da li da uzmem novu ili da budzim staru konfiguraciju
STRANA 1 OD 2
CuMsHoT
da li da uzmem novu ili da budzim staru konfiguraciju
01.06.2011. 11:39
T36301
status: user broj poruka: 259
trenutno imam: amd athlon II 240 2,8gh kloknut na 3,3ghz msi k9a2cf-f 8800gt nvidia
razmisljao sam o bulldozer i am3+ ploci,ali koliko cujem do septembra nece izaci,sad sta mi je bolje da cekam ili da menjam imam 65000-67000 dinara za konfiguraciju hard mi ne treba imam wd 640gb nov jos uvek nekoriscen,a kompjuter cu koristiti za:igrice (obavezno),word,film muziku...
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ako ti ovo radi bez problema, bolje stekaj pare do jeseni da vidimo sta ce AMD uraditi. Ako ubode procesor (mada se za sada prica da je omnuo) pasce cene, pa ce se za iste pare kupiti bolje nego u ovom trenutku. Ako te ipak zulja lova koju imas, predji na intela.
Možeš za te pare trenutno da uzmeš dobru sandy konfiguraciju, i ona zajebancija s čipsetom je sređena pa je sad sve pic-pic.
Načekaćeš se dok iskoči buldozer, a onda posle dok čučnu cene kod nas... pa još ako se ispostavi da ima nekih zajebancija s njim ko s onim prvim phenomima... možda na kraju s tom konfiguracijom dočekaš i buldozer II.
Druga opcija ti je da uzmeš phenom II, neku novu am3+ ploču i sve resto pa kad god izađe samo promeniš procesor.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Možeš za te pare trenutno da uzmeš dobru sandy konfiguraciju, i ona zajebancija s čipsetom je sređena pa je sad sve pic-pic :: :: Načekaćeš se dok iskoči buldozer, a onda posle dok čučnu cene kod nas... pa još ako se ispostavi da ima nekih zajebancija s njim ko s onim prvim phenomima... možda na kraju s tom konfiguracijom dočekaš i buldozer II :: :: Druga opcija ti je da uzmeš phenom II, neku novu am3+ ploču i sve resto pa kad god izađe samo promeniš procesor :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
tvoj komp i kupi Sony Playstation 3 i par igrica sa domaceg foruma(igrice od 500din da na dalje).Za ostatak para ces moci kupiti polovan laptop za internet i kutiju chipsa....
ma mrzi me da se cimam da posle vadim amd 955 iz socketa da jurim na limundu da ga uvalim pa da kupim novi,razmisljao sam o tome ali sam odustao nego isplati li se ici na intel i sandy,cujem da ce i on ujesen izbaciti ivy bridge a da ce i za njega trebati nove ploce.Ja bih uzeo sto jacu konfiguraciju da ne moram da se cimam za godinu,dve sa novom a monitor imam asus 18,5 incha bitno mi je da sto duze mogu normalno da igram igrice a da mi ne secka dok igram,sto jaca graficka i procesor koji ce na ovom monitoru moci sto duze da cepaju sve na high eto toliko nadam se da nisam smorio.
:: Možeš za te pare trenutno da uzmeš dobru sandy konfiguraciju, i ona zajebancija s čipsetom je sređena pa je sad sve pic-pic :: :: Načekaćeš se dok iskoči buldozer, a onda posle dok čučnu cene kod nas... pa još ako se ispostavi da ima nekih zajebancija s njim ko s onim prvim phenomima... možda na kraju s tom konfiguracijom dočekaš i buldozer II :: :: Druga opcija ti je da uzmeš neki phenom II, am3+ ploču i sve resto pa kad god izađe samo promeniš procesor :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
za rezoluciju 1280*1024 ti ne treba jace od p2 955 be i hd 5770 da cepas sve na maksimumu, a to ti je 30% manji trosak. Ako te bas svrbe parice uzmi sendi 2500k, hyper 212+, 4gb rama, neko solidno napajanje i gtx 560. Valjda se uklapa u tu cifru.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Prodaj tvoj komp i sobzirom da imas hard i monitor uzmi sandy bridge cpu, 4 gb rama(minimum) i neku grafiku tipa gtx 560 ili 6870, kuciste ploca napajanje i ostale zajebncije uklopi u preostale novce.
Bices miran par godina sigurno.Ne cekaj nista,uzivaj i vozi.
Ako cekas uvek ce nesto samo sto nije , i stojis u mestu...
sto bih uzeo x6 kad mi nicemu ne sluze 2 jezgra vise,a 955 je jeftiniji,pratio sam anandtech i video koliko je i5 2500 i 2500k jaci od x6,uzmem x6 koji je stara koncepcija i posle moram da ga menjam za 2,3 godine ko garantuje da ce i kasnije on biti dobar za igre?
uzmes novu konfiguraciju, i zamenis taj ebeni monitor od 18.5` :P :D Ionako u danasnje vreme duze od 2 eventualno 3 godine ne mozes da koristis komp, jer samo izbacuju novije savremenije komponente .)
Samo uzmi odmah i naocare sa velikom dioptrijom uz taj monitor jer ces vrlo brzo da ocoravis. Fullhd rezolucija na tu dijagonalu ne ide. I na 23 inca je sitno, a kamoli na 21.5
ok al moze neki predlog za i5 konfiguraciju sve sem hdd to imam :) do 65-67000dinara vise nemam da dam :(
:: :: Generalno se nikad ne isplati cekati :: :: Otprilike u odnosu na trenutno populane naslove, dobijas odredjenu snagu za odredjene pare :: :: I taj odnos je otprilike uvek tu negde. To ti je klackalica koja ponekad izadje iz balansa ali se vrlo brzo vrati u ravnotezu :: :: Ako staro vise nije dovoljno za rad/igranje sta kome treba a ima se para nema razloga da se ceka.
ok,al valja ovo napajanje za overclock ovog procesora da ne izdahne i povuce sa sobom jos nesto?a kuciste mi isto treba ovo moje raspalo se nacisto plastika polomljena kao da je sa otpada
:: http://www.dodaj.rs/f/1V/24/37hsMu3w/2.jp :: :: Izađe 66,200din ... pod pretpostavkom da ćeš sve da uvališ u postojeće kurčište. :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Nema frke, stavih 6850, biće lufta kolko voliš a i nije to napajanje loše uopšte + sandy ne srče preterano.
Za kućište najjeftinije koje ima bi bilo neko bljuberi za 15-ak evrića. Najjeftinije pristojno je TT V4 Black nešto ispod 3000.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ok,al valja ovo napajanje za overclock ovog procesora da ne izdahne i povuce sa sobom jos nesto?a kuciste mi isto treba ovo moje raspalo se nacisto plastika polomljena kao da je sa otpada ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.