Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
brend komp,fax,štampač i možda telefonska centrala sve do 130.000
STRANA 1 OD 1
kefalo81 brend komp,fax,štampač i možda telefonska centrala sve do 130.000 23.03.2011. 16:11 T34761

status: user
broj poruka: 775
Molim administraciju Vašeg cijenjenog foruma, da uvaži, ovako postavljenu temu, u djelom ne adekvatnom podforumu.
Naime. Advokatska kancelarija u kojoj ja radim, je kroz neke investicije, i zapopšljavanje dobila subvencije u iznosu od 130.000 dinara,i za taj novac, treba da opremimo kancelariju što ćemo kasnije pravdati i računima.
Redosljed prioriteta, je onaj naveden u naslovu.
Moguće je da se četvrta stavka tj telefonska centrala,izostavi ako sredstva ne budu omogućavala nabavku svega planiranog.
Prioritet su izdržljivost i garancija.
Od opreme tu je jedan nov računar plaćen sempron sa 2gb rama i jedan stariji ne znam specifikaciju.
Imamo jedan stariji fax, koji se možda može i popraviti, a trenutno ne prima faxove, ali kako ovaj novac i onako ulažemo u opremu, onda popravka više i nije stavka.
Štampač imamo samsung lexmark, neki veliki, nisam gledao uglavnom, odradjuje kvalitetno posao, i štampa i masan deblji papir, što nam je vrlo bitno.
Mislim da ne treba da je u boji.
Telefonska centrala, treba za 3 telefona, a kako to izgleda, kako funkcioniše, i šta bi to promjenilo u odnosu na ovaj sad telefon što imamo, stvarno ne znam.
Ova četvrta stavka ako ne može, ne mora.

Što se tiče računara, ja sam lupio svom šefu, da se nabavi brend mašina, i pojasnio joj onako laički da je to testirana mašina sa garancijom od 5 godina.
Sada u emiju gledam brend mašine i vidim nema garanciju od 5 godina, nego 3.
Imate li neku tu preporuku.
Znači neke performanse su skroz u drugom planu, što duža garancija je na prvom mjestu, jer mi performanse nećemo iskoristiti ,ali nam duža garancija može uštediti novac, čak i ako plaćamo skuplje...

Eto nadam se da će te imati razumjevanja.
Informacije treba da sakupim do večeras, tj. sutra ujutro.
Unapred se zahvaljujem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Brend ne brend... 23.03.2011. 17:25 #307685

broj poruka: 1589
Mi u firmi imamo jedno tri office masine Lenovo Thinkcentre, koje rade za sve pare (bile oko 300-400 evra). Evo vec treca godina (mislim da je i garancija 3 godine - posle mora da se reinstalira sistem :):):) )

Sto se tice fax ,stampaca itd. to smo resili kupovinom laserskog Canon MF4650 uredjaja, koji je nov, ali fercera super:
http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/Laser/i-SENSYS_MF4450/

Sto se centrale tice, preporuka Panasonic - u firmi radi vec desetak godina bez greske (cena i nabavka preko ovih telefonista sto rade u PTTu, a i privatno postavljaju te stvari).

Srecno u nabavci.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Mudrica Premalo podataka 23.03.2011. 20:12 #307734

broj poruka: 39
Tema presiroka, a neprecizno definisana.
Brend masina, a shta je sa softverom? Ako je to advokatska kancelarija onda bi trebalo da poseduje i legalan softver (a moze i neki open source).
Drugo, kakav ce odnos biti te mashine sa postojecim - mreza, switch, router...
Tel. centrala za 3 (chega? ). Koliko ulaznih linija i kog tipa (ISDN, analogna..). Koliko lokala i kog tipa (analogni, VoIP...). Kakav je odnos Tel. centrale i rachunarske mreze?
???
kefalo81 Izvinjavam se. 23.03.2011. 20:38 #307742

Jeste neprecizno definisana.
Moram vidjeti da li imaju legalan DVD xp-a.
Znam da imaju račune firme coral computers, od ranije, koji je i popravljao kompove.
Da li bi eventualna kupovina xp-a, jer su zaposleni navikli ne njega, uključivala i eventualnu instalaciju.
Ne bih da se bakćem sa tim:
Ja sam atom zvao, i rekli su mi da kupovina kompa i dobrog štampača, kod njih otvara i mogućnost da dodje neko iz radnje i te dvije stavke poveže, zajedno sa drugim postojećim računarom koji ćemo zadržati.
Moja je ideja ili brend mašina iz emmija što su dell, ili u atomu da sklopimo nešto tipa WD blac, neko CM napajanje sa 5 godina garancije oko 7k dinara je.
Memorija ima isto 5 godina, a 3 godine će imati garanciju ploča i cpu, 2 godine dvd rom i kućištu ne treba garancija.
Ovo za fax, ne znam šta da gledam.
Samo ću ostaviti u firmi link iz tehnomanije, pa nek uzmu šta im je ljepše.
Ito će biti i za štampač, s tim što bi nudio laserske multifunkcionalne, pa nek uzmu što skuplji, jer stvarno štampamo ko ludi.
Ne znam da li da uzmem ups, nestalo nam je neki dan struje ali to se dešava jednom u par godina u centru :)
Za telefonsku centralu neću ništa da predlažem, jer uopšte ne razumijem šta bi dobili u odnosu na postojeći model javljanja a to je da sekretarica prespoji poziv sa onim koga se traži.

gile23 ... 23.03.2011. 20:44 #307744

broj poruka: 9121
Posto ti sigurno nemas kesa da kupis Microsoft Office, a ni sistem nije jeftin, preporucujem ti da odes na soluciju Ubuntu + Open office, sve je free i veoma je funkcionalno,... A sto se tice brand racunara, to vidi sam do kog ces kesa, pogledaj izmedju par firmi i uzmi (negde 20 - 25k),...

