Moze li da se sastavi neka masina za igranje do 800e (samo kuciste i sve se pakuje u njega), i ako mozehteo bih da cujem predloge posto malo znam o tome sta sa cim moze da radi fino a sta ne moze...
Ta varijanta je super sto ti je Lazar predlozio za intel platformu, mada po meni nema potrebe za plocom od 150e i neka duplo jeftinija ce odlicno raditi.
Za tu razliku u ploci mozes da uzmes neki dobar kuler za procesor i za graficku.Nekako mi bolje da se ulozi u ok plocu i dobro hladjenje nego odlicna ploca bez hladjenja.
Hvala vam na ulozenom trudu. Samo me jos zanima jesu li konfiguracije koje ste predlozili dobre takve kakve jesu ili zahtevaju neka dodatna petljanja tipa da se clock-ulu neke komponente, dodaje neko bolje hladjenje ..... ?? Pitam zato sto o tome tek nista ne znam pa ne bih bio spreman da bilo sta `ispravljam` kada podignem OS na toj masini.
Možeš da dokupiš bolje hlađenje, recimo Hyper 212+ ili Xigmatek Gaia i fino klokuješ procesor na toj ploči a grafička može da se otključa u 6970 običnim flešovanjem biosa.
Ako si siguran da nećeš da se drndaš s grafičkom možeš da uzmeš 1GB varijantu i uštediš 30e, ona se ne otključava.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: :: Hvala vam na ulozenom trudu. Samo me jos zanima jesu li konfiguracije koje ste predlozili dobre takve kakve jesu ili zahtevaju neka dodatna petljanja tipa da se clock-ulu neke komponente, dodaje neko bolje hladjenje ..... ?? Pitam zato sto o tome tek nista ne znam pa ne bih bio spreman da bilo sta `ispravljam` kada podignem OS na toj masini :: ::
Dobre su takve kakve jesu , nema potrebe da overklokujes bilo sta ali naravno niko ti to ne brani da radis (pitaj kad budes hteo jer vidim da se slabije razumes- nemoj sam to da radis)
Ja sam ti dao predlog da uzmes bolje hladjenje za procesor i graficku, uz njih dobijas default - stock kulere koji su relativno ok, ali naravno uvek treba uzeti nesto bolje.
Zato sam i rekao da nema potrebe za plocom od 150e , nego da se ulozi u bolje hladjenje procesora i grafike.
:: :: Hvala vam na ulozenom trudu. Samo me jos zanima jesu li konfiguracije koje ste predlozili dobre takve kakve jesu ili zahtevaju neka dodatna petljanja tipa da se clock-ulu neke komponente, dodaje neko bolje hladjenje ..... ?? Pitam zato sto o tome tek nista ne znam pa ne bih bio spreman da bilo sta `ispravljam` kada podignem OS na toj masini :: ::
pOz 2u2, kolega raic ti e dao lep predlog al` ja bi to malkice promenio: MB: ASRock P67Pro3 (B3) - `pobi narod`! GPU: MSI N560GTX-Ti Hawk - stiže, čekaj! HDD: Samsung F3 1TB - neće se baci...
Pa cekajte zar kuler za grafiku ne unisti garanciju. Ko ce da kupi grafiku zadnje serije i da prekosutra je rasklopi i stavi kuler. Zar vas ne provale da ste ojeli srafove, lepili heatsink, premestali nalepnice. I ja cu da nabacim mojoj jedan dobar cooler u martu 2014 godine.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
:: Pa cekajte zar kuler za grafiku ne unisti garanciju. :: Ko ce da kupi grafiku zadnje serije i da prekosutra je rasklopi i stavi kuler. :: Zar vas ne provale da ste ojeli srafove, lepili heatsink, premestali nalepnice. :: I ja cu da nabacim mojoj jedan dobar cooler u martu 2014 godine ::
Izvinite sto se ne javljam veci deo dana, u poslu sam nekom pa nzm gde bijem.. Imam jos pitanje vezano za RAIC-ev predlog: ako bih se vec nekako snasao da uzmem gtx570 da li bi to dovodilo do promene nekih od ostalih komponenata, recimo da je napajanje za tu varijantu nesigurno pa bi trebalo da se uzme neko jace i slicno.....
I naravno, ako neko ima odmah predlog (iz glave) za kuciste koje je jeftinije od onog koje je raic predlozio a da moze u njega da se spakuje gtx570 neka me uputi, posto sam pokusavao da nadjem sam neko drugo ali sam u opisu nalazio samo spoljne dimenzije (vrv je to uobicajeno) a do maksimalnih dimenzija koje moze da trpi vezano za grafiku nisam dolazio... A da, ako nema ne ocekujem ni od koga da se petlja i trosi svoje vreme da bi pronasao nesto sto izgleda nije bas tako lako pronaci, snaci cu se valjda sam nekako.
Malo skurčeno će biti al jbg... ako se ne varam video sam ga na oglasima na benchu ako oćeš da uštediš koju marku.
Ako uzmeš 570 msi twinfrozr neće ti trebati bolje napajanje, imaš 2x6pin na njemu a snage ima dovoljno.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Izvinite sto se ne javljam veci deo dana, u poslu sam nekom pa nzm gde bijem. :: Imam jos pitanje vezano za RAIC-ev predlog: ako bih se vec nekako snasao da uzmem gtx570 da li bi to dovodilo do promene nekih od ostalih komponenata, recimo da je napajanje za tu varijantu nesigurno pa bi trebalo da se uzme neko jace i slicno.... ::
Ok, hvala puno na pomoci i ulozenom trudu, cenim to. Sve ovo ce valjda rezultirati dobrim utiskom pri igranju na sastavljenoj masini. Hvala jos jednom!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.