svi predlazu da prodam za 50 evra ceo kompjuter? Bilo bi lepo, kupim taj procesor PII X4 940 za 80 evra i graficku 5770 za 80 evra, ukupno 160 evra mogu da priustim, i produzio sam zivot kompjuteru. :):):) Mozda cemo i da napravimo devojku od bakice!
:: :: :: Tako su i meni rekli, ovde svi predlazu da prodam za 50 evra ceo kompjuter? Bilo bi lepo, kupim taj procesor PII X4 940 za 80 evra i graficku 5770 za 80 evra, ukupno 160 evra mogu da priustim, i produzio sam zivot kompjuteru. :):): :: Mozda cemo i da napravimo devojku od bakice!
@Raic: sim toga, već ti rekoh da bi ti promena i ploče i memorije izašla samo 25€ više, Možda bi mogao da ti iščeprkam solidnu ploču i phenom II x4 za 10500. To bi ti bilo previše? ............................................... Da prodam samo ploču i memoriju za 8000 dinara? Kome? Dao bi ja više 25 evra za DDR3 plocu i memoriju, ali ko bi meni dao 8000 za moju plocu i memoriju ako je razlika 25 evra
Za to ti služe oglasi fala bogu, možeš da utopiš ploču za 20, memoriju za 40, procesor za 25-30, grafičku za 20, ili u kompletu za koji evro manje.
Tako dobiješ 110e od starog, dodaš tih 150e što si mislio i možeš stvarno da se podmladiš a ne da izvodiš besne gliste i okušavaš sreću s nezvanično podržanim procesorima, znam i ja da to oće da radi ponekad al nikom ne bi preporučio da se tim zajebava bez preke potrebe... a ti imaš para za čestit upgrade.
:: :: @Raic: sim toga, već ti rekoh da bi ti promena i ploče i memorije izašla samo 25€ više, :: Možda bi mogao da ti iščeprkam solidnu ploču i phenom II x4 za 10500. To bi ti bilo previše :: .............................................. :: Da prodam samo ploču i memoriju za 8000 dinara? Kome? Dao bi ja više 25 evra za DDR3 plocu i memoriju, ali ko bi meni dao 8000 za moju plocu i memoriju ako je razlika 25 evr ::
Raic: Cek, ako ja prodam plocu i memoriju za 60 evra a ti meni ddr3 plocu i memoriju za 105 evra, razlika nije 25 evra nego 45 evra jos treba da izbacim iz dzepova? Ajd ovako, a da dobijem 110 evra za sve sto si napisao, sta mogu da kupim za 110 + 160 evra koje sam ostavio za upgrade? koju novu plocu, procesor, memoriju, grafiku
Nema frke, ajd recimo da bi mogao da ti nabavim to što rekoh ako lik nije već prodao, ako jeste uzmeš ovako, ako baš mora i novo
MSI 770-C45 za 4800 Athlon x4 za 7800 2x2gb DDR3 za 3200 Eto čak možeš da uguraš novu 6790 ili neku još bolju polovnu i ispadne đuture 26000
Ako bi moglo to što ti rekoh još više ti ostane za grafiku, možeš da uzmeš nešto stvarno dobro.
Uradi kako god oćeš, imaš dobrih predloga u temi pa vidi šta ti najviše odgovara.
:: Raic :: Cek, ako ja prodam plocu i memoriju za 60 evra a ti meni ddr3 plocu i memoriju za 105 evra, razlika nije 25 evra nego 45 evra jos treba da izbacim iz dzepova :: Ajd ovako, a da dobijem 110 evra za sve sto si napisao, sta mogu da kupim za 110 + 160 evra koje sam ostavio za upgrade? koju novu plocu, procesor, memoriju, grafik :: :: Ja dosadan, hval :: :: ::
Nisi si baš usrećio s tim napajanjem, pozdravi `poznavaoce`. Ne može da isporuči više od 520-550w bez da naponi izađu iz ATX propisa, a i za manju snagu varijacije su poveće. Ne kažem da neće poterati skoro sve što zamisliš, ali po kvalitetu i snazi ne može ni da se poredi sa 20% jeftinijim Chieftecom Nitro BPS 650 a kamoli isto jeftinijim seasonicom 620GB. Realno, ne bi trebalo da košte više od 65€, a košta 110.
:: Napajanje je dobro, kupio sam na savet poznavalaca koji su mi rekli da je bitno i za sledeci upgrade. COOLER MASTER 620W. Jel na ovoj ploci ne mogu AM3 procesori? Cuo sam da mogu do 95 :: ::
Evo možeš ovako, ako si raspoložem za tu čitavu akrobaciju i imaš već pare koje bi dodao kupiš sad ploču, procesor i memoriju pa onda natenane prodaješ matore delove a koristiš staru grafičku u međuvremenu. Kad sve prodaš utopiš i staru grafičku i kupiš novu.
Znam, najviše je cimanja al bar si na kraju uradio dobar posao.
:: :: Nisam dao 110 evra, 60 evra me je kostalo napajanje :: Ove komponente su super Raic-u, samo kada bih mogao da prodam svoje za tih 100 evra. : ::
NE ZELIM da prodam PC, hocu da ga malo podmladim. Celo vreme me ubedjujete da ga prodam. dukiduledu kaze da moze opusteno i na njemu sve da radi kao i na raicevoj ploci i memoriji.
Ja mislim da je najbolje da kupim tu grafiku i procesor pa ako bas ne radi onda da prodajem po redu, ako radi, onda moze i od babe devojka. :):):)
Nemam od koga da pozajmim Athlon II ili Phenom II procesor i da probam :(
NIje lose to sto je rekao Raic ali po meni je ovo bolje (za 260 evra, naravno) `CPU AM3 AMD Athlon™ II X3 1 6,335.00 `MB AM3 770 MSI 770-C45 1 4,799.00 DDR3 2x2GB 1333MHz Exceleram 3,120.00 (Emmi) GTX 460 Gainward 1GB 12290 (Etron) Ukupno 26544 Samo nadji kes...
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
Pa onda nije ono koje sam mislio. Jel znaš tačnu oznaku? :: :: :: Nisam dao 110 evra, 60 evra me je kostalo napajanje :: Ove komponente su super Raic-u, samo kada bih mogao da prodam svoje za tih 100 evra. : :: ::
Pa da si pročitao ono što sam napisao u prvom postu ove teme, možda i ne bi ubeđivao sam sebe. Proveri BIOS, koristi google, cimaj Asus support, ima ploča koje imaju SB 600 i na kojima rade AM3 procesori.
:: NE ZELIM da prodam PC, hocu da ga malo podmladim. Celo vreme me ubedjujete da ga prodam. dukiduledu kaze da moze opusteno i na njemu sve da radi kao i na raicevoj ploci i memoriji. :: :: Ja mislim da je najbolje da kupim tu grafiku i procesor pa ako bas ne radi onda da prodajem po redu, ako radi, onda moze i od babe devojka. :):): :: :: Nemam od koga da pozajmim Athlon II ili Phenom II procesor i da probam : :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.