pomoc za best buy!!!! koju graficku, maticnu, procesor ????
STRANA 1 OD 1
cecen
pomoc za best buy!!!! koju graficku, maticnu, procesor ????
28.02.2007. 15:48
T3430
status: user broj poruka: 7
prelazim na 64bitnu platformu, a komp koristim za programe kao sto su 3ds max, Photoshop, AutoCad i sl. Potrosio bih max 200e, i u tu cenu bih morao da uklopim graficku (razmisljao sam o 7300gt), maticnu, procesor i RAM (512 DDR2 za pocetak). Hitno mi je potreban savet kako da napravim best buy !!!!!!
Za bilo koji graficki program od ovih koji si naveo ti je najmanje bitna graficka karta(samo treba da bude nvidija).Uklopiti u 200e kompjuter za 3DS i AutoCAD zvuci mnogo lepo,ali nemoguce.
-AutoCAD 2007 - RAM min.512MB (pozeljno 2GB). CPU min.Athlon64 ili Intel P4 3.0GHz (pozeljno dual core). Graf.kartica sa podrskom za OpenGL(pozeljno render kartica).
-3DS max 9 - RAM - min.1GB pozeljno 2GB ili vise. CPU - min.Athlon64 ili Intel P4 3.0GHz (pozeljno AMD X2 4600,Intel C2D e6300, Preporuceno dual/quad OPTERON ili XEON). Graf.kartica sa podrskom za OpenGL(pozeljno render kartica).
Znam da mislis da mozes da skrpis za minimum,ali ja ti to nikako ne bih preporucio jer vec sledece godine neces moci da radis sa tim komponentama.
-PRAVILO KOD CAD I GRAFICKIH KONFIGURACIJA: KUPI PROCESOR I RAM ZA SVE PARE!!!
CPU s.939 AMD 3200+ oko 65 evra MB Jetway ili slicno oko 45evra DDR 400MHz 512MB Acer ili TwinMOS oko 40 evra GPU - nema da valja za 50 evra
(ovo sve u `velikim` oglasima, ja nisam nasao za te pare)
Zakljucak: Za 200 evra probaj da nadjes polovno u `malim` oglasima.
Mozda ovako, doduse nategnuto: graficka 1600 Pro - 6600GT - 7300GT - 7600GS (tim rastucim redosledom, ali tu su negde) za 60-80 evra DDR 400 512MB Acer ili TwinMOS moze lako za 40 evra uklopi plocu i procesor za 80-100 evra (AMD 3200+ i neki Gigabyte)
nemoguce je za ove pare kupiti pc za te programe, za photoshop ok, ali 3ds nema sanse, treba ti minimum 400 eura. Mada mozes probati da kupis neki jeftiniji ali stabilan procesor, neki stariji athlon, ili intel p4. Ne mozes uzeti ddr2 ako nema maticnu koja podrzava ddr2, a verovatno je nemash.
Re: pomoc za best buy!!!! koju graficku, maticnu, procesor ????
01.03.2007. 01:41
status: user broj poruka: 9420
A da nebi i napajanje za te pare...? Neko od kilovat .)
:: :: prelazim na 64bitnu platformu, a komp koristim za programe kao sto su 3ds max, Photoshop, AutoCad i sl. Potrosio bih max 200e, i u tu cenu bih morao da uklopim graficku (razmisljao sam o 7300gt), maticnu, procesor i RAM (512 DDR2 za pocetak). Hitno mi je potreban savet kako da napravim best buy !!!!!!
Nisi rekao koju konfiguraciju imas sad. Mozda bi ti bolje bilo da uzmes 2Gb memorije i diskove u RAID nego da sastavljas ceo komp za 200e sto je nemoguce bar za to sto tebi treba.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.