Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
pomoc oko konfiguracije(licno sastavljene ovih dana)
STRANA 1 OD 1
cubase pomoc oko konfiguracije(licno sastavljene ovih dana) 28.02.2007. 14:40 T3429

status: user
broj poruka: 4

Sinoc sam sastavio komp. sve po PS. Medjutim kada sam trebao da ga upalim on nece,tacnije dobije na manje od pola sekunde napon i zatim nista.pritiskam power ni da trepne,onda izvucem napajanje ,vratim, pokusam opet samo dobijem taj trenutni napon i tako u krug.
Znam sta nije u pitanju ,ali sta jeste tesko.Takodje i led dioda na maticnoj svetli kao da je pod naponom,medjutim...
Konfiguracija je sledeca:
d 915
p5b-e
2x512 kingston 667 dd2
asus 7600gt
lc power 550w v.2
hdd maxtor 160gb pata
cd-rw pioneer 109
CM wave master

svaki savet -predlog bi mi mnogo znacio.hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kiki31 ... 28.02.2007. 15:01 #13132

broj poruka: 83
probaj da sastavis i rastavis komp mozda ti to pomogne.
proveri plocu(meni se desilo da me zajebava p5b)
Goran8407 ... 28.02.2007. 16:28 #13133

broj poruka: 134
Meni se nesto slicno desilo, pogresno sam prikacio napajanje na floppy... Ubacio neki stari kod koga moze da se utakne na dva nacina napajanje...
cubase agonija se nastavlja 28.02.2007. 16:41 #13135

Nemam floopy.Ja prepostavljam da je problem na relaciji maticna - napajanje.Steta ali nemam ni
jednu slicnu konfiguraciju u blizini pa da eliminisem neke stvari.Sve stvari su potpuno nove sem hdd i dvd-rw koji su na prethodoj konf. valjano radili..Da li da pokusavam jos neke varijante dok ne spalim nesto ili da vracam u prodavnicu.Srce racunara cpu,mb kao i vga su kupljeni u jednoj prodavnici a napajanje i mem.moduli u drugoj.

Pirana pomoc oko konfiguracije(licno sastavljene ovih dana) 28.02.2007. 17:50 #13140

broj poruka: 7

Proveri napajanje i da li ima jos neki dodatni konektor da se ukljuci na plocu(P4),mozda je neispravno pa ne daje dovoljno struje.
Ovaj problem hoce da se desi i ako je ploca neispravna.Proveri u podacima koliko napajanje trazi...proveri i kako si prikljucio graficku i ostale komponente da li su legle kako treba.
Prvo napajanje...

Pozdrav od Zorana
https://www.freewebs.com/kompjuteri
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele zicice 28.02.2007. 20:53 #13157

broj poruka: 1532
Probaj da dizes prvo samo procesor, graficku i memoriju (ostalo poskidaj). Potom dodaji jednu po jednu komponentu dok ne zakaze. Ako u startu nece, onda nisi dobro povezao napajanje i plocu kablovima.

Da malo pojasnim:
To sto opisujes ukazuje da je ploca povezana za napajanje, ali da nemas dovoljan napon na ploci. Svaka novija generacija maticnih ploca `vuce vise struje`. To prakticno znaci da se na ploci dodaje po jedan konektor za struju (na srpskom receno).

Moj prijatelj je sastavljao konfiguraciju i imao istu simptomatologiju, a prema njegovom opisu uradio je sve kako treba. Naknadno, u prici se pojavljuje jos jedan kabal (manji) iz napajanja koji se utakne na adekvatno mesto ploce i - radi kao munja.

Druga situacija je da je na nekim napajanjima je ogranicen broj kablova (ko zna zasto), te isti odvod dele dve komponente (npr. ventilator na kucistu i HDD ili pomocni dovod za graficku). Isprati zice od napajanja do svake komponente, trebalo bi da jednak broj zica dolazi do svake komponente na jednakom konektoru.

cubase cubase4yu 01.03.2007. 00:42 #13174

Napajanje je kao sto sam i naveo lc power spada u neku srednju klasu (47e-najpovoljnije)
deluje kvalitetno-to moze da se oceni i po izradi.550w je i da izvuce i 450w to bi trebalo da radi.
Ima 20-pinski + 4-pinski kratko vezane sto daje 24-pinski na mb.Dalje ima i posebno 4-pinsko napajanje koje je na drugoj strani ploce.Postoji samo jedan polozaj kako moze da se usteka bilo kakav drugi fizicki je nemoguce izvesti a bio sam veoma nezan kad sam ih stavio i svaki je usao do kraja.Postoji jos jedan 6-pinski ali on je za Vga karticu.Pokusao sam i jednu pojednu komponentu da skidam i opet ih vratio ali problem se nastavlja.Javicu vam sta se desava i hvala na odgovorima.

BataCele ploca 01.03.2007. 01:29 #13180

broj poruka: 1532
Ukoliko ne moze da se upali lepo racunar kada imas na ploci samo procesor, memoriju i graficku - 99% da ploca nije ispravna ili je lose povezana sa napajanjem.
Da je memorija kvarna - vrteo bi se kuler na procesoru, ali ne bi mogao da dignes sistem. Da je graficka kvarna, palio bi se racunar, ali ne i monitor ili bi dobio neku poruku na monitoru da je slab napon na VGA slotu.

fetus re 01.03.2007. 08:37 #13194

broj poruka: 212
izvadi mb i vidi da je nisi negde kratko spojio sa kucistem.probaj minimalnu konfiguraciju cpui+ram+vga ali sa drugim napajanjem.
pozdrav
fetus
cubase eto resenja 01.03.2007. 10:42 #13213

Izvini ako sam malo konfuzno pisao ali sam nabrajao konektore na PSU.

U svakom slucaju:

Ne znam sta da vam kazem ali uspeo sam da pokrenem racunar.Svaki vas savet u normalnim uslovima mogao je da bude tacan.
Napajanje je ispravno,MB je ispravna ali blago DEFORMISANA.Tako da vadjenje cele MB rezultiralo je uspehom.Dakle sad ovako stoje stvari,srafovi koji drze MB za kuciste (ona 4 -sa svake strane po dva)moraju biti zasafljeni tik da samo drze MB.Dok ona dva u sredini ne smem ni da stavljam jer cim milimetarski udju u lezaj kucista komp nece da se upali-koristio sam srafove koje su lepo prepisali za tu svrhu.Dakle posto je minimalno deformisana dolazi do verovatno nezeljenog dodira ploce i metala na kucistu i ploca automatski stopira svaki rad zbog eventualnog ostecenja iste.-nisam mnogo konfiguracija sklopio ali mi se ovo stvarno nikad nije desilo.Eto tako sam uz vasu pomoc eliminacijom stvari dosao do ne tako ocekivane-nadam se da ce ovaj post jos nekom posluziti.
Hvala jos jednom svima ,a posebno Fetusu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs