Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Audio server, koja maticna sa procesorom?
STRANA 1 OD 1
tubei Audio server, koja maticna sa procesorom? 27.02.2011. 21:12 T34056

status: user
broj poruka: 4

Moje postovanje svima.
Zeleo bih sastaviti konfiguraciju za pustanje audio zapisa sa racunara, i interesuje me koja bi bila dobra maticna ploca sa procesorom kome netreba hladjenje sa ventilatorom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Cek... 27.02.2011. 21:43 #299768

broj poruka: 3741
treba ti racunar za slusanje muzike?

support normality

bstaletic jbg sad 27.02.2011. 21:44 #299770

broj poruka: 1889
Nemam konkretan predlog, jer je svaka integrisana sranje u odnosu na neintegrisane zvuchne (a i DAC-ove).

Preporuke (u zavisnosti od budzheta):
Varijanta 1 - Neka jeftinija Creative ili Asus zvuchna i sa aktivnim zvuchnicima.
Varijanta 2 - Integrisana zvuchna `preskochena` pomocu nekog jeftinijeg DAC-a (ja imam HRT Music streamer II) i sa aktivnim zvuchnicima.
Varijanta 3 - Integrisana zvuchna sa nekim HIFI pojachalom i HIFI pasivnim zvuchnicima.
Varijanta 4 - Creative ili Asus Audigy zvuchna sa nekim HIFI pojachalom i HIFI pasivnim zvuchnicima.
Varijanta 5 - Integrisana zvuchna, jeftiniji DAC i neko HIFI pojachalo i HIFI pasivni zvuchnici.
Varijanta 6 - Integrisana zvuchna,skuplji DAC (po onome shto sam chitao, a dosta sam chitao, DACMagic) i aktivni zvuchnici.
Varijanta 7 - Integrisana zvuchna, skuplji DAC i neko HIFI pojachalo i HIFI pasivni zvuchnici.
Varijanta 8 - Integrisana zvuchna i aktivni zvuchnici.

Kad sam pominjao aktivne zvuchnike, mislio sam na neke jeftinije, manjeg kvaliteta od HIFI pasivnih.
Shto se tiche procesora, uzmi Athlon II x2 i stavi ga na plochu sa 770 chipsetom.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

tubei nesto ovako? 27.02.2011. 22:02 #299780

Hvala na odgovoru.
Imam DAC audiofilski i zvucnu karticu SB live koja je prepravljena .... ostatak sistema su lampe i kvalitetne kutije.
Jedino mi je ostalo da nadjem neku maticnu sa jednim PCI slotom minimum SATA prikljuckom da moze veci HDD da se koristi i naravno da bude bez ventilatora.
Imate li predlog za maticnu sa procesorom?

recimo nesto poput:
MB ASUS - SOCKET 559 - AT4NM10-I
sta mislite?
bstaletic Aj reci budzhet 27.02.2011. 22:18 #299789

A ja (a verovatno josh neko ce se javiti) cu preporuchiti cpu i plochu (nisam siguran da cesh naci plochu sa integrisanim procesorom, jedino ako si mozhda mislio na integrisanu grafichku).

I da li tebi treba samo cpu i MB?

tubei maticna i procesor 27.02.2011. 22:22 #299790

Da upravo tako, trebala bi mi maticna i procesor ako je integrisana to uopste nije problem.

bstaletic Ovako 27.02.2011. 22:43 #299804

CPU - AMD Athlon II x2 245/250 (ili neki za slichne pare, a mozhe i za desetak manje, ako uzmesh 220) - 50 evra
MB - Asus M4A78-VM - 59 eura

codeus .. 27.02.2011. 23:18 #299822

broj poruka: 4054

izvini .. sta si prepravljao na sb live .. ?
Erestun re 27.02.2011. 23:47 #299835

broj poruka: 1797
Bolje da prodjes jeftinije, uzmes neki Gigabyte sa Atom-om (GC330-UD), zakacis DAC na usb, ili optickim kablom do pojacala. To je sasvim dovoljno za muziku...

vordaaaa re 28.02.2011. 01:22 #299903

broj poruka: 101
Racunar za pustanje audio zapisa....maticna s procesorom kome ne treba cooler na sebi.
Atom je dobro resenje ali je po meni (ne ocekivano) skupo. Pogledaj ovaj silent model bez coolera
http://www.asus.com/websites/Global/products/iIZKMXSj0jZKiebE/gSdEjZfAHlvgzhtD_500.jpg

Jeftinije resenje mozes da resis pomocu neke najjeftinije ploce recimo asrock nforce cipset 7000-8000serija i procesor na primer amd sempron 140 na 2.7ghz.
Ploca+Procesor te izadje oko 7400din.
Cooler mozes skinuti il ga ostavi da se upali na preko 90stepeni za svaki slucaj i normalno hladnjak mora ostati...po mogucnosti postaviti sto veci hladnjak.
Procesor podesis na minimalnu voltazu 0.825v i smanjis mu clock na 800mhz ili vec koliko ide dole. Iskljucis cool`n`quiet.
Mozda i ostaviti otvorenu stranicu...testiraj.
Ne znam koja bi tacno ploca odgovarala, moras da pazis koju uzimas jer neke ne podrzavaju u biosu smanjivanje voltaze cpu-a od fabricki deklarisane...
Raspitaj se malo po google-u, neko je mozda i radio ovo...
poz

tubei Hvala na dosadasnjim savetima :) 28.02.2011. 12:40 #299997

SB bi preradio tako da moze i klasican SPDIF i posebno 3 digitalna signala CLK/DATA/LR
sto kod Live izvedbe lepo moze da se uradi i posle DAC sa TDA1541A.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs