zamolio bih za neka strucnija misljenja oko ovoga? planiram da radim u cadu,maxu,ps-u, kao i da uzivam u igrama , pa neki ekonomicniji kompromis bi bio ovo
Za te pare vise i ne moze.Jedino ako bi mogao umesto PIIX4 955 da uzmes 1055 T x6 to ti je dodatna investicija od 4 k din.A znacice puno kod rendera ,6 jezgara ,manje je opterecenje po jezgru kada radis render.
1. Ako volis da igras igrice u punom sjaju i imash neki +22` monitor sa HD rezolucijom onda dodaj jos 5k i kupi ati 6850 ili GTX460 (mada ja sam vise za ovu ati)
2. Ili dodaj jos koji dinar i kupi AMD Phenom X6...
Ploca je veoma dobra, moja 3 drugara imaju GA-770T-UD3 bez tog A i prezadovoljni su...
Takodje nije lose da za pocetak uzmes 2x2GB DDR3 - 4.5k, a tih 6500din ulozi u grafiku i procesor, zato sto ram posle mozes lako da dodas , a grafiku i cpu se ne isplati menjati... Mng je po meni dati 11k za ram memoriju... razmile u brzini izmedju npr neke skupe memorije i obicne ocz,geil,hyperX je mala i nepremitna...
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
:: ok, onda sa X4 1055T & GA ATI HD 6850 1GB & 2x2 Geil 1600 ispada 60k, pa i nije strasno. :: :: mada ne verujem da cu dodavati ja tih 2gb rama preko ikad :// ...no dobro, ako ga gurka malo vise, ondak bolje ovako :: ::
Gde bas od svih nadje Gigabyte hd 6850......Uzmi neku drugu...bilo koju!!!(pregledaj malo forum.Mnogi su imali problema sa modelom 6850 u gigabajtovoj izvedbi)
:: :: Gde bas od svih nadje Gigabyte hd 6850......Uzmi neku drugu...bilo koju!!!(pregledaj malo forum.Mnogi su imali problema sa modelom 6850 u gigabajtovoj izvedbi :: ::
pa shaznam, reko ako je ploca GA mozda se bolje sklopi...ok, jel bi Sapphire bila ok onda??
:: Onu Exceleram Black Shark prodaju na vagone ovih dana, jeftina je, a zasad niko nije došao na forum da se buni kako mu ne radi :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Sry da ne otvaram novu temu,raic ako mozes predloziti koja memorija bih se slagala (2x2 :: :: :: :: phenom x4 95 :: :: MSI 870A-G5 :: :: ::
Ako ti nije hitno ja da sam na tvom mestu sacekao bi April mesec, vec u martu na cebitu ce ga predstaviti mozda i performanse cemo znati:) i uzeo bi nesto sa Bulldozerom, AMD planira brzu tranziciju sa novom arhitekturom, verovatno i agresivnim cenama, a bice to dosta bolji procesori u to nema sumnje. bice i takvih procesora u tom cenovnom rangu...
znaci oce da ociste sve phenome, athlonove...do Q2, valjda to nesto govori.
Druze uzmi ovu karticu!!! Veruj mi da je najbolja za tu kintu, bila je ovde tema... Toxic verzija (extra hladjenje) jos ima 2GB memorije... A i uklapa se u tvoj budzet.
:: :: :: :: Možeš za iste pare da dobiješ ov :: :: http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=205 :: :: :: :: Usb3, sata3, crossfire ako zatreba, ma lepota, onaj gigabajt što si planirao je preskup za to što nudi :: :: :: :: :: :: ta je cak jeftinija za 10evra :/ jel vredi da dam za onu GA ili stvarno nema potrebe? :/
:: :: Ako ti nije hitno ja da sam na tvom mestu sacekao bi April mesec, vec u martu na cebitu ce ga predstaviti mozda i performanse cemo znati:) i uzeo bi nesto sa Bulldozerom, AMD planira brzu tranziciju sa novom arhitekturom, verovatno i agresivnim cenama, a bice to dosta bolji procesori u to nema sumnje :: bice i takvih procesora u tom cenovnom rangu.. :: :: znaci oce da ociste sve phenome, athlonove...do Q2, valjda to nesto govori :: ::
a jbg sad, tako cekam vec 2 godine ! sve sled mesec itd..nece ni ovako ispasti lose nadam se
dobro, znaci def idem na x6, ati (e sad koja je zaista bolja opcija ta toxic 5850 2GB - 15000din ili 6850 1GB?? 17000din :/ ) a ram kingston hyperX 3x2GB pc1600 je za 2k skuplji od 2x2Geil..
GA-770T-UD3 ploču i celu UD3 seriju, pljuju i psuju po svim šavovima po bench forumu kao BUDGET rešenja, koja nisu ni malo za X6 procesore jer izbacuju plave ekrane, nestabilan napon ,.... i vi mu preporučujete tu ploču sa X6 procesorom? Ovo bre šije i MSI 770 C45 po stabilnosti! No, O.K. vi ste stručnjaci!
Cicija: Jel si imao prilike da probas GA-770T-UD3 plocu??? Ja sam probao 3 u kombinaciji sa 2 AMD Phenom X2 550+ i 1 AMD Phenom X4 955 i ploce su veoma stabilne, ne greju se. Ne znam kako radi sa X6 procesorima ali bih mu i ja savetovao itekako da uzme bolju plocu, posto stavlja taj procesor a boga mi i jacu grafiku...
drugim predlozima nikad kraja.. ne znam zasto al ne sumnjam da ce raiceva predlozena ploca raditi posao..jbg sad, malo ovog malo onog, moram se zaustaviti negde ..
Ploca ne deluje lose, bilo koju plocu da uzmes radice stabilno (asus, gigabyte, msi... od 50e pa na vise), tako da nemoj mng da opterecujes, gledaj naponsku sekciju (koliko pinova), ddr3 slotovi, pci-e slotovi ako ti trebaju i koliko, i to je to...
Vazno je da uzmes dobar procesor i grafiku. Ne kazem da ploca nije bitna, ali mahom su sve danasnje ploce kvalitetno odradjene...
:: :: :: drugim predlozima nikad kraja.. ne znam zasto al ne sumnjam da ce raiceva predlozena ploca raditi posao..jbg sad, malo ovog malo onog, moram se zaustaviti negde ..
samo jos ovo, znaci graficka ta toxic, a jel ok ovaj ram 3x2 kingston hyperX 1600 ?? 7800rsd je, je l mozda isplativije/bolje uzeti kvalitetniju neku od 2x2 ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.