gledao sam uporedni test 5850cf dere i 6970 i ista je kao gtx 580 a jeftinija za 26k dinara za koliko mogu da uzmem dve 5850 mislim da je vrh kupovina tako cu ga obezbediti makar na 3 godine da ne prilazi mom kompu :D jesam li u pravu za konfu valja li ili biste nesto menjali :)
sve skupa ce mi izaci 80000 dinara imam neki veci popust jer uzimam preko ortaka koji radi kod uvoznika a razmisljao sam i ja 6950 ili 6970 ali sam se presabrao i video da 5850cf daleko jaca od 6970 i jeftinije izadje
svaka ti cast ako ces da das za to 80.000din(sa popustom).
:: :: :: sve skupa ce mi izaci 80000 dinara imam neki veci popust jer uzimam preko ortaka koji radi kod uvoznik :: a razmisljao sam i ja 6950 ili 6970 ali sam se presabrao i video da 5850cf daleko jaca od 6970 i jeftinije izadje
Ma jok, pričinilo ti se. Imarkovic je purista, fanatično veruje u ideal `dovoljno jake mašine da obavi posao`, dobra je sve dok ima hitachi hard i logitech periferalije.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: :: :: svaka ti cast ako ces da das za to 80.000din(sa popustom) :: cek sto al nesto ne valja odgovor ti deluje malo sarkasticno
Aha oces obezbedices se na 3 godine sa 2x5850 ni sa 2x5870 ne mozes toliko da gledas unapred. Pre toliko vremena je izasao Assassins Creed (2007) skoro a pogledaj sada igrice. Kada DirectX bude trazio jace nece ti pomoci ni 10x5850. 2x6950 ako si majstor je najbolje i najmanje za duzi poeriod i za sada bez otkljucavanja i klokovanja. 6900 serija je bolja u DirectX 11 sem ako se ne predomisle i vrate na DirectX 9. Ali oni za cas to promene za 6 meseci. I karta postanu slabe. Sem ako i 1440 i nize rezolucije dolaze u obzir. Za 3 godine ona ce biti 5 ta serija unazad. Kao sada 3xxx ili 2xxx. Sta sa tim Crossfireom mozes ne znam.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
ne bih bio bas toliko siguran ja na starom kompu sa 9800gt jos uvek sve gulim na high detaljima ne igramo mi na 32 incnom monitoru vec na 22 hd,kad 9800gt cepa na 22 sta ce tek da uradi 2x5850 cf
Masina je generalno OK i meni se licno svidja kostur.
Procesor odlican. Ploca isto tako dobra,naponska je lepo odradjena i tu bi sa 1.2v morao glat na 4.2GHz Memorija vec prezvakana tema(citaj OK) Napajanje veoma lepo.
E sad ono sto nikako ne ide je ovaj hard od 500GB, tu bi jedan SpinPoint F1 1TB minimum trebao.
A sto se grafa tice MSI 5850 Twinfrozr II(~26K) u CF bi bio moj predlog, izuzetno tihe i hladne i u CF-u ne bi smelo da prelaze 35c u idle-u.
Zahvaljujući vevericama poput tebe Ati i nVidia srećno trljaju ruke. Ko menja grafike na svakih par meseci zarad 2 frejma više ili ima višak para ili manjak mozga. Uglavnom kombinacija.
servispc bre
:: Aha oces obezbedices se na 3 godine sa 2x5850 ni sa 2x5870 ne mozes toliko da gledas unapred. Pre toliko vremena je izasao Assassins Creed (2007) skoro a pogledaj sada igrice. Kada DirectX bude trazio jace nece ti pomoci ni 10x5850 :: 2x6950 ako si majstor je najbolje i najmanje za duzi poeriod i za sada bez otkljucavanja i klokovanja. 6900 serija je bolja u DirectX 11 sem ako se ne predomisle i vrate na DirectX 9. Ali oni za cas to promene za 6 meseci. I karta postanu slabe. :: Sem ako i 1440 i nize rezolucije dolaze u obzir. Za 3 godine ona ce biti 5 ta serija unazad. Kao sada 3xxx ili 2xxx. Sta sa tim Crossfireom mozes ne znam. :: :: ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati. :: ::
tacno tako :)eto na jednom drugom forumu kad sam spomenuo 5850cf neki pecinko meni kaze a brate to ce da ti se przi ima da ti bude na 80-100c a ja citao da su ove twin frozr II u cf-u na max 70c
:: Zahvaljujući vevericama poput tebe Ati i nVidia srećno trljaju ruke. Ko menja grafike na svakih par meseci zarad 2 frejma više ili ima višak para ili manjak mozga. Uglavnom kombinacija :: :: servispc bre :: :: :: Aha oces obezbedices se na 3 godine sa 2x5850 ni sa 2x5870 ne mozes toliko da gledas unapred. Pre toliko vremena je izasao Assassins Creed (2007) skoro a pogledaj sada igrice. Kada DirectX bude trazio jace nece ti pomoci ni 10x5850 :: :: 2x6950 ako si majstor je najbolje i najmanje za duzi poeriod i za sada bez otkljucavanja i klokovanja. 6900 serija je bolja u DirectX 11 sem ako se ne predomisle i vrate na DirectX 9. Ali oni za cas to promene za 6 meseci. I karta postanu slabe. :: :: Sem ako i 1440 i nize rezolucije dolaze u obzir. Za 3 godine ona ce biti 5 ta serija unazad. Kao sada 3xxx ili 2xxx. Sta sa tim Crossfireom mozes ne znam. :: :: :: :: ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati. :: :: :: ::
Uzmi 6950 2GB i ne tupi! Ionako ce se razlika izgubiti zbog drajvera a i tokom vremena sve igre ce naginjati na novu arhitekturu.Dobijes i manju potrosnju i nize temperature. Ne snalazi se CF u svim naslovima najbolje.Ovako uzmes single i igras na sigurno,+ moze da ti se posreci pa da je i otkljucas.
