RazoR_89 Konfiguracija je sledeca:P5Q-pro,Q6600,ram 2 gb 1066 kingston hiperx,HD3870,e sad hteo bih da ubacim ddr3,pa me zanima koja bi ploca bila njabolja opcija i memorija za takwu kombinaciju,i koliko bi bila razlika u keshu..to jest koliko bi me kostalo?NAdam se da ste me razumeli sta hocu da pitam..:) Hvala unapred..
Nećeš ti skoro ništa dobiti promenim memorije. Ta mašina je upotrebljiva itekako ali polako zastareva.
Jedan razlog je što ta ploča koristi DDR 2 memoriju, i predpostavljam da znaš da ne možeš da ubodeš DDR3 memoriju u DDR2 slotove. A drugi je što ti se najviše isplati da ako hoćeš da pratiš hardver, sve redovno i menjaš. Naravno ako imaš finansijske uslove za to.
To znači promena CPU-a, memorije, možda i napajanja itd. A savet za tako nešto niko ne može da ti da bez znanja kojom količinom nova raspolažeš.
Ne isplati ti se da prelazis na ddr3, posto neces skoro nista dobiti na performansama, a kostace te dosta (ako ides na neku kvalitetnu 775 plocu sa ddr3, tj. ako uopste nadjes takvu :) )
Oky,to me je zanimalo da li se uopste i isplati,znam da ne moze to sam i mislio da bi mogao menjati plocu i memoriju,ali ako je neisplativo,onda vredi sacekati jos par meseci pa menjati sve..Hvala ljudi na odg.
Imaju neke LGA 775 DDR3 ploče, ali od toga beži. Najbolje ti je da ideš na Sandy Bridge ili da čekaš Bulldozer-a. Idealno bi bilo da rasprodaš to sad, pa da par meseci kuliraš na nekom lap topu(ako ga imaš) ili nekoj mašini koja će da obavlja posao, pa da vidiš kako će se stvari odvijati u narednim mesecima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.