uskoro bih trebao da kupim nov komp i hteo bih da vas zamolim za savet. dakle, da li biste mogli da mi date vaše predloge ya neku dobru konfiguraciju od oko 800-1000 evra. kompjuter uglavnom koristim za igrice, filmove, muziku i net. takodje bih hteo da vas pitam šta mislite koji je prodavac najpouzdaniji. prošli komp sam kupio kod mb softa i oni su bili ok, ali ništa posebno.
Ja vec godinama kupujem kod istog prodavca, nemam razloga da ga menjam jer sam zadovoljan. imtel je jako pouzdan i brzo reaguju u grantnom roku, ali imaju malo jace cene, amaze ima ok cene i velikiizbor ali ne znam kakvi su u garantnom roku, profi je ok. Ja sam bas ovih dana uzeo nofu konfu i moja preporuka je E6300 ~190eur p5w dh deluxe 210eur meni se jos svidela MSI 965 platinum za 150 eur 2gb kingston 800mhz ~230eur moze jos corsaire ili geil raptor 74 gb 1000 rpm 170 eur, tebi ce da zavrsi posao sata hdd za 100 eur chieftec dragon 450w 105 eur to je vec stvar ukusa ali dobro napajanje pod obavezno asus 7600gs 110eur naravno da je bolji 7900gt ili EN8800GTX ali ja se slabo igram pioneer 111 35eur znaci ostaje ti oko 300 eur za monitor, samsung 931 bf, 931bw i jos malkice kesha za altec lansing 3251za 80 eur.
imaju odlican izbor, dobre su im cene, zamenice ti sve u garantnom roku koji je 3 godine na sve komponente. Uzimali su kod njih ranije neki moji prijatelji, a i ja pre 15-ak dana. Cini se da su bas ok. Jedino se na konf ceka po 2-3 dana, ali boze moj...
Monitor bih pokusao da potrazim nezavisno, tu je situacija isuvise komplikovana sto se tice cena/kvaliteta/izbora.
To ti je oko 955 eura bez monitora,zvucnika,misa,tastatur i ostalih periferija.. Ako ti trbaju te stvari onda uzmi neku jeftiniju memoriju i uzmi 7900gs graficku koja kosta oko 170 eura,pa probaj da kupis ove ostale stvari za tu razliku para...
:: ASUS M2N-N - ploca 114 :: AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 - procesor 140 :: GeForce 7900GTX - graficka 380 :: Kingston 1GB ddr2 800 MHz - ram 120 :: Codegen Midi Tower 6099-Silver(Briza) 400W - kuciste 50 :: Pioneer DVD R/RW DVR-111D - dvd rezac 32 eur :: :: Extra varijanta bez monitora,snadji se za mis,tastaturu...ovo ti je preko-potrebno za igre po meni :) PO :: :: Nije sramota ne znati,sramota je ne znati a ne pitat :: ::
Mnogo je tu para utroseno na grafiku(igre mu nece seckati ni sa 7900gs,tako da je 380 eura za graf. mnogo),120 eura za kingston memoriju-zasto?? kada moze da doda jos koj euro i kupi corsair ili gail(koja je mnogo bolja varijanta nego kingston),i na kraju zasto bi neko uzimao AMD sada kada Intel vlada trzistom procesora,bolje mu je da uzme i onaj Intel e4300 nego AMD Athlon 64x2 3800+ ...Mada opet,njegova je odluka.
Ove konfiguracije su ti priblizno iste jacine,ako ne overklokujes mozda ti je AMD cak i bolji izbor.Monitor ces morati sam da odlucis koji ces,moraces da se zadovoljis 17icom iz nize klase...
:: :: covek pita za komp od 800-1000 eura... :: i kakva je top lista ponudjeno :: :: Shkomi ... 980 bez monitora tastature misha modem :: Dyca ... 955 bez monitora tastature misha :: Prsic .... 836 bez monitora tastature misha modema (sa plocom m2n-n nepoznatom :: Gandy .... 875 bez monitora tastature misha modema kutjist :: :: :: :: :: Pa lepo je rekao da uzima novu masinu sto znaci da vec ima mis, tastaturu i monitor! I svi su dali konfe koje su sad TOP za duzi period, i mogu da se overclocuju do j... Toliko zna i sam da ako oce nov monitor odma, skine 1gb rama i 1 HDD i eto samsung 940N od 200eur, i kuciste od 100eur
Mrljo care!Dopadaju mi se tvoji komentari.LJUDI!!! Lako je da se gadjate predlozima kad lova nije vasa.Tako je mogao da sklopi i sam.Uzme sve najskuplje-uslovno najbolje i ENDE......ja necu da se pravim pametan, ali nema kompa za duze vreme.SAVET je kupuj relativno skromnije i menjaj cesce,jer i kad kupis nesto tako za velike pare ne mogu bas svi kasnije da kupe kad odlucis da prodas.....a tek ako ti se nesto ne dopadne?? POZDRAV SVIMA Beograd,
Da je covek trazio neku srednju konfiguraciju mi bismo je sklopili,ali posto je trazio za 800 do 1000 eura mi smo sklopili najbolje.Njegova je greska sto nije dao malo vise informacija(tipa treba monitor ili ne,zeli intel ili ne i sl. stvari).Bez obzira na sve ovo i ja se slazem da je bolje kupovati kompove koji su u srednjem-visem rangu koji mogu sve da guraju,ali ne na ulta,giga mega podesavanjima,ako se njemu daju te pare dobio je nase predloge...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.