Fax i Stampac rece da imate :), taj fax odnesi vidi jel moze da se popravi, ako ne onda nista, stampac ako radi sto bi ga menjali (jedino da dokupite toner) i na kraju trebalo bi dosta da ostane, reci nekih ~ 90 000 za tu centralu, to stvarno ne znam :),...

I da dodam na stampac posto sam sada procitao, posto stampate kao ludi i ako vam je frka za taj fax, samo naci neki multifunkcionalni (crno beli) ~ za 20 - 25k ima solidnih i dokupite toner i eto :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kefalo81 pazi pare moraju da se potroše. 23.03.2011. 21:11 #307754

Znači pare nisu problem, doći će kao subvencija, na investiciju i zapošljavanje.
Ova mašina sa komponentama sa garancijom od pretežno 5 godina ne prelazi 40 hiljada.
Štampač, sam mislio nešto ovako http://www.tehnomanija.rs/katalog/canon-multifunkcijski-uredjaj-mf-4550d.html, fax koji im se svidja, a ima ih po 20 i nešto hiljada, i ostane to za centralu gdje nemam predstavu ni koliko košta ni čemu bi služila, tj. kako radi.
Isto tako ni OS nije problem, jer sa računarom štampačem i faxom, ne prelazimo 80 hiljada. A treba utrošiti 130.000.
Pare ne smiju da idu u drugu namjenu, jer će biti kontrolisano, a garantuje se sa dvije lične mjenice, bez protesta.

gile23 Re: pazi pare moraju da se potroše. 23.03.2011. 21:15 #307755

broj poruka: 9121
Pazi, ja mislim da prvo moras da se raspitas koliko kosta ta telefonska centrala otprilike (vidi po drugim forumima Elitesecurity, benchmark,...), pa onda dodji sa informacijama, pa da napravimo racunicu :),... Jel imate vi u firmi legalan Office :) ?

Pozdrav!

::
:: Znači pare nisu problem, doći će kao subvencija, na investiciju i zapošljavanje
:: Ova mašina sa komponentama sa garancijom od pretežno 5 godina ne prelazi 40 hiljada
:: Štampač, sam mislio nešto ovako http://www.tehnomanija.rs/katalog/canon-multifunkcijski-uredjaj-mf-4550d.html, fax koji im se svidja, a ima ih po 20 i nešto hiljada, i ostane to za centralu gdje nemam predstavu ni koliko košta ni čemu bi služila, tj. kako radi
:: Isto tako ni OS nije problem, jer sa računarom štampačem i faxom, ne prelazimo 80 hiljada. A treba utrošiti 130.000
:: Pare ne smiju da idu u drugu namjenu, jer će biti kontrolisano, a garantuje se sa dvije lične mjenice, bez protesta
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kefalo81 mislim da je legalan office, jer ovi iz coral computersa 23.03.2011. 21:23 #307760

imaju računicu da im prije prodaju legalan nego da im instaliraju nelegalan.
Avira je antivirus.Cd OS-a nisam vidio, nije me ni interesovalo.
To je sve bilo prije mog dolaska.
Ma i ja vidim da je najbolje jedan novi komp, tipa dell, ketridz za postojeći štampač, novi fax i ostatak za centralu.
luja-88 re: 23.03.2011. 23:56 #307806

broj poruka: 1636
Na prvom mestu, model miltifunkcijskog uredjaja koji si naveo ima ugradjen fax tako da ti nije potrebna posebna stavka.
Sto se tice racunara, ja bih sigurno isao na varijantu Dell+Windows 7 Professional. Professional verzija iz razloga sto se na njemu legalno pokrece Windows XP Mode bez dodatnih troskova [za slucaj da se koristi neki stariji software koji nije podrzan na Win7].
Inace, nemoj gledati na to sto su ljudi naviknuti na XP, lako se navici na bolje. A ako vec imate legalan XP, onda ok.

http://emmi.rs/brand-name-ra%C4%8Dunari-dell-inspiron-560-st.11.html?productId=16125
http://www.tehnomanija.rs/katalog/canon-multifunkcijski-uredjaj-mf-4550d.html
http://emmi.rs/microsoft-ggk-windows-7-professional-32-bit-x64-english.11.html?productId=12130

Ovo sve zajedno je 79.029 RSD sa PDV-om. Takodje, s obzirom na to da placanje ide preko firme, imaj u vidu da ostaje oko 14.000 RSD vise ako se odbija PDV.

Na kraju Vam, u zavisnosti od PDV-a i kupovine Windows-a ostaje 50.000-80.000 na raspolaganju za centralu ako je moguce kupiti je za te pare, a ako nije, onda i Office, bolji komp, bolji MF uredjaj, kvalitetan mis i tastatura [ovo moze da bude bitna stavka]... dok se ne potrosi cela suma.

edit:
Sad videh i ovo u gigatronu sa, takodje 3 god. garancije.
http://www.gigatronshop.com/brandname_racunari/hp_500b_-_xp129es-6553
edit2:
Sada sam malo bolje pogledao i shvatio da gore navedeni multifunkcijski uredjaj nema ethernet port vec samo USB.
Ovo je po izgledu i karakteristikama potpuno identican model koji ima mogucnost LAN povezivanja a nije mnogo skuplji:
http://itsvet.com/proizvod/canon-i-sensys-mf4570dn/comp_comp_multiprinter/29/372
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs