Ako neko ima dobar predlog, bio bih mu zahvalan...
Treba mi nova konfigracija, bez monitora, za CAD iskljucivo znaci nista igrice i slicno. Budzet je oko 1000e ali je fleksibilan, nije problem da ide i do 1500e ako ima realne potrebe CPU - samo INTEL RAM- 16Gb(ako je dual chanel memorija) HDD - 2x1Tb pa u RAID, mozda ako ostane mesta i za manji SSD za sistem MB - nemam pojma GPU - nikad nisam dao vise od 50e za grafiku i nikad nisam imao problema u CAD-u... ostalo manje bitno....
Nisi naveo cemu ce da sluzi tako skupa konfiguracija i sta je potrebno tacno od komponenti. Po oviom sto ja vidim ne treba ti ni kuciste ni napajanje.
Idi lepo na Sandy Bridge ili nadji povoljnije Gulftown i7 970 pa onda pakuj po tome. Raid0 bolje zaobidji ako nisu ultra brzi diskovi,odmah se preusmeri na SSD jer ce biti daleko bolja investicija za sistem. A ovako ako hoces kapacitet Samusng F3 1TB x2 !
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
A sto Intel procesor ? Ja da sam na tvom mestu sacekao bih Buldozer pa bih se onda odlucio kuda gde, to naravno ako ti nije hitno, ako ti je hitno onda je ok bstaletic-ev predlog :).
@bstaletic na to dodaj 30 % - 40 % min i jos pride nemas garanciju :).
U Srbiji i govno da se reklamira zapakovano u fancy celofan i reklamirano kao the good chocolate with milk, prolazilo bi ... tako i Samsung Neko ih pljuje da krče kao ludi, neko hvali ... ako je do brzih diskova, tu je ipak Samsung inferioran poreed WD black serije, velociraptora i sl. gluposti ... naročito ako se ima raspoloživa suma od 1500€ ... No opet, vi ste stručnjaci ovde, ja samo skupljam znanje!
P.S. očekujemo BUDALU koja će odmah preporučiti basnoslovno skupu grafiku bez obzira što to čoveku ne treba. Neko se pali na igranje sa kompjuterom i ne vidi dalje od neobrisane guzice
ako nisam bio dovoljno jasan, treba mi SVE sem monitora
@bstaletic da li imas iskustva sa firepro-quadro grafikama, znam i ja da je to profi grafika za CAD ali je pitanje da li je zaisto toliko bolja koliko je i skuplja
@SkyFire konf. je za CAD programe, znaci sirova snaga, puno rama...
@Gile23 relativno mi se zuri, a Intel sam uvek preferirao, ne znam ni sam zasto...
Zato sam ti i rekao da nadjes neki i7 970.Mogao je da se uzme za 400-450 eur!mogu da te uputim na lika pa ako ti se isplati ti uzimaj! http://ark.intel.com/Product.aspx?id=47933
U drugom slucaju idi na 2600K pa ga overklokuj. Ram stavi po zelji.Ne treba ti nikakav fancy vec koji ti se najvise isplati!
Imas Geil Balck Dragon jeftin i Kingston HyperX ,kit je od po 3x2 GB 1600 Mhz.80-90 eur po kitu!
a zahtevi nisu isti. Posto pretpostavljam da je u pitanju 3D CAD, u zavisnosti od broja komponenata u sklopovima (masina je imala recimo ~3500 komponenti), treba ti jaca ili slabija masina. Tako da u 3D modeliranju imas slicne zahteve kao ljudi, koji rade recimo igrice, ... A to opet znaci RAMa, procesora, RAMa, procesora, RAMa,...
Ja bih umesto jace grafike pucao na najbrzu mogucu memoriju (16Gb DDR3 1600, posto je DDR3 2000 oko 620+ evra) i najbrzi procesor (da mogu da proracunaju sve sto treba), a bilo koja grafika od ~200evra ce ti zavrsiti posao prikaza onoga sto si izmodelirao.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ne znam koje CAD programe korisitis, za CAD(computer aided design)je generalno za softver koji ja korisitm potreban sto jaci procesor sa sto vise L! i L2 kesa i sto vise sto brze memorije, naravno pitanje je softver koji korisitis koliko jezgara podrzava sto diktira tip procesora ako je budzet ograqnicen.
Ok, idi slobodno na Sandy bridge, ram slobodno 16 GB, SSD za sistem i program. A u kom programu radis :), Solidworks, Pro Engineer :) ? A sto se tice grafe idi na klasiku :).
graficka uopste nije nebitna. za modeliranje max koristi directx i za komplikovanije scene dosta je vazna za upravljanje. quadro nije neophodan, procice i geforce varijante (ako izaberes geforce uzmi 4xx ili 5xx zbog directx11 podrske). u sv slucaju za konfiguraciju od 1000 eura, ne treba uzimati graf ispod 200eura, ali ni puno preko.
procesor ti je vazan za renderovanje. sto vise jezgara to bolje. ja imam quad i pri renderu sva jezgra rade na maximumu. preporuka i7 9xx. sto veci broj to bolje.
pretpostavljam da se bavis arhitekturom, tako da za 1000 eura ces dobiti zver koja ce se jedino `znojiti` pri renderu.
@gile: Samo pod zvezdicom je na internetu cena (znachi samo gpu). @kojetoje: Lichnog iskustva nemam. Ali pred kupovinu rachunara (za caletovu firmu) mnogo sam chitao o njima, i zakljuchak je da ce jeftinija quadro (ili firepro) biti jacha (vishe frame-ova u preview-u) od skuplje geforce (odnosno Radeon) kartice sa Bios-om profi hardware ekvivalenta. Ti prosudi sam.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Malo sam u saljivom tonu dobacio da je revit buducnost. Moje vidjenje stvari , kao konstruktivca, koje sedijamtralno razlikuje od vidjenja arhitekte.
archi cad i 3 ds max sluze da se napravio model koji ce da se prikaze investitoru da on padne na dupei sa njim da vabi potencijalne musterije, u izradi projektne dokumentacije ce malo da pomogne.
Od skoro smo poceli u firmi da koristimo revit(trenutno najveca domaca projektantska kuce) i ovo sto sam video meni izgleda extra
Na istom modelu rade arhitekta, staticar i intslateri, dvosmerno je povezan sa programima tza sstaticki proracun,jako dobar predmeri predračun daje, omogucava 5d pracenje izgradnje objekta(3d +vreme+novac)
Po recima ljudi iz autodeska, autocad postaje sporedan produkt koji se dobija uz proizvode REVIT, iz ove perspektive, stvarno impresivno deluje revit, videcemo kako ce se to pokazati u praksi.
pozzzzzz
Devize devize bonda elema
:: :: :: @shkomi :: Sto je Revit buducnost? zato sto ga je autodesk kupio?
ja ne znam da li si cuo, ali Samsung pravi televizore, i to prosecne
:: U Srbiji i govno da se reklamira zapakovano u fancy celofan i reklamirano kao the good chocolate with milk, prolazilo bi ... tako i Samsung :: Neko ih pljuje da krče kao ludi, neko hvali ... ako je do brzih diskova, tu je ipak Samsung inferioran poreed WD black serije, velociraptora i sl. gluposti ... naročito ako se ima raspoloživa suma od 1500€ .. :: No opet, vi ste stručnjaci ovde, ja samo skupljam znanje! :: :: P.S. očekujemo BUDALU koja će odmah preporučiti basnoslovno skupu grafiku bez obzira što to čoveku ne treba. Neko se pali na igranje sa kompjuterom i ne vidi dalje od neobrisane guzice :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.