Ne vole oni Crossfire makar bilo i 2x5770 vise nego jednu 5870. To je kada se vide 2 izuzetno lepa pod uslovom da ti je i ostalo savrseno slozeno unutra. Ja mu samo kazem na 1920x1080 nece moci jos dugo na 4x AA a ne na vise. Ni godinu dana. One su super za DirectX 10, 22` 1980 bez AA i tako. Kada se predje na 11 falice i na 2x5850. Ne mogu te dve karte da urade nesto sto je pravljeno za novije grafike kao jedna GTX580.Igricu iz 2008 ce uraditi i bolje mozda ili isto ili 5jace ali igricu IZ 2012 uradice mnogo slabije nego jedan GTX580. Nema veze da li su unutra 2 ili jedna. Samo ce da pojacaju snagu u onim igrama koje su iz njihovog vremena. Znaci ako ne mozes sa jednom da ukljucis filtere sa dve ces moci. Ali na starijim igricama. Sa igrama kao Lost Planet 2 i High Direct 11 i buducim takvim ko zna kako ce to sve ici. Tu je 6950 bolja. Da je bar 5870 pa i ajde ali 5850 je losija karta vec prosle serije. Napravljna pre godinu ipo dana. Ako ima jednu bolje nek je proda i za te pare sto bi uzeo drugu uzme GTX570 ili ATI6970. a verujem da MSI nece imati visoke temp u Crossfire ako stavi 2x5850. Imaju dobro hladjenje svi kazu.
Ja stavim ATI5870 unutra i imam 10-15% gori HD prikaz nego na ATI6970, to ne bi popravio sa 2x5870. Jer su setovanja na MAX na obe. To je tako jednostavno. Ne verujem da GIGABYTE ima losiji prikaz nego ASUS, nego za godinu dana novija karta. Ne opravdava kupovinu ja kazem kupio sam samo jer su mi pare pale sa neba a nisam hteo vise nista GIGABYTE.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
Nemogu da shvatim jednu stvar,pričamo o rezolucijama u kojima jedna 5850 gura sve u fulu i to nije dovoljno nego će uzeti još jednu u crossfire da mu opet gura sve to u fullu, a sve pokazuje da se igre sada prave na drugačiji način.Poređenja radi kada je izašao crysis nije postojala dovoljno jaka grafika da to potera.Mislim na neke normale pare a ne tipa 3000 eura.Današnji crysis 2 možeš bez problema da igraš sa kartom koju si kupio pre 5 godina i ugođaj nije ništa lošiji .Moje mišljenje je single karta bilo kog proizvođača i miran si .realno tolika gpu snaga ti treba za rezolucije koje kod nas još nisu dostupne za neke normalne novce.Pa reklama je bila da ati 5 serija može da gura nekoliko monitora.
Samo ce biti za godinu dana `Sta je ovo vise ne dobijam sa jos jednom kartom 60% vise fps nego 5-10%. A pogleda i shvati da na jednoj 6950 ima 20% vise ili 30%. Ponadali ste se sa tim Crysis 2. Kada se prodaju ove zalihe serije 5000 zavrsena prica, skok ce biti nagli duboko verujem u to. Da cemo se i mi cesati sa serijom 6000 sta je ovo. Ja sam uvek za to da se karte paze i ne klokuju i da se ima najaca single i da se to za 2 godine ili godinu ipo proda nekim klincima koji igraju na 21-22` i jure poucacine brze bez filtera. Ako je karta potpuno ispravna ne Limundo fazon i da kupis narednu seriju najbrze karte ili preskocis jednu sertiju samo. Ovako uguravas dve umestoi da ima uvek najnoviju seriju. A veca potrosnja ako je nekome stalo, vece zagrevanje a fps skoro isti, malo veci mozda na crossfire.
gura jedna ali ja dobijam dva komada za 23000dinara jer su za mene na popustu tacnije mog drugara koji je radnik kod uvoznika pa ima benificije,i zasto da za 23000 ne kupim nesto sto je jace od 6970 koja je celih 100 eur skuplja,ovako uzmem ovo i ne mislim jos dosta vremena na promenu grafe
:: :: :: :: Nemogu da shvatim jednu stvar,pričamo o rezolucijama u kojima jedna 5850 gura sve u fulu i to nije dovoljno nego će uzeti još jednu u crossfire da mu opet gura sve to u fullu, a sve pokazuje da se igre sada prave na drugačiji način.Poređenja radi kada je izašao crysis nije postojala dovoljno jaka grafika da to potera.Mislim na neke normale pare a ne tipa 3000 eura.Današnji crysis 2 možeš bez problema da igraš sa kartom koju si kupio pre 5 godina i ugođaj nije ništa lošiji .Moje mišljenje je single karta bilo kog proizvođača i miran si .realno tolika gpu snaga ti treba za rezolucije koje kod nas još nisu dostupne za neke normalne novce.Pa reklama je bila da ati 5 serija može da gura nekoliko monitora ::
Samo kupuj, odlična cena. Meni je i jedna 5850 dosta... možda čak i previše.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: gura jedna ali ja dobijam dva komada za 23000dinara jer su za mene na popustu tacnije mog drugara koji je radnik kod uvoznika pa ima benificije,i zasto da za 23000 ne kupim nesto sto je jace od 6970 koja je celih 100 eur skuplja,ovako uzmem ovo i ne mislim jos dosta vremena na promenu graf ